Ἑκατομμύρια Ἰσραηλινῶν πρόκειται νὰ ἐκτοπισθοῦν, στὸν ἐπόμενο πόλεμο μὲ τὴν Χεζμπολάχ.

«…Αν δεν προειδοποιούσε για το πλήγμα της και δεν τους έδινε την δυνατότητα να φύγουν, το Ισραήλ θα γινόταν ο μαζικότερος εγκληματίας πολέμου από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου.
Ο απροειδοποίητος θάνατος ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ηλικίας 0 εώς 24 ετών σε κάθε περίπτωση θα ήταν ηθικά και πολιτισμικά απαράδεκτος.

Το Ισραήλ λοιπόν απειλεί από σήμερα για πυρηνικό πόλεμο τους κατοίκους του Λιβάνου….»

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΣΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ, ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΝΑΣΡΑΛΑ

O Χασάν Νασράλα, ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ, εκφώνησε ένα τηλεοπτικό διάγγελμά  την Παρασκευή υποσχόμενος να «εκτοπίσει εκατομμύρια Ισραηλινών στο επερχόμενο πόλεμο …αν επιβληθεί  στον Λίβανο.»

Ο Λιβανέζος  σιίτης  ηγέτης έκανε τις παρατηρήσεις αυτές  λίγες μόλις μέρες μετά την διεξαγωγή ασκήσεων από  τις ισραηλινές αρχές για αεροπορική επιδρομή.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες αναφέρθηκε ότι ορισμένοι ισραηλινοί στρατιωτικοί παράγοντες δήλωσαν  ότι μια μελλοντική αναμέτρηση με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο  θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλους αριθμούς  εκτοπισμένων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, μία ανώτερη  στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι σε περίπτωση μιας νέας συγκρούσεως με την Χεζμπολάχ, ο Ισραηλινός Στρατός θα προσπαθήσει να εκκενώσει περισσότερα από ένα εκατομμύριο πολιτών στον νότιο Λίβανο μέσα σε 24 ώρες, πριν προχωρήσει για να  πλήξει  χιλιάδες στόχων της Χεζμπολάχ σε περίπου 240 χωριά και οικιστικές  περιοχές.

Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο Νασράλα απέρριψε τις απειλές ως «ψυχολογικό πόλεμο».

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι δηλώσεις του Νασράλα έγιναν ως απάντηση σε δηλώσεις ισραηλινών στρατιωτικών, που μιλούσαν για εκτόπιση ενός εκατομμυρίου Λιβανέζων πολιτών, σε περίπτωση συγκρούσεως του Ισραήλ με την χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Oι δηλώσεις και των δύο πλευρών μπορεί πράγματι να γίνονται στα πλαίσια ένος ψυχολογικού πολέμου, αλλά δέχονται και άλλες ερμηνείες.

Ο πληθυσμός του Λιβάνου είναι 5,9 εκατομμύρια άνθρωποι με στοιχεία του 2014.

Οι κάτοικοι με ηλικία 0 έως 24 ετών αποτελούν   το 42,4% του συνολικού πληθυσμού, ενώ οι κάτοικοι με ηλικία 25 έως 54 ετών είναι το 44% του πληθυσμού.

ΠΗΓΗ 

Η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι η Βηρυτός, που υπολογίζεται ότι έχει πληθυσμό μεταξύ 1 και 2 εκατομμυρίων κατοίκων με στοιχεία του 2007.
Οι Ισραηλινοί ανέφεραν ότι πριν την επίθεση θα εκτοπίσουν περίπου ένα εκατομμύριο πληθυσμού από τον Λίβανο.

Πώς όμως θα μπορούσε να γίνει αυτό πριν από μία επίθεση του ισραηλινού στρατού;
Τι θα μπορούσε να φοβίσει ένα εκατομμύριο Λιβανέζους και να τους κάνει να φύγουν από τα σπίτια τους μαζικά πριν από μία επίθεση του ισραηλινού στρατού;

Θα επιχειρήσω μία ερμηνεία με βάση τα παραπάνω αριθμητικά δεδομένα.

Αν το Ισραήλ απειλούσε με πυρηνικό πλήγμα την Βηρυτό θα έπρεπε να απομακρύνει απ’ αυτήν το 42,4% του πληθυσμού της, με ηλικία 0 έως 24 ετών, δηλαδή περίπου 848.000 ανθρώπους, αν η Βηρυτός έχει 2 εκατομμύρια κατοίκους σήμερα.

Αν δεν προειδοποιούσε για το πλήγμα της και δεν τους έδινε την δυνατότητα να φύγουν, το Ισραήλ θα γινόταν ο μαζικότερος εγκληματίας πολέμου από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου.
Ο απροειδοποίητος θάνατος ενός εκατομμυρίου ανθρώπων ηλικίας 0 εώς 24 ετών σε κάθε περίπτωση θα ήταν ηθικά και πολιτισμικά απαράδεκτος.

Το Ισραήλ λοιπόν απειλεί από σήμερα για πυρηνικό πόλεμο τους κατοίκους του Λιβάνου.

Υπό αυτό το πρίσμα, δεν είναι περίεργο ότι ήδη εξαπλασιάστηκε το κύμα των προσφύγων, που φτάνουν στην Ελλάδα και την δύση μαζικά τον τελευταίο καιρό.
Οι πρόσφυγες προαισθάνονται ήδη την κρίση και παίρνουν τα μέτρα τους,  απομακρυνόμενοι από την περιοχή της Μέσης Ανατολής .

Είδαν την καταστροφή των οικισμών της λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, που έγινε μόνο με συμβατικά πολεμικά μέσα.
Σε καμμία περίπτωση δεν θέλουν να δουν και την ατομική συνέχεια του έργου.

Το παραπάνω μπορεί να είναι μόνο ένα σενάριο τρόμου στα πλαίσια ενός ψυχολογικού πολέμου, αλλά η αποχώρηση ενός εκατομμυρίου προσφύγων μπορεί να υλοποιηθεί οποτεδήποτε στα πλαίσια μίας προειδοποιήσεως για πυρηνικό πλήγμα από το Ισραήλ.

Αλλά αν ποτέ συμβεί αυτό, πού θα πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι και με τι μέσα θα εκκενωθεί η περιοχή;

To πιό πιθανό  σενάριο είναι να εισβάλουν μαζικά στην Συρία ή να φύγουν με πλοία από την θάλασσα.

Η εισβολή και η παραμονή  ενός εκατομμυρίου πανικόβλητων  προσφύγων στην Συρία θα οδηγούσε στην άμεση κατάρρευση του καθεστώτος Ασάντ.

Ίσως αυτός να είναι διαχρονικά ο στόχος των Ισραηλινών απειλών…

Από την μεριά τους, οι μαχητές της χεζμπολάχ απειλούν το Ισραήλ με εκτοπισμό εκατομμυρίων κατοίκων του.
Αλλά η απειλή τους φαίνεται μη αποτελεσματική και άκυρη με τα σημερινά τους πολεμικά μέσα.

Τί θα μπορούσε να κάνει εκατομμύρια Ισραηλινούς να φύγουν άρον-άρον από το Ισραήλ;
‘Oχι βέβαια οι ρουκετούλες της χεζμπολάχ, που καταρρίπτονται όλες πριν φτάσουν στον στόχο τους από το αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome.

Mιλούν και αυτοί για τον ενδεχόμενο μαζικό βομβαρδισμό του Ισραήλ από τους 80.000 πυραύλους του Iράν, που σημαδεύουν το Τελ Αβίβ;

ΠΗΓΗ 

Ή μήπως αναφέρονται σε μία μαζική εισβολή Αράβων με παραβίαση συγχρόνως όλων των συνόρων  του Ισραήλ;

Kανένας δεν ξέρει, αλλά και δεν θα ήθελε να το μάθει στην πράξη.

Το σύστημα του Iron Dome δυστυχώς έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα.

Καταρρίπτει όλους τους εισερχόμενους πυραύλους στον αέρα πριν φτάσουν στο στόχο τους, αλλά λόγω της βαρύτητας τα υπολείμματα των πυραύλων μετά πέφτουν στο έδαφος και μένουν εκεί διασκορπισμένα για πάντα…

Επομένως ο κίνδυνος για το Ισραήλ εξαρτάται από το τι μεταφέρουν οι πύραυλοι και πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι αυτό μακροπρόθεσμα για τον πληθυσμό τους.

Οι Ισραηλινοί διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο από πλήγματα με «βρώμικες» ατομικές βόμβες ή από πλήγματα  με μέσα βιολογικού και χημικού πολέμου.

Ανεξάρτητα πάντως από τα παραπάνω, υπάρχει μιά προφητεία για το Ισραήλ, που αναφέρει ότι θα κινδυνέψει στο μέλλον  από μαύρο καπνό.
Στην συνέχεια της προφητείας  αναφέρεται ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ θα μεταφερθεί στην έρημο αεροπορικώς για να σωθεί..
Δυστυχώς οι θρησκευτικές προφητείες δεν προέρχονται μόνο από μία θρησκεία, αλλά από τρεις.
Αυτό αρκεί για να τις κάνει αξιόπιστες στο μέλλον.

Για να μην προκύψει λοιπόν ξαφνικά κάποια «αυτοεκπληρούμενη» προφητεία,  καλό θα ήταν όλοι οι «εμπόλεμοι»  να πάψουν να απειλούν τους γείτονες τους με βομβαρδισμούς και εκτοπίσεις.

Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει, αλλά δεν χρειάζεται αυτό να γίνει ούτε τώρα, ούτε σύντομα…

Son ofEon

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply