Καὶ φθάνουμε στὸ …«ψητό» τῆς λεηλασίας!!!

Καὶ φθάνουμε στὸ ...«ψητό» τῆς λεηλασίας!!!Η Ατζέντα απαιτεί ξεπούλημα των κερδοφόρων εταιρειών του Δημοσίου, ώστε να μπορέσουν να τις βάλουν στο χέρι οι τοκογλύφοι, μέσω δανείων ή μέσω χρηματιστηρίου.

Μέσω της ΔΕΗ χρυσοπληρώνουμε τις απάτες των ανανεώσιμων πηγών ενεργείας, των ρύπων κλπ…
Τώρα  προσπαθούν να μας πουν οτι για το υψηλό κόστος φταίει που η ΔΕΗ παράγει το 61% της ενεργείας στην Ελλάδα.
Δηλαδή «Ξεπουλήστε κι άλλο για να πέσουν οι τιμές», ενώ είδαμε ότι όχι μόνο δεν έπεσαν οι τιμές με τους ιδιώτες στην αγορά ενεργείας, αλλά μας φόρτωσαν και τις απάτες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ των Energa & Hellas Power.

Σίγμα

Άρθρο από την εφημερίδα του Μπόμπολα, που φυσικά μπήκε στο παιχνίδι της αρπακτής μονάδων της ΔΕΗ, πάντα …αφιλοκερδώς!!!

Κομισιόν: Κλειστή αγορά ενεργείας, φουσκωμένοι λογαριασμοί

«…Στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας το 61% παράγεται από την ΔΕΗ, το 6% προέρχεται από εισαγωγές ρεύματος, το 11% από ιδιώτες εισαγωγείς, το 17% είναι από τις ΑΠΕ και το 5% από ανεξάρτητους παραγωγούς με μονάδες φυσικού αερίου….»

«…Ακριβά πληρώνουν τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις τις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, καθώς η αγορά ενεργείας παραμένει κλειστή στην χώρα μας.

Κομισιόν: Κλειστή αγορά ενέργειας, φουσκωμένοι λογαριασμοί

Αυτό προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του αρμοδίου επιτρόπου της ΕΕ για θέματα Ενεργείας Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε, καθώς και από τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, ο κ. Κανιέτε, ύστερα από ερώτηση που του υπέβαλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μ. Σπυράκη τόνισε: «Οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές εταιρείες πληρώνουν τιμές ενέργειας που είναι πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Τούτο απορρέει επίσης από το γεγονός ότι η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες της ΕΕ όπου δεν έχει ακόμη διαμορφωθεί μια ανταγωνιστική ενεργειακή αγορά». Ο Ισπανός επίτροπος υπενθυμίζει απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βάρος της Ελλάδας για την μη ανταγωνιστική αγορά ηλεκτρικής ενεργείας: «Ήδη το 2008, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η οιονεί αποκλειστική πρόσβαση της ΔΕΗ σε λιγνίτη αντίκειτο στον ανταγωνισμό. Η σχετική απόφαση εκκρεμεί στο δικαστήριο της ΕΕ».

Συνάντηση
Η παρέμβαση του κ. Κανιέτε έρχεται μίαν ημέρα μετά την συνάντηση που είχε ο ίδιος, αλλά και η επίτροπος, για θέματα Ανταγωνισμού Μ. Βεστάγκερ με τους προέδρους των εταιρειών ηλεκτρικής ενεργείας της ΕΕ. Μεταξύ αυτών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΗ Εμ. Παναγιωτάκης. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του μετά το προχθεσινό γεύμα εργασίας με τους δύο επιτρόπους υπεστήριξε: «Θεωρούμε εξαιρετικά άδικο αλλά και αβάσιμο να κατηγορείται η ΔΕΗ ότι μονοπωλεί την αγορά, όταν το μερίδιό της στην ηλεκτροπαραγωγή έχει περιοριστεί στο 61% (α’ τρίμηνο 2015)». Σημειώνεται ότι στο σύνολο της αγοράς ηλεκτρικής ενεργείας το 61% παράγεται από την ΔΕΗ, το 6% προέρχεται από εισαγωγές ρεύματος, το 11% από ιδιώτες εισαγωγείς, το 17% είναι από τις ΑΠΕ και το 5% από ανεξάρτητους παραγωγούς με μονάδες φυσικού αερίου. Ωστόσο, οι τιμές παραμένουν υψηλές καθώς κανείς, πλην της ΔΕΗ, δεν έχει πρόσβαση στις φθηνές πρώτες ύλες του λιγνίτη και του νερού.
Ωστόσο, και από στοιχεία της Eurostat προκύπτει ότι οι ελληνικές βιομηχανίες πληρώνουν 0,13 ευρώ την κιλοβατώρα την τιμή ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι υψηλότερη σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ που είναι 0,12.»

ΕΘΝΟΣ

 

ΣΤΗΝ «ΑΚΤΩΡ» ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΒΕΥΗΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Ο Μπόμπολας μπαίνει στην παραγωγή ρεύματος

Εκλεισε το ορυχείο Αχλάδας στη Φλώρινα

Παιχνίδια στην πλάτη των εργαζομένων καταγγέλλει το κλαδικό συνδικάτο Ενέργειας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Καὶ φθάνουμε στὸ …«ψητό» τῆς λεηλασίας!!!

Leave a Reply