Ἠλιθιότης ἤ σκοπιμότης ἡ ἐπιλογή Βαρουφάκη;

Ο Γιάννης Βαρουφάκης είναι ένας alternative οικονομολόγος. Μη-συμβατικός δηλαδή.

Η μη-συμβατική οικονομολογία είναι μη-δοκιμασμένη στην πράξη, βασισμένη σε μη-αποδεδειγμένες δράσεις και συνταγές, ενώ η επιλογή κάποιου να πιστεύει στην αποτελεσματικότητα των όποιων προτάσεων μιας alternative οικονομικής προσεγγίσεως, βασίζεται ακριβώς σε αυτό. Στην πίστη.
Όπως κάποιοι πίστευαν πχ στο παρελθόν ότι τα θρυμματισμένα και κονιορτοποιημένα οστά χριστιανών Αγίων αποτελούν φάρμακο, ή πως οι αγιογραφημένες εικόνες Αγίων μπορεί να θεραπεύσουν κάποιαν αρρώστια.
Και εγώ θα ήθελα κάτι τέτοιο να είναι δυνατόν, αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν είναι.

Το να βάζεις κάποιον alternative για υπουργό οικονομικών, ακόμα και αν είναι ακαδημαϊκός, ακόμα και αν είναι συμπαθέστατος, ακόμα και αν είναι φιλελεύθερος-Μαρξιστής (όπως λέμε ψηλός-ζουμπάς) δεν απέχει απο το να έβαζες τον Καζάκη για ΥΠΟΙΚ.

Το να το κάνεις σε περίοδο που η χώρα μας λιμοκτονεί από έλλειψη αναπτύξεως, και ουδείς ασχολείται με αυτήν, διότι πιστεύει στα θαύματα, είναι μοιραίο λάθος.

Το να στηρίζεις, ως χώρα, σε δοξασίες τις ελπίδες σου για επιβίωση είναι όπως να έτριβες οστά Αγίων για να καταπολεμήσεις τον καρκίνο.

Με μαρξιστικές θεωρίες βασισμένες σε κείμενα ενός ανθρώπου θεωρητικού, που δεν εργάστηκε ποτέ του (του Μαρξ) και ούτε μπορούσε να φανταστεί την επίδραση της τεχνολογίας στην κοινωνική εξέλιξη, είναι αφελές αν όχι τραγικό.

Οι άνθρωποι αυτοί θα μας φορολογήσουν μέχρι θανάτου ή θα μας πετάξουν στον καιάδα εκτός ευρώ, για να συνεχίσουν να πληρώνουν συντάξεις σε υγιείς 39χρονους πυροσβέστες, που βαρέθηκαν να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Κάποιος να τραβήξει το πώμα της μπανιέρας, γιατί το νερό έχει αρχίσει και βρωμάει.

Διερωτώμαι, αφενός αν ο κ. Βαρουφάκης θα απαντήσει ποτέ στο ερώτημα γνωστού δημοσιογράφου, για το αν εχει υπάρξει υπάλληλος του Σόρρος, και αφετέρου γιατί στον δι@ολο έκαναν ΥΠΟΙΚ έναν alternative, ενώ δίπλα του έχουν το Μάρδα να κάνει τον εισπράκτορα, που μιλάει για τις κανονικές αναπτυξιακές προοπτικές της χώρες εδώ και 10 χρόνια.

Είναι απλά ηλιθιότητα, ή σκοπιμότητα;;;

ΥΓ: παρεμπιπτόντως, το όνομα «Γιάννης» γράφεται με δυο “ν”.

Ἀγησίλαος Βερούτης

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Ἠλιθιότης ἤ σκοπιμότης ἡ ἐπιλογή Βαρουφάκη;

  1. Οἱ πηγές θέλουν τόν Φαρουφάκη ἄνθρωπο τοῦ Brookings Institute…ἐκεῖ πού πῆγε καί μίλησε ὁ κ. Τσίπρας πρίν γίνει πρωθυπουργός μας…

    Ἄς μήν ξεχνᾶμε ὃτι τό ἴδιο Brookings Institute ” ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ” τἠν Ioana Maria Petrescu ὑπουργό Οἰκονομικῶν στήν Ρουμανία καί τήν Natalie Ann Jaresko ὑπουργό οἰκονομικῶν στήν Οὐκρανία

Leave a Reply