Ὁ ψευδοπροφήτης εἶναι ἐδῶ

Τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην Μέση Ανατολή;

Θα προσπαθήσω  να σας βάλω στο πνεύμα των εξελίξεων με βάση την ιστορία, την  λογική και την ανάλυση της Μουσουλμανικής παραδόσεως.
Μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου  (1916) η περιοχή της Μέσης Ανατολής διαμοιράστηκε σε κράτη-προτεκτοράτα με την βοήθεια του χάρτη και του χάρακα.

Οι τότε ισχυροί του κόσμου (Άγγλοι και Γάλλοι)  με την συμφωνία  Sykes-Picot  χώρισαν την περιοχή σε κράτη, αδιαφορώντας για την εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού και το θρήσκευμα.
H λογική του σχεδίου βασιζόταν στην αρχή του «Διαίρει και Βασίλευε» και  στην τεχνογνωσία διακυβερνήσεως της Ινδίας από τους Άγγλους.
Είχε ως στόχο μόνο την εξυπηρέτηση των υφισταμένων εμπορικών  συμφερόντων  Αγγλίας και Γαλλίας.

Αυτό που επεδίωκαν τότε ήταν τα κράτη που δημιούργησαν να είναι στο μέλλον ανίσχυρα  και όσο το δυνατόν κοσμικά (διαχωρισμένα από την θρησκεία).
Οι Άγγλοι γνώριζαν από πρώτο χέρι την επιθετικότητα του Ισλάμ και ότι σύμφωνα με τις μουσουλμανικές δοξασίες κάποια στιγμή το Ισλάμ θα επανίδρυε το τελευταίο χαλιφάτο.
Δεν ήθελαν θρησκευτικές επαναστάσεις και ταραχές με διαιτητή τους ιδίους χωρίς κάποιον δικό τους λόγο.
Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα έπρεπε να εμφανισθούν προγενέστερα κάποια αναμενόμενα μυθικά πρόσωπα με καταγωγή απευθείας από τον Μωάμεθ και να ξεπερασθεί  με σφοδρές μάχες και αιματοχυσία το σχίσμα Σουνιτών και Σιιτών, για το ποιός είναι ο γνήσιος ηγέτης και  εκπρόσωπος όλων των Μουσουμάνων.

O ABU BAKR AL-BAGHDADI

Τα πράγματα όμως σήμερα έχουν αλλάξει.
Με την εμφάνιση και την ταχύτατη εξάπλωση των μέσων κοινωνικής δικτυώσεως και την ανάπτυξη του Ιντέρνετ, οι διασκορπισμένοι σε διάφορες χώρες μουσουλμάνοι επικοινωνούν πλέον εύκολα και μεταδίδουν τις θρησκευτικές παραδόσεις τους χωρίς φυσική μετακίνηση.
Με τον τρόπο αυτό ένας τζιχαντιστής του Πακιστάν μπορεί να παρεμβαίνει πχ σε ότι γίνεται στην Συρία ή στο Ιράκ.

Αντιλαμβανόμενα κάποια διεθνή συμφέροντα τον  κίνδυνο να προσεγγίσουν ιδεολογικά οι διάφορες φατρίες του Ισλάμ, ή ακόμα χειρότερα να προκύψουν πανίσχυρες και διεθνείς  μουσουλμανικές αιρέσεις, με σκοπό την επανίδρυση, κατά τις ισλαμικές παραδόσεις, του τελευταίου χαλιφάτου, απεφάσισαν να οδηγήσουν σε ιερό πόλεμο (Jihad) τους μουσουλμάνους μεταξύ τους.
Για να το επιτύχουν αποδέχτηκαν στην πράξη να τους αφήσουν ανενόχλητους να δημιουργήσουν εθνικά κράτη, έστω και χωρίς διπλωματική αναγνώριση.

Με τον τρόπο αυτό προέκυψε πρόσφοτα de facto ένα Κουρδικό κράτος στα εδάφη του Ιράκ.
Το κράτος αυτό μάλιστα άρχισε και εξαγωγές πετρελαίου για λογαριασμό του, με σκοπό να αποκτήσει οικονομική ανεξαρτησία και στην συνέχεια κρατική υπόσταση.
Με ανάλογο τρόπο χειρίζονται και την κατάσταση στην Λιβύη και στην Συρία.
Το σχέδιο αυτό, στην περίπτωση που τελικά υλοποιηθεί, πρόκειται ν’ αλλάξει ριζικά τα σύνορα στην Μέση Ανατολή, αλλά ενδέχεται να επηρεάσει διαλυτικά και άλλες κοντινές χώρες, όπως πχ την Τουρκία και το Πακιστάν.

Κατά την εφαρμογή  του σχεδίου υπήρξε  μία …«απρόβλεπτη» παρενέργεια:
H μετεξέλιξη μίας τρομοκρατικής οργανώσεως τοπικού βεληνεκούς σε ισλαμικό κράτος.

Όταν Άγγλοι, Γάλλοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί και Τούρκοι εφοδίαζαν και εκπαίδευαν την τρομοκρατική οργάνωση ΙSIL, που ήταν το παρακλάδι της Al Qaida στην Συρία, δεν φαντάζονταν ότι κάποια στιγμή η οργάνωση αυτή θα κατάφερνε, με την αγριότητα της, να ενισχυθεί τόσο, ώστε να αμφισβητήσει ακόμα και την εξάρτηση της από την Al Qaida.
Προσπαθώντας από την Al Qaida  να ελέγξουν την αγριότητά της, έδωσαν εντολή προς όλους τους μαχητές στην Συρία να συνεργασθούν  αρχικά με αυτονομία ενεργειών για ένα χρόνο.
Δόθηκε σαφής εντολή ότι δεν θα έπρεπε να υπάρξουν  αντεκδικήσεις και σφαγές ανάμεσα στις φατρίες των Μουσουλμάνων μαχητών, ακόμα και αν προσχωρούσαν σε αντίπαλες ομάδες.
Αυτό το εκμεταλλεύθηκε το ISIL και κατάφερε σε σύντομο χρόνο να επικρατήσει, πολεμώντας άγρια και απορροφώντας τις άλλες ομάδες.

Όταν το ΙSIL έγινε πολύ ισχυρό η Al Qaida πλέον δεν μπορούσε να το ελέγξει και διέκοψε τις σχέσεις μαζί του.
Στο χρονικό αυτό σημείο το ISIL  διεπίστωσε ότι η κατάσταση στην Συρία θα μπορούσε ν’ αλλάξει σε βάρος του, αν σταματούσε ο εφοδιασμός του σε όπλα και μαχητές μέσω Τουρκίας και Ιορδανίας.
Απεφάσισε λοιπόν να μεταφέρει την σύγκρουση δυναμικά στο Ιράκ και απέκτησε και νέο όνομα (ISIS).

Το Ιράκ για το ISIL είναι ένας εύκολος αντίπαλος.
Διαθέτει περιοχές με πλειοψηφικό  σουνιτικό πληθυσμό, που καταπιέζεται από την σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ.
Η κεντρική διοίκησή του είναι ανίκανη και διεφθαρμένη και ο στρατός του είναι  ανεκπαίδευτος, κακοπληρωμένος και με χαμηλό ηθικό.
Γνωρίζοντας καλά το έδαφος και τους κατοίκους, από προγενέστερες επιχειρήσεις του, το ISIL κατέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2014 την  περιοχή της Φαλούτζα του Ιράκ και ανεκήρυξε την δημιουργία Ισλαμικού κράτους.
Όταν διεπίστωσε την αδυναμία ή την απροθυμία της κυβερνήσεως του Ιράκ να την ανακαταλάβει  έγινε ακόμα πιο τολμηρό.
Με μία γρήγορη επιθετική κίνηση κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης, την Τικρίτ και άλλες περιοχές, βαδίζοντας πλέον με επόμενο στόχο την Βαγδάτη.

Κατά τις επιδρομές του το ISIS συλλέγει τον οπλισμό και τα μέσα μεταφοράς  που αφήνει πίσω του ο πανικόβλητος αντίπαλος.
Επιπλέον ληστεύει τις κρατικές κεντρικές τράπεζες, έχοντας εξασφαλίσει μόνο από την Μοσούλη ποσό ικανό να μισθοδοτήσει 60.000 άνδρες για ένα χρόνο με μισθό 700 δολάρια τον μήνα.
Απελευθερώνει τους καταδίκους από τις κρατικές φυλάκες και εξασφαλίζει επιπλέον μαχητές απ’ αυτούς, εκτελεί μαζικά αιχμαλώτους και πολίτες και διαφημίζει τις δραστηριότητές του αυτές ανοικτά στο διαδίκτυο, για να προκαλέσει τον τρόμο στους αντιπάλους του.
Την 29η Ιουνίου 2014 το ISIS ανεκήρυξε τις περιοχές που έχει καταλάβει σε χαλιφάτο με το όνομα Ισλαμικό κράτος.

Και τώρα ερχόμαστε στο ζουμί της υποθέσεως.
Ως αρχηγός του ISIL ή ΙSIS εμφανίζεται από την αρχή ένας άνθρωπος με καταγωγή από το Ιράκ με το  όνομα  Abu Bakr al-Baghdadi.
Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίσθηκε από το State Department ως ειδικά καθορισμένος διεθνής τρομοκράτης και επικηρύχιηκε με το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τις 4 Οκτωβρίου του 2011.
Mε βάση την πληροφορία αυτή σίγουρα θεωρείται πολύ επικίνδυνος  και δεν είναι κάποιο τυχαίο πρόσωπο, ούτε  κομπάρσος.

Γεννήθηκε το 1971 στην Σαμάρα του Ιράκ και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε στο παρελθόν Ιμάμης.
Σύμφωνα με τα αρχεία των αμερικανικών υπηρεσιών ο  Abu Bakr al-Baghdadi  φυλακίσυηκε ως πολίτης στην φυλακή του Camp Bucca στο Ιράκ, από τον Φεβρουάριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2004.
Σύμφωνα με άλλες  πληροφορίες, που δημοσιεύθηκαν στην αμερικανική  εφημερίδα The Daily Beast το 2014, o  Αbu Bakr al-Baghdadi παρέμεινε φυλακισμένος στην ίδια φυλακή από το 2005 έως το 2009  και  απελευθερώθηκε κατά την παράδοση  της διαχειρίσεως της φυλακής από τους Αμερικανούς στους Ιρακινούς.
Κατά την απελευθέρωση του φέρεται να απειλεί τους Αμερικανούς λέγοντας: «Θα σας δώ στην Νέα Υόρκη.»
Εκτός από τις ελάχιστες αυτές πληροφορίες τίποτα άλλο ιδιαίτερο δεν κυκλοφορεί γι’ αυτόν.

Κατά την πρόσφατη εμφάνισή του στην Μοσούλη, μετά την ανακήρυξή του ως χαλίφη του νέου Ισλαμικού Κράτους, υπεστήριξε ότι είναι απόγονος από την οικογένεια του προφήτη Μωάμεθ.

ΠΗΓΗ

Μπορεί να ισχύει αυτό;;;;

Γνωρίζουμε ποιός είναι ο Αbu Bakr της Βαγδάτης  (al-Baghdadi).
Αλλά ποιός ήταν ιστορικά ο Αbu Bakr;
Ο πεθερός του Μωάμεθ και ο πρώτος μουσουλμάνος…
Διαβάστε από το wikipedia: 

«Ο Αμπού Μπακρ ή Αμπντουλλάχ ιμπν Οθμάν, Οκτώβριος 573 – 23 Αυγούστου 634, αραβικά: عبد الله بن أبي قحافة, ήταν Άραβας χαλίφης, σύντροφος (σαχάμπι) και πεθερός του προφήτη Μωάμεθ.

Στα βυζαντινά κείμενα απαντάται ως Αβουβάχαρος και Αποκάπρης.

Μετά τον θάνατο του Προφήτη, κυβέρνησε το Πατριαρχικό Χαλιφάτο ως ο πρώτος μουσουλμάνος χαλίφης, από το 632 έως το 634 μ.Χ. Ως χαλίφης, διαχειρίσθηκε επιτυχώς τις πολιτικές και διοικητικές εξουσίες που είχε προηγουμένως ασκήσει ο Μωάμεθ.

Ο Αμπού Μπακρ ονομάσθηκε Ας-Σιντίκ (Εκείνος που επιβεβαιώνει την αληθινή προφητική ιδιότητα του Μωάμεθ).

Ως νέος, ήταν έμπορος υφασμάτων και ταξείδεψε πολύ στην Αραβία και τις γειτονικές χώρες στην Μέση Ανατολή, κερδίζοντας πλούτη και εμπειρία, φθάνοντας να αναγνωρισθεί ως ηγέτης της φατρίας του. Στην επιστροφή του από ένα επιχειρηματικό ταξείδι στην Υεμένη, πληροφορήθηκε ότι κατά την απουσία του ο Μωάμεθ είχε διακηρύξει ανοικτά την προφητική αποστολή του. Αμέσως, ο Αμπού Μπακρ προσηλυτίσθηκε στο Ισλάμ και ήταν ο πρώτος ενήλικας αρσενικός που έγινε μουσουλμάνος. Επιτέλεσε σημαντικό ρόλο στον προσηλυτισμό πολλών ανθρώπων στην ισλαμική πίστη ενώ στις αρχές του 623 η κόρη του Αΐσά παντρεύθηκε τον Μωάμεθ, ισχυροποιώντας έτσι τους δεσμούς μεταξύ των δύο ανδρών.

Ο Αμπού Μπακρ υπήρξε έμπιστος σύμβουλος και στενός φίλος του Μωάμεθ. Κατά την διάρκεια της ζωής του Μωάμεθ, έλαβε μέρος σε αρκετές πολεμικές συγκρούσεις, όπως στην μάχη στις πλαγιές του όρους μάχη της Ουχούντ, στην μάχη της Τάφρου, στην μάχη της Χαϋμπάρ, την κατάκτηση της Μέκκας, την μάχη της Χουναΰν, την πολιορκία της Ταΐφ και την μάχη του Ταμπούκ, όπου αναφέρεται ότι έδωσε όλο τον πλούτο του για την προετοιμασία της αποστολής.

Η περίοδος χαλιφείας του Αμπού Μπακρ διήρκεσε για περίπου δύο χρόνια (27 μήνες), τελειώνοντας με τον θάνατό του από ασθένεια. Αν και η περίοδος της χαλιφείας του δεν ήταν μακρά, περιελάμβανε επιτυχείς εισβολές στις δύο πιο ισχυρές αυτοκρατορίες του καιρού εκείνου (Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Αυτοκρατορία των Σασσανιδών), θέτοντας σε κίνηση και ακαταπόνητη αγωνιστικότητα έναν ολόκληρο κόσμο, κίνηση που θα οδηγούσε ύστερα από λίγες δεκαετίες στην δημιουργία μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στην ιστορία.»

ΠΗΓΗ

 

Kαταλάβατε τώρα σε τι μπελάδες μπαίνει η περιοχή της Μέσης Ανατολής και η Τουρκία στα επόμενα δύο χρόνια;;;;

Φαντάζομαι πάντως ότι αυτοί που τον έφτιαξαν είχαν πολύ χιούμορ.
Σίγουρα γνώριζαν πολύ καλά την Μουσουλμανική ιστορία και θέλησαν να την εκμεταλλευθούν για τους σκοπούς τους.
Του δίνουν 27 μήνες για να κάνει αυτά που επιχείρησε στο παρελθόν ο συνονόματος του, δηλαδή εισβολές και αρχική οργάνωση του χαλιφάτου.
Στο μέλλον  ίσως να  επιχειρήσουν ανεπιτυχώς  οι ίδιοι να τον σκοτώσουν και να  χάσει κάποιο χέρι και ένα μάτι…

Η συνέχεια είναι γνωστή σε όσους γνωρίζουν τι προβλέπουν οι μουσουλμανικές προφητείες (hadith).
Πόσο ωραία  παραμύθια κατασκευάζει διαχρονικά το Ιράκ!

TO XΑΛΙΦΑΤΟ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΥΧΑΙΟ? ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΧΑΛΙΦΑΤΟΥ…

Είναι όμως μόνο παραμύθια ή  και αυτοεκπληρούμενες προφητείες;;;;;;;;

Το μέλλον θα δείξει…

Son ofEon

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply