Γιά πόσο θά μᾶς κοροϊδεύουν «διαπραγματευόμενοι» ἀν τί νά κυβερνοῦν;

O Eλληνικός λαός στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξέλεξε νέα κυβέρνηση για το πρόγραμμά της.
Από τότε έως σήμερα εμποδίζεται συστηματικά να κάνει το καθήκον της, δηλαδή  το ψηφισμένο πρόγραμμά της: Αυτά που περιμένει ο λαός να γίνουν και δεν υλοποιούνται  με ευθύνη των δανειστών.

Τα Ελληνικά ΜΜΕ προσπαθούν να πείσουν τον λαό  ότι το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η «έλλειψη χρημάτων» και η πιστωτική ασφυξία της Ελληνικής οικονομίας.
Λεφτά όμως υπάρχουν: Στο εξωτερικό και κάτω από τα στρώματα…

Οι συνεργάτες της συγκυβερνήσεως Σαμαρά έχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους, σαμποτάροντας με κάθε τρόπο την

κυβέρνηση.
Η Τράπεζα της Ελλάδος είναι απούσα στις διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ, λες και αποτελεί Κεντρική Τράπεζα άλλου κράτους.
Οι ξένοι δανειστές απαιτούν από μας να πληρώσουμε από το κρατικό υστέρημα των δημοσίων ταμείων για τις δόσεις του ΔΝΤ.
Μας απαγορεύουν όλες τις δυνατότητες κρατικού δανεισμού πλην του μηχανισμού ELA.
Oι εκπρόσωποι του Εurogroup απαιτούν από την Ελλάδα να  εφαρμόσει «συμφωνημένα» στο παρελθόν μέτρα, που ουδέποτε ήλθαν στην Βουλή προς ψήφιση και που αποτελούσαν «προσωπική» οικονομική διπλωματία του κου Σαμαρά, του κου Βενιζέλου και του κου Στουρνάρα.
Η ανεργία παραμένει τεράστια, αλλά αυτοί ακόμα διαπραγματεύονται με αίτημα τις ελεύθερες απολύσεις και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Θέλουν και αύξηση της φορολογίας…

Για να μην σας κουράσω σταματώ εδώ την στείρα κριτική για την κατάσταση.

Ο Ελληνικός λαός χρειάζεται σήμερα προτάσεις πολιτικής και όχι διαπραγμάτευση για τα αυτονόητα οικονομικά του δικαιώματα.
Στις 11 Μαίου 2015 υπήρχε μία τελευταία ευκαιρία για συμφωνία με τους εταίρους μας.
Η συμφωνία για το αμοιβαίο συμφέρον όλων πρέπει να προβλέπει τουλάχιστον τα εξής:

  1. Άμεση αποδέσμευση των κερδών της ΕΚΤ από το πρόγραμμα αγοράς Ελληνικών ομολόγων ποσού 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ, που βρίσκονται στον ESM, για να αποπληρωθούν κατά προτεραιότητα οι δόσεις προς το ΔΝΤ έως και τον Αύγουστο του 2015.
    Αν αυτή η απαίτηση δεν εκπληρωθεί άμεσα, θα πρέπει να πληρώσουμε από ίδια διαθέσιμα 750 εκατ προς το ΔΝΤ στις 12 Μαίου 2015.
    Δεν γνωρίζω αν τα λεφτά υπάρχουν στα δημόσια ταμεία, αλλά ακόμα και αν υπάρχουν, οι συμφωνίες είναι συμφωνίες για όλους και όχι μόνο για τους Έλληνες.
    Το μέτρο αποφασίσθηκε τον Νοέμβριο του 2012 και λεφτά έχουν ήδη καταβληθεί στο παρελθόν από την πηγή αυτή στην συγκυβέρνηση Σαμαρά.
    Αν δεν καταβληθούν και τώρα χωρίς προϋποθέσεις παραβιάζεται από τους Ευρωπαίους η  πρόσφατη συμφωνία του Φεβρουαρίου για την αποφυγή λήψεως μονομερών μέτρων.
    Αυτό αποτελεί υποχρέωση των Ευρωπαίων και όχι διαπραγματευτικό αίτημα της Ελλάδας…
  2. Άμεση έγκριση του αιτήματος της Ελλάδος για την έκδοση επιπλέον  εντόκων γραμματίων, σε ποσό τουλάχιστον 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
    Αν το αίτημα δεν γίνεται δεκτό, για λόγους απαγορεύσεως της αυξήσεως της νομισματικής κυκλοφορίας στην Ευρώπη, ή λόγω της  απαγορεύσεως για την νομισματική χρηματοδότηση των κυβερνήσεων από την ΕΚΤ, θα πρέπει να επιτραπεί η εθελοντική μετατροπή υφισταμένων εντόκων ομολόγων, σε ομόλογα με λήξη έως και το 2022.
    Η πράξη αυτή αποιτελεί εφαρμογή νομισματικής πολιτικής ανοικτής αγοράς.
    Μειώνει την ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και την νομισματική κυκλοφορία στην Ελλάδα.
    Αλλά απαλλάσσει συγχρόνως την κυβέρνηση από το άγχος να ανανεώνει συνεχώς τα έντοκα γραμμάτια που λήγουν και σταματάει τις  έμμεσες παρεμβάσεις προς τις Ελληνικές τράπεζες.
    Η κίνηση αυτή δεν επιβαρύνει το δημόσιο χρέος πέραν του 2022 και διευκολύνει  την ΕΚΤ  μετά τον Αύγουστο να εφαρμόσει το πρόγραμμα ποσοτικής χαλαρώσεως και να τα αγοράσει, παρέχοντας ρευστότητα στις Ελληνικές τράπεζες, ανάλογη μ’ αυτήν  που αντιστοιχεί θεσμικά και στην Ελλάδα.
    Το δικαίωμα αυτό δεν χρειάζεται την έγκριση της ΕΚΤ για να ασκηθεί και δεν είναι αντίθετο με κανένα κανονισμό της ΕΚΤ.
    Δεν αποτελεί έμμεση χρηματοδότηση του κράτους και δεν είναι νέος δανεισμός.
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον Ιούλιο και τον Αύγουστο η ΕΚΤ θα απαιτήσει την πληρωμή των ομολόγων που λήγουν.
    Τεχνικά με την πρόταση αυτή την διευκολύνουμε να πληρωθεί.
    Δεν μας κάνει χάρη. Εμείς της κάνουμε…
  3. Κάθε συμφωνία για παλαιά ή νέα μέτρα θα πρέπει να περνάει και να ψηφίζεται από την Ελληνική Βουλή με την κανονική διαδικασία και όχι με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
    Η παράβαση αυτής την εύλογης υποχρεώσεως δημιούργησε σήμερα τα προβλήματα, καθώς η συγκυβέρνηση Σαμαρά δεσμευόταν ανεπίσημα στο Eurogroup για μέτρα που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να περάσει από την Βουλή.
    Οι δεσμεύσεις αυτές είναι νομικά και τυπικά άκυρες και δεν πρόκειται να τηρηθούν ως έχουν.
    Και στις χώρες τους μέτρα που δεν περνούν από το κοινοβούλιο δεν ισχύουν.
    Ας το πάρουν απόφαση…
  4. Αντί να διαπραγματεύονται για το ύψος νέων φόρων ή για την αλλαγή υφισταμ΄ςνων συντελεστών ΦΠΑ, θα ήταν καλλίτερο να αλλάξουν τις διαδικασίες εισπράξεως υφισταμένων φόρων και ληξιπρόθεσμων οφειλών.
    Είναι αδιανόητο ο καταναλωτής να πληρώνει υψηλό  ΦΠΑ και φόρους και αυτός να παρακρατάται ως κεφάλαιο κινήσεως από τους επιχειρηματίες.
    Πρέπει να αποφασισθεί η κατάργηση συναλλαγών με μετρητά από το ποσό των 50 ευρώ και άνω για όλη την χώρα.
    Το μέτρο αυτό θα αποθαρρύνει όλους όσους αποσύρουν τις καταθέσεις τους για «φύλαξη» στα στρώματα.
    Η κατοχή χαρτονομισμάτων σε ευρώ για τους Έλληνες είναι άκρως επικίνδυνη, αν γίνει στο μέλλον Grexit, καθώς ένα εύλογο μέτρο εκ μέρους των Ευρωπαίων θα είναι να αντικαταστήσουν σύντομα το σύνολο των κυκλοφορούντων χαρτονομισμάτων με νέα.
    Αυτοί που θα έχουν τότε παλαιά  χρήματα στο σπίτι τους, θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν για ταπετσαρία ή για χαρτί τουαλέτας…
  5. Η κυβέρνηση θα πρέπει να μπορεί ελεύθερα να διαλέγει τους συνεργάτες της.
    Θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες όλες οι «ανεξάρτητες» αρχές και μάλιστα αυτές, που έχει ήδη λήξει η θητεία τους από παλαιά ή που δεν προσφέρουν το προβλεπόμενο έργο.
    Το ίδιο πρέπει να συμβεί άμεσα γι’ αυτούς που ερευνώνται  για διαπιστωμένες  παρανομίες από την δικαιοσύνη.
    Τυπικά για να καταδικασθεί κάποιος τελεσίδικα στην Ελλάδα απαιτείται πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Είναι ηθικό και πρακτικό μία κυβέρνηση να εκπροσωπείται από υπόοδίκους, όταν υπάρχει τόσο μεγάλη ανεργία νέων επιστημόνων και επαγγελματιών;
    To θέμα δεν είναι τυπικό, αλλά ουσιαστικό.
    Οι γκόμενες, οι συγγενείς, οι συνταξιούχοι, οι υπέργηροι και οι διαπλεκόμενοι να πάνε από τώρα σπίτι τους.
    Δεν τους χρειαζόμαστε, αλλά την ανικανότητα των ανεξαρτήτων αρχών από εμάς την πληρώσαμε πολύ ακριβά: 317 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος…
  6. Τα Ελληνικά ΜΜΕ θα πρέπει να βγουν άμεσα από τις διαδικασίες της διαπραγματεύσεως, γιατί την βλάπτουν και την καθυστερούν.
    Δεν είναι δουλειά  των   ιδιωτικών  καναλιών   να υπαγορεύουν ή να υπονομεύουν  την κρατική πολιτική ανάλογα  με τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους ή των διεθνών δανειστών της χώρας.
    Θα πρέπει να πάψουν να τροφοδοτούν τους δανειστές  με …«ειδήσεις», που  έχουν μόνο σαν σκοπό   να εκβιάσουν την κυβέρνηση  ή να προετοιμάσουν τον Ελληνικό λαό για  την λήψη «αναγκαίων» και  δυσάρεστων μέτρων.
    Δεν θα πρέπει να  είναι ανεκτό υπόδικοι εκδότες και καναλάρχες να μην πληρώνουν δάνεια προς τις τράπεζες ή οφειλές προς το κράτος.
    Θα πρέπει να πάψουν να κινδυνολογούν   για την κατάσταση της  Ελληνικής  οικονομίας και για το «φαύλο» πολιτικό σύστημα, που οι ίδιοι προβάλουν και αναδεικνύουν από τις εκπομπές και τις ειδήσεις τους.
    Σε κανένα ευνομούμενο κράτος τα  ΜΜΕ δεν θα παρότρυναν την κυβέρνηση να απομακρύνει υπουργό οικονομικών, ενώ αυτός διαπραγματεύεται για την χώρα του αποτελεσματικά.
    Το πόσο αποτελεσματικά διαπραγματεύεται αποδεικνύεται από την αντίδραση των συνομιλητών του, που ζητούν με διαρροές την απομάκρυνση του.
    Ξέρετε κάποιον που να είναι αρεστός όταν ζορίζει τους συνομιλητές του;;;;

 Τελειώνοντας θα ήθελα να προειδοποιήσω την κυβέρνηση ότι θα έχει πρόβλημα, αν συναινέσει σε συμφωνία με τους εταίρους της, χωρίς να τακτοποιήσει τουλάχιστον όλα τα παραπάνω.

Οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν και δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν και άλλο την Ελληνική οικονομία.
Μας έχουν βαρεθεί και απλά κωλυσιεργούν για να προκύψει η διεθνής κρίση και να την φορτώσουν στη συνέχεια στην Ελλάδα.
Η Ελλάδα δεν διαθέτει  σήμερα εύπιστους πολίτες.
Η ανάληψη των καταθέσεων από τις τράπεζες θα συνεχισθεί, αν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα.
Χρειάζεται να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.
Θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα της;
Θα είναι αξιόπιστη μία κυβέρνηση, που θα συνεχίσει την υπερφορολόγηση των συνεπών φορολογουμένων;

Aν σκοπεύετε να κάνετε δημοψήφισμα, απλά ρωτήστε τους τα παραπάνω δύο ερωτήματα.

Αυτό είναι το ερώτημα και όχι το αν θα έχουμε ευρώ ή δραχμή…

MAΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ , ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ…

Son ofEON
9 Μαΐου 2015

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply