350.000 γιὰ …ἐγκυκλοπαίδεια!!!!!!

«Υπήρχε πρόθεση μέλος της κυβερνήσεως Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο».

Ραγκούσης: Υπουργός του Παπαδήμου παρήγγειλε εγκυκλοπαίδεια 350.000 ευρώ

«Βεβαίως και δεν θα παραβρεθώ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»

Σε μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε χάρη στην Διαύγεια αναφέρθηκε σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στον Βήμα FM. Όπως δήλωσε, «υπήρχε πρόθεση μέλος της κυβερνήσεως Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο».

Ειδικότερα, μιλώντας για την Διαύγεια και την τροπολογία της κυβερνήσεως, ο κ. Ραγκούσης σημείωσε πως «προφανώς εδώ έχουμε να κάνουμε με μια πολιτική απόφαση της κυβερνήσεως, η οποία θέλει ουσιαστικά να εξουδετερώσει την Διαύγεια κατά ένα αποτελεσματικό και χειρουργικό, διότι θα δώσει την δυνατότητα σε όποιον θέλει να αποφύγει την ανάρτηση στο Διαδίκτυο της αποφάσεως που προτίθεται να πάρει, να χρησιμοποιήσει την μέθοδο της προκατασκευασμένης ανακλήσεως μιας αποφάσεως που δήθεν θα πάρει σε ανύποπτο χρόνο, αλλά θα χρειασθεί μετά να την ανακαλέσει για να μπορέσει να αποφύγει όλη αυτή την φάση της δημοσιότητας, της λογοδοσίας και του ελέγχου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Διαύγεια ήταν ίσως σε διεθνές επίπεδο μια πολύ μεγάλη πρωτοπορία διαφάνειας, γιατί ήταν η εξής πάρα πολύ συγκεκριμένη ιδέα: ότι, για να ισχύει οποιαδήποτε απόφαση και για να εκταμιευτεί το τελευταίο ευρώ που προέρχεται από τους φόρους των Ελλήνων πολιτών και των επιχειρήσεων που δρουν στην χώρα, θα πρέπει αυτός που έχει σκοπό να ξοδέψει αυτό το ευρώ, πριν το ξοδέψει, να γνωστοποιήσει ότι πάει να το ξοδέψει».

Σε αυτό το σημείο απεκάλυψε πως υπήρχε πρόθεση μέλος της κυβερνήσεως Παπαδήμου να ξοδέψει νομότυπα και νομιμότατα 350.000 ευρώ για την αγορά εγκυκλοπαίδειας σε ένα υπουργείο. «Αν είναι δυνατόν, στην εποχή του Διαδικτύου να αγοράζονται εγκυκλοπαίδειες! Με το που αναρτήθηκε η απόφασή του στο Διαδίκτυο για την εκταμίευση αυτών των 350.000 ευρώ, ξεσηκώθηκε θύελλα και κατακραυγή μέσα στο ίδιο το υπουργείο, η οποία ανάγκασε το μέλος της κυβερνήσεως εκείνης της εποχής να ανακαλέσει και να μην προχωρήσει στην υλοποίηση της αποφάσεως του», συμπλήρωσε.

«Παραδίδεται ξανά το δημόσιο χρήμα στους απατεώνες με αυτή την μεθόδευση. Δεν έχουν καμμία δικαιολογία για να κάνουν αυτή την τροποποίηση στην Διαύγεια. Μπορούν να λύσουν το πρόβλημα που έχει το Υπουργείο Οικονομικών με πολλούς άλλους τρόπους, χωρίς να ακουμπήσουν την Διαύγεια», τόνισε ο κ. Ραγκούσης

«Δεν θα πάω στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ»

Σε ερώτηση αν θα παρευρεθεί στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Μα βεβαίως και όχι. Πρώτον γιατί δεν έχω προσκληθεί και δεύτερον διότι έχω αποχωρήσει. Το ΠΑΣΟΚ δεν καλεί ούτε καν με δικαίωμα λόγου την κοινοβουλευτική ομάδα και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ του 2009-2010, που πήραν στην πλάτη τους τις όποιες αποφάσεις, όπως κι αν τις χαρακτηρίζει κάποιος, τις αποφάσεις, όμως, σε κάθε περίπτωση τόσο ιστορικές για τον τόπο».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Ραγκούσης αποποιείται τον ρόλο που έπαιξε τα τελευταία χρόνια…
Ξεχνά εύκολα κι αυτός, αλλά κυρίως οι …ψηφοφόροι του.
Εννοείται πως είναι κι αυτός από τους …αθώους.
Ναι, δεν πρέπει να καταργηθεί η «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αλλά με αυτή την τοποθέτησή του δεν σβήνουν τα πεπραγμένα του.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply