Κι ἐν ᾦ ὁ κόσμος καίγεται ἡ ἐκκλησία ἐνοχλεῖται ἀπὸ τὴν …γιόγκα!!!

 Οἱ αὐτοκτονίες ἔχουν πολλαπλασιασθεῖ, τόσο, ποὺ μποροῦμε πλέον νὰ συζητᾶμε γιὰ τὴν ἀπώλεια μίας μεγάλης κωμοπόλεως, μόλις σὲ πέντε χρόνια.
Οἱ καταστροφὲς τῶν ἀτομικῶν καὶ τῶν οἰκογενειακῶν περιουσιῶν εἶναι πλέον τόσο ὑποτιμημένες, ποὺ πλησιάζουν στὸ νὰ γίνουν …ἀνύπαρκτες!!!
Ἡ οἰκονομία, ἡ πολιτική, ἡ ἠθική, τὰ ἀξιακὰ συστήματα, οἱ φραγμοὶ κατέῤῥευσαν, ἀλλὰ ἐμεῖς ἀκόμη …ἐλπίζουμε!!!
Καὶ μέσα σὲ ὅλα αὐτὰ τὸ πρῶτο νομοθέτημα τῆς νέας κυβερνήσεως ἦταν τὸ σύμφωνο συμβιώσεως.
Οὔτε κάτι γιὰ νὰ προστατευθοῦν τὰ ὀρφανὰ τῶν αὐτοχείρων, οὔτε γιὰ νὰ μειωθῇ ἡ φορολογία, πρὸ κειμένου νὰ ἀρχίσουν νὰ ἀλλάζουν κάποια πράγματα, οὔτε κάποια κίνησις ποὺ θὰ μείωνε τὴν ἀπελπισία.

Κι ἀπὸ κοντὰ ἡ ἐπίσημος ἐκκλησία. Ἀρωγὸς καὶ ὑποστηρικτὴς κάθε κυβερνητικῆς προσπάθειας, μὲ τὴν σιωπή της, τὴν ἀνοχή της καὶ μὲ τὴν ἀδιαφορία της.
Πρώτη στὰ συσσίτια, πρώτη στὴν ἐλεημοσύνη, πρώτη στὸ νὰ ἐμφανίζῃ κοινωνικὸ πρόσωπο ἀλλὰ ἐπὶ τῆς οὐσίας ΠΟΥΘΕΝΑ!!! (Τὰ περισσότερα βέβαια τὰ κάνει μὲ τὴν βοήθεια τῶν πολιτῶν, ἀλλὰ ἄς μὴν τὸ ἀναλύσουμε σήμερα περισσότερο…!!!)
Ποῦ ἦταν ἡ ἐπίσημος ἐκκλησία ὅταν οἱ Ἕλληνες αὐτοκτονοῦσαν κατά χιλιάδες; Ποῦ ἦταν ὅταν τά μνημόνια σκλάβωναν ὅλους τούς ἐν ζωῇ, ἀλλὰ καὶ τοὺς ἀγέννητους, Ἕλληνες γιά ἐκατοντάδες χρόνια; Ποῦ ἦταν ὅταν ἡ ἐθνική μας κυριαρχία ἐξαφανιζόταν;

Πουθενά… Σφύριζε ἀδιάφορα καὶ παρίστατο, διὰ τῶν ἐκπροσώπων της, σὲ κάθε ἐπίσημο ἐκδήλωσιν, γιὰ νὰ ἀποδείξῃ τὴν ἔμπρακτον συμπαράστασίν της πρὸς κάθε κυβερνητικὴ ἀπόφασιν.

Καὶ τώρα, μετὰ ἀπὸ πέντε χρόνια γενοκτονίας …ξύπνησε τὸ θηρίο, γιὰ νὰ μᾶς πῇ πὼς ἡ γιόγκα εἶναι …τρία πουλάκια κάθονται. Ἐν τάξει…
Κι ὁ ἐλέφας, κατὰ τὰ δικά τους δεδομένα, …πετᾶ!!!

Η ΓΙΟΓΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

 Οἱ ἄνθρωποι πεθαίνουν, ἡ χώρα χάνεται κάτω ἀπὸ τὴν μπότα τῶν τοκογλύφων-δανειστῶν, τὸ μέλλον διαγράφεται …ἀνύπαρκτον καὶ οἱ ἱεράρχες μας ἀσχολοῦνται μὲ τὴν …γιόγκα.
Καὶ μέσα σὲ ὅλα τὰ ἄλλα θυμήθηκαν, κατόπιν ἑορτῆς φυσικά, πὼς ἔχουμε καὶ τὸ σύμφωνον συμβιώσεως, ποὺ ὅμως, ξεχνοῦν πὼς πρόκειται γιὰ τὸ πρῶτο νομομαγείρεμα τῆς σημερινῆς κυβερνήσεως.

Θέλετε νά σᾶς πῷ τήν γνώμη μου γιά ὅλο αὐτό τό θέατρον τοῦ παραλόγου;
Ἤ νά τό ἀφήσουμε γιά μιάν ἄλλην φορά;

Φιλονόη.

Υ.Γ. Δὲν ἀναφέρομαι σὲ ἐπὶ μέρους ἱερεῖς… Αὐτοὶ γιὰ δικούς τους λόγους, διατηροῦν ἀκόμη τὸ ἦθος τους.

Σημειώσεις-Ἐρωτήματα

Ἐφ΄ ὅσον ὅμως φθάσαμε καὶ στὸ ζητούμενον…
Θά μποροῦσε κάποιος ἀπό τήν ἐπίσημο ἐκκλησία νά μᾶς ἀπαντήσῃ γιά αὐτό:

Κι ἐν ᾦ ὁ κόσμος καίγεται ἡ ἐκκλησία ἀσχολεῖται ἀπὸ τὴν ...γιόγκα!!!2

πηγή

Ποιά εἶναι αὐτή ἡ «ἀδελφότης ἀναγεννημένων χριστιανῶν» πού κάνει γάμους γκέυ; Καί ἀπό ποιάν ἐκκλησία ἀναγνωρίζονται; Ἀπό τήν ἑλληνική; Καί ποιός εἶναι αὐτός ὁ Λασπόπουλος;
Γνωρίζει ἡ ἐπίσημος ἐκκλησία ἤ μᾶς ἐπεξεργάζονται, γιὰ ἀκόμη μίαν φορά, κανονικότατα;
Τήν βεβαίωσιν τοῦ γάμου τήν λαμβάνουν ἀπό τήν Μητρόπολιν ἤ ὄχι;
Καί μέ ποιό δικαίωμα ὁ ἐν λόγῳ κύριος μᾶς κατηγορεῖ γιά ῥατσισμό; Εἶδε πολλούς Ἕλληνες ῥατσιστές ἤ μήπως ἁπλῶς μᾶς δυσφημεῖ;
Καί ποῦ ἔχω ξαναδεῖ ἐγώ αὐτό τό ὄνομα;
(Θὰ θυμηθῶ… ποῦ θά μοῦ πάη;)

Κι ἀκριβῶς γιὰ αὐτὰ ὅλα τὰ παραπάνω, ὁ Παρθένιος Βεζυρέας, ἱερεύς, ποὺ κατὰ πῶς φαίνεται βαρέθηκε τὴν ὑποκρισία, φαντάζομαι, ἔγραψε κι ἐτοῦτο:

Για πρώτη φορά η εκκλησία υπέρ του συμφώνου συμβίωσης! ΧΑΜΟΣ στο facebook με την ανάρτηση του Παρθένιου ΒεζυρέαΚι ἐν ᾦ ὁ κόσμος καίγεται ἡ ἐκκλησία ἐνοχλεῖται ἀπὸ τὴν ...γιόγκα!!!

«Aδελφοί μου,

Πέντε ολόκληρα χρόνια η πατρίδα μας βρίσκεται στην πιο άσχημη οικονομική και κοινωνική της κατάσταση της μεταπολιτευτικής της ιστορίας, με χιλιάδες ανέργους και ανθρώπους οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν εν μέσω κρίσεως.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων με πρωταγωνιστές παιδιά που λιποθυμούν στο σχολείο τους γιατί δεν έχουν ένα ποτήρι γάλα να τους δώσουν οι γονείς τους, αλλά και αύξηση κατά 35% των αυτοκτονιών τα τελευταία χρόνια.

Κανένας δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη και το μέλλον μας. Η Ευρώπη όλο και περισσότερο χάνει την πίστη της στην ενότητα των χωρών που την αποτελούν, θέτοντας επάνω από κάθε άλλη αξία το οικονομικό όφελος, αδιαφορώντας για τους Ευρωπαίους πολίτες κυρίως του νότου. Φυσικά, υπάρχει και η δική μας ευθύνη για την σημερινή μας κατάσταση.

Πάντα έτσι συμβαίνει όταν ξοδεύεις περισσότερα από εκείνα που βγάζεις. Χρόνια ολόκληρα ζούσαμε με τα δανεικά και τώρα οι δανειστές θέλουν να μας στραγγαλίσουν.

Κι εκεί που περιμένει κάποιος, από όσους διοικούν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, να ακούσει έναν λόγο στηρικτικό και την διάθεσή τους να κάνουν την δική τους αυτοκριτική για την πνευματική κρίση την οποία ζει ο τόπος, ακούει αφοριστικές κραυγές για θέματα όπως το σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσεως, την γιόγκα και το gay pride.

Καθένας θα αναρωτιέται αν οι επίσκοποι της θεσμικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδος ζούν εδώ, ή κάπου αλλού. Καμμία επαφή με την πραγματικότητα και κανένας διάλογος με τον κόσμο που περπατάει στους δρόμους. Μόνιμη η διάθεση ιεραρχών να επιβάλλουν την άποψή τους ως την μόνη σωστή και φυσικά ορθόδοξη.

Οτιδήποτε διαφορετικό εν ριπή οφθαλμού χαρακτηρίζεται αιρετικό και προδοτικό της πίστεως και της διδασκαλίας της Εκκλησίας. Πότε επιτέλους θα καταλάβουν πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη του σε αυτές τους τις απόψεις, οι οποίες είναι αποτέλεσμα μιας ιδιότυπης εκλεκτικής θεολογίας και όχι ενός διαλόγου με τον κόσμο, στον οποίο θέλουν να απευθυνθούν.

Μέγα σφάλμα αν ακόμη σήμερα η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος πιστεύει πως το 90% των Ελλήνων είναι ποίμνιό της. Η φράση «Πιστεύω στον Θεό, αλλά δεν πηγαίνω στην Εκκλησία» μιλάει από μόνη της. Ο αυταρχισμός και η παντελής έλλειψη ενός συγχρόνου λόγου έχει διώξει ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων μακριά από την θεσμική Εκκλησία.

Επομένως όταν διαγγέλλει και καταγγέλλει δεν θα πρέπει να ξεχνάει πως δεν είναι όλοι οι Έλληνες μέλη της και άρα δεν δικαιούται να κρίνει και να κατακρίνει τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε πολίτης θέλει από την Πολιτεία να κανονίσει θέματα πρακτικά που αφορούν στην δική του ζωή.

Για πόσα ακόμη χρόνια θα ακούμε από στόματα επισκόπων να κηρύττουν το ρατσισμό και το μίσος εναντίον ανθρώπων που έχουν επιλέξει να ζούνε με τον τρόπο που τους εκφράζει; Κανένας από όλους αυτούς δεν είναι υποχρεωμένος να το αποδεχτεί, αλλά σίγουρα είναι υποχρεωμένος να το σεβαστεί.

Γιατί τόση κακία για νέους ανθρώπους που το μόνο που ζητούν είναι το αυτονόητο δικαίωμά τους σε μια ευνομούμενη πολιτεία;

Γιατί επικρίνουν την διάθεσή τους να είναι ειλικρινείς απέναντι στην κοινωνία για το ποιοι πραγματικά είναι;

Ίσως γιατί οι φωνασκούντες έχουν μάθει να ζούνε μόνο μέσα στην υποκρισία.

Η Εκκλησία της Ελλάδος Π.Η. είναι μια μικρή κοινότητα Ορθοδόξων που δηλώνει απερίφραστα ότι η μοναδική της μέριμνα είναι να βρίσκεται κοντά στον κόσμο και να αφουγκράζεται τον παλμό του. Δεν πρόκειται να παίξει ποτέ τον ρόλο του ιεροεξεταστή και θα έχει πάντα ως βασικό γνώμονα την ελευθερία του ανθρώπου. Σέβεται το κάθε πρόσωπο καθώς και τις επιλογές του. Κύριο μέλημα και έργο μας είναι να μεταφέρουμε στους ανθρώπους το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας που πηγάζει από την διδασκαλία του Ιησού. Αυτό χρειάζεται περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ο κόσμος μας. ΑΓΑΠΗ και ΕΛΠΙΔΑ!»

+ Ο Αθηνών Παρθένιος Α΄

μακελειό

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply