1 ἑκ. Πληρώνει ἡ ΕΡΤ στὴν DIGEA τῶν χρεωμένων καναλαρχῶν! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ!

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε για τη (νέα) ΕΡΤ, υπάρχει διάταξη που της επιτρέπει να ξαναγίνει πάροχος δικτύου και να μεταφέρει στις δικές της συχνότητες τα τηλεοπτικά σήματα άλλων καναλιών κυρίως της περιφέρειας. Δηλαδή, να αμφισβητήσει επί του πρακτέου το μονοπώλιο της Digea.

Αυτό προϋποθέτει πως θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την προμήθεια ψηφιακών πομπών (το λουκέτο στην ΕΡΤ σήμαινε και την ολοκληρωτική καταστροφή του άρτιου δικτύου που διέθετε σε όλη τη χώρα), διαδικασία που θα πάρει καιρό σύμφωνα με τους γνώστες.

Η δημόσια τηλεόραση είναι εκ του νόμου ο πρώτος ψηϕιακός πάροχος της χώρας. Όμως, ενώ τα ιδιωτικά κανάλια, μέσω της ένωσης εταιρειών που συγκρότησαν (Digea) ολοκλήρωσαν άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες, η ΕΡΤ έχει μείνει τραγικά πίσω. Με απανωτές καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού ψηφιακής μετάδοσης – δικαιολογημένες και όχι- η ΕΡΤ τελικά αναγκάστηκε να… βγάλει το ψηϕιακό σήμα της σε όλες τις περιοχές, πλην Πελοποννήσου και Αττικής, μέσω Digea, πληρώνοντας στους ιδιώτες (και, δη, καταχρεωμένους ) καναλάρχες ένα τσουχτερό ενοίκιο ύψους 1,1 εκατ. ευρώ τον χρόνο!

Ευλόγως, είναι παράλογο να συνεχίζεται αυτή η αιμορραγία οικονομικών πόρων την ώρα που η χώρα έχει… γονατίσει οικονομικά. Εξίσου παράλoγο είναι να πληρώνει 1,1 εκατ. ευρώ ετησίως ενώ τα χρήματα μπορούν να διατεθούν για τη δημιουργία της ανεξάρτητης και τεχνικά αυτοδύναμης δημόσιας τηλεόρασης που χρειάζεται η χώρα.

olympia.gr

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply