Ἡ Εὐρωπαϊκὴ Ἐπιτροπὴ στὴν ὑπηρεσία τῶν τοκογλύφων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην υπηρεσία των τοκογλύφων…
Ζητούν από τις Νοτιοανατολικές χώρες της Ευρώπης, όπως η Ελλάδα, να προετοιμαστούν τεχνικά για να σταματήσουν την προμήθεια αερίου από Ρωσσία, για να ψωνίζουν από Αμερική κλπ.  διότι έρχονται….«διαταραχές»!!!

Σίγμα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Φτιάξτε αποθήκες υγροποιημένου φυσικού αερίου»

«Αν πάει κάτι στραβά μην…ξεμείνετε»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, να κινηθούν προς την κατασκευή τερματικών σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν διαταραχές του εφοδιασμού και να έχουν καλλίτερη ενεργειακή ασφάλεια, σύμφωνα με δημοσίευμα του BTA από τις Βρυξέλλες.

Στην βόρεια και την δυτική Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει αρκετούς τερματικούς σταθμούς που εξασφαλίζουν την αυτονομία της χώρας σε υγροποιημένο φυσικό αέριο, το παράδειγμα αυτό πρέπει να εφαρμοσθεί στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος Μάρος Σέρφτσοβιτς, στην διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή ασφάλεια, που διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο.

Στόχος της προτροπής αυτής είναι η ανάπτυξη μιας στρατηγικής για περισσότερα τερματικά στην ΕΕ, ώστε να υπάρχει προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Ο Σέρφτσοβιτς επεσήμανε ότι εργάζεται σκληρά για την διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ. Υπάρχουν σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν και την Τουρκία.

Υπάρχει η προσδοκία μέχρι το 2020 να έχει ολοκληρωθεί ο Νότιος Διάδρομος που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ευρώπη. Αυτό θα επιτρέψει σε καλλίτερες τιμές στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.

Υπάρχει, επίσης, διαπραγμάτευση για το ίδιο θέμα με την Αλγερία, όπως είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Νοτιοανατολική Ευρώπη δεν πρέπει να προμηθεύεται φυσικό αέριο, μόνο από μία πηγή (Ρωσσία), αλλά πρέπει να δημιουργήσει αποθηκευτικές μονάδες υγροποιημένου φυσικού αερίου «αν κάτι πάει στραβά», υπονοώντας τις σχέσεις με την Ρωσσία.

ΕΧΕΔΩΡΟΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply