Κι ὅλο …γράφεται ἡ συμφωνία…

«Τι χαμπάρια γείτονα;» μου λέει ο συριζαίος από το απέναντι μπαλκόνι, με ύφος μισοκακόμοιρο και ολίγον πονηρό.
«Όλα πολύ καλά γείτονα, δεν τα ‘μαθες; Γράφεται η συμφωνία!».
Έκανε μεταβολή και κόντεψε να σπάσει την πόρτα από τη ζοχάδα του – κατάλαβε την ειρωνεία (πάλι καλά γιατί είναι και νιόκος).

Ε μα, τα ήθελε… προεκλογικά με καλημέριζε με το «θα σκίσουμε τα μνημόνια και θα καταργήσουμε τον ένφια», μετά πέρασε στο «τους έχουμε στριμώξει», και εδώ και τρεις εβδομάδες κόλλησε την βελόνα στο «γράφεται η συμφωνία».

Σοβαρά τώρα: άνθρωπος που υπερασπίζει σθεναρά και συνειδητά (εννοώ όχι από την κεκτημένη της ψήφου) αυτούς τους πολιτικούς απατεώνες, είναι: ή απατεώνας ο ίδιος, ή ηλίθιος, ή κομματόσκυλο, ή περιμένει να βολευτεί (ή όλα μαζί. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο).

Προσέξτε τώρα κοντράστ.

Ο Στέλιος είναι μαθηματικός στην Πάρο. Αριστερός παλαιάς κοπής, της ανανεωτικής. Άθρησκος, νιτσεϊκός, Σολωμός στο προσκεφάλι του και σφήνα ο Παπαδιαμάντης. Μπερδεμένα πράματα.
Τα τελευταία πέντε χρόνια επένδυσε στον Σύριζα. Με παίρνει δυο φορές τον χρόνο για να ρωτήσει τι κάνω και να μου πει ότι «ζυγώνει η ώρα της Αριστεράς». Μου τα λέει κοφτά, του απαντώ αναλόγως, και κλείνει το τηλέφωνο. Λάκων.
Στο προχθεσινό τηλέφωνο έλειπαν τα της Αριστεράς.
– Τι έγινε Στέλιο; Με προβληματίζει η απουσία του ενθουσιασμού σου.
– Δεν είναι Αριστερά αυτό καλέ μου φίλε. Γεια.

Λάκων, σας λέω. Έντιμος Έλληνας, άνθρωπος σπαθί που δεν φοβάται να σπάσει τα μούτρα του.
Ποιος είναι ο Στέλιος;
ΕΝΑΣ μαθηματικός Στέλιος υπάρχει στο νησί. Λεβέντης!

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply