Μᾶς θέλουν ὅλους ἀνεπάγγελτους …«ἐπιστήμονες»!!!

Αλλά στην πραγματικότητα …ανεπάγγελτους!!!

Τό 80% τῶν ὑποψηφίων περνᾶ στά «πανεπιστήμια»;

Αυτά είπε η Γιαννάκου.

Μπορεί να συμπεριέλαβε και τα ΤΕΙ…

Στην Ελλάδα περνάει όποιος θέλει πρακτικά κι όχι όποιος μπορεί…
Κι αυτό ισχύει και στην Β’ βάθμια εκπαίδευση, γι’ αυτό φθάνουν να δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις και παιδιά που δυσκολεύονται ακόμα και με την …προπαίδεια. Μᾶς θέλουν ὅλους ἀνεπάγγελτους ...«ἐπιστήμονες»!!!3 Μᾶς θέλουν ὅλους ἀνεπάγγελτους ...«ἐπιστήμονες»!!!1

Είναι πρακτικά αδύνατο να μείνει κάποιος στάσιμος ή να τον καθοδηγήσουν να μάθει μία τέχνη έγκαιρα, αντί να ελπίζει να γίνει αστροφυσικός.
Αν οι εξετάσεις στην Ελλάδα ήταν προφορικές, δηλαδη στον πίνακα μπροστά, σε επιτροπή καθηγητών και το αμφιθέατρο γεμάτο, όπως συμβαίνει στα σοβαρά πανεπιστήμια, δεν θα είχαμε ούτε το 1% των πτυχιούχων που έχουμε σήμερα.

Στην Ιταλία πχ η βάση για να περάσεις μάθημα είναι τα 18/30…
Με 17 κόβεσαι.
Δηλαδή η βάση είναι το 6/10.  Με 5.8/10 κόβεσαι..
Κι εδώ ακόμα και το 5 /10 τους φαίνεται βουνό.

Στην Ελλάδα οι επιστήμονες προορίζονται για να κάνουν ιδιαίτερα σε μαθητές γυμνασίου κι οχι για να σχεδιάσουν ελικόπτερα. Οπότε δεν θα εκτεθεί κάποιος υπουργός αν ένας πτυχιούχος Φυσικός είναι άσχετος .

Η κομματοκρατία στα Πανεπιστήμια είναι αυτή που μοιράζει τα πτυχία κι όχι η επαληθευμένη βαθειά γνώση της επιστήμης.
Στην Ιταλία για να πάρεις δουλειά δεν αρκεί το πτυχίο απο μόνο του αλλά σε ρωτούν και με ποιους συγκεκριμένα καθηγητές πήρες τα βαρειά μαθήματα. Άλλο να πάρεις μάθημα από τον τρελλό της Σχολής κι άλλο από κάποιον, γνωστό στην αγορά, για το υψηλό επίπεδό του.

Και φυσικά υπάρχουν και στην Ελλάδα πτυχιούχοι αξιόλογοι, που αγαπούν την επιστήμη τους, αλλά ο μέσος όρος επιλέγει την επιστήμη του με οικονομικά κριτήρια και τελικα αντί να εξελιχθούν σε καλούς επιστήμονες, εξελίσσονται σε φιλάργυρα γεράκια, που χρησιμοποιούν την επιστήμη για να πλουτίσουν κι όχι για συνεισφέρουν στην γνώση.

Σίγμα

Υ.Γ. Κι αλήθεια… Πώς θα πάει ο πτυχιούχος, που έχει φάει μία δεκαετία στις πανεπιστημιακές αίθουσες, να μάθει μία νέα τέχνη; Ή να πιάσει τα πρακτικά επαγγέλματα; Μας οδήγησαν στο να έχουμε μεγάλες ιδέες για τους εαυτούς μας, αλλά στην πραγματικότητα να μην μπορούμε ούτε την τροφή μας να παράξουμε!!!

Μᾶς θέλουν ὅλους ἀνεπάγγελτους ...«ἐπιστήμονες»!!!4

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Μᾶς θέλουν ὅλους ἀνεπάγγελτους …«ἐπιστήμονες»!!!

Leave a Reply