Ὅλοι …Βούλγαροι!!!

«…Κύριος λόγος για τη ζήτηση βουλγαρικών διαβατηρίων είναι ότι οι κάτοχοί τους μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα – χωρίς βίζα- στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Έτσι στο άψε σβήσε παρατούν την εθνότητά τους και γίνονται Βούλγαροι, σχολιάζει το βουλγαρικό δημοσίευμα….»

Πώς ένας «γνήσιος Μακεντόντσι», γίνεται στο άψε σβήσε «Βούλγαρος»

«Για να βγάλει κάποιος βουλγαρικό διαβατήριο είναι εξωφρενικά εύκολο. Το μόνο που χρειάζεται είναι να αποδείξει ή να δηλώσει ότι έχει κάπου βουλγαρικές ρίζες, και αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό αυθαίρετο.

»Συνήθως, αρκεί απλά αν δηλώσει ο ενδιαφερόμενος ότι έχει βουλγαρικό αίμα από τους γονείς του ή ότι οι παππούδες του ήταν Βούλγαροι. Συχνά χρησιμοποιούνται παραπλανητικά στοιχεία και διευθύνσεις, ταυτόχρονα, σχεδόν κανείς δεν ελέγχει εάν τα δεδομένα που παρέχονται είναι αληθή», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα και συνεχίζει:

Για παράδειγμα, το 2012 είχαμε 18.000 αιτήσεις για έγκριση βουλγαρικής υπηκοότητας, απορρίφθηκαν μόνο 1600 αιτήσεις (πλειοψηφία Αλβανών από τα Σκόπια).

Να θέλουν να γίνουν Βούλγαροι οι «Μακεντόντσι» των Σκοπίων, είναι κατανοητό, αλλά και οι Αλβανοί…

Στην ουσία, οι βουλγαρικές αρχές, δεν ελέγχουν τα τυπικά δικαιολογητικά για την βουλγαρική καταγωγή, μόνο τυπικά και τρανταχτά παραδείγματα.

Το 2014, εκδόθηκαν 5527 βουλγαρικά διαβατήρια, το μεγαλύτερο μερίδιο από αυτά ήταν σε πολίτες της FYROM (1721), 1092 από Μολδαβία, 899 από Ουκρανία και 261 από Ρωσία.

Κύριος λόγος για τη ζήτηση βουλγαρικών διαβατηρίων είναι ότι οι κάτοχοί τους μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα – χωρίς βίζα- στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Έτσι στο άψε σβήσε παρατούν την εθνότητά τους και γίνονται Βούλγαροι, σχολιάζει το βουλγαρικό δημοσίευμα.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply