Τὰ νοσοκομεῖα μας τὰ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!

Τὰ νοσοκομεῖα μας τὰ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!!

«Περισσότερα από 1.500 άτομα περιμένουν να εξυπηρετηθούν από γιατρούς και νοσηλευτές που τρέχουν και δεν φθτάνουν, ενώ συχνά η αναμονή ξεπερνά τις οκτώ ώρες, προκαλώντας έκρυθμες καταστάσεις.
Μάλιστα υπάρχουν κλινικές, όπως η Καρδιολογική, όπου η πληρότητα κατά την εφημερία υπερβαίνει το 140%, ενώ η ζωή των ασθενών βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες, καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν 249 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και 115 σε ιατρικό προσωπικό.»

Τα υποβρύχια, τα F16, τα Ολυμπιακά Έργα…
…όλα πληρώθηκαν στην ώρα τους και μέχρι δεκάρας.
Κι αφού μας λήστεψαν για να τα εξοφλήσουν, έχουμε να πληρώνουμε και μερικά δισεκατομμύρια ευρώ σε ΤΟΚΟΥΣ για τα δάνεια που πήραν στο όνομα μας, χωρίς φυσικά να μας ρωτήσουν, και τα οποία, με εικονικές τιμολογήσεις, κατέληξαν στους λογαριασμούς τους, σε τράπεζες του εξωτερικού.

Σίγμα

Θεσσαλονίκη: SOS για το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Γολγοθά θυμίζει η εξυπηρέτηση των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όταν εφημερεύει χωρίς συνοδό νοσηλευτικό ίδρυμα

Γολγοθά θυμίζει η εξυπηρέτηση των ασθενών που προσέρχονται στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όταν αυτό εφημερεύει μόνο του, χωρίς συνοδό νοσηλευτικό ίδρυμα. Περισσότερα από 1.500 άτομα περιμένουν να εξυπηρετηθούν από γιατρούς και νοσηλευτές, που τρέχουν και δεν φθάνουν, ενώ συχνά η αναμονή ξεπερνά τις οκτώ ώρες, προκαλώντας έκρυθμες καταστάσεις.

Μάλιστα υπάρχουν κλινικές, όπως η Καρδιολογική, όπου η πληρότητα κατά την εφημερία υπερβαίνει το 140%, ενώ η ζωή των ασθενών βρίσκεται καθημερινά σε κίνδυνο. Την ίδια στιγμή οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό είναι μεγάλες, καθώς αυτή την στιγμή υπάρχουν 249 κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες και 115 σε ιατρικό προσωπικό.

Τα παραπάνω προβλήματα και η ανάγκη άμεσης επιλύσεώς τους τέθηκαν στην συνάντηση που είχε προχθές το δ.σ. του σωματείου εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» με τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Γιώργο Κίρκο. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον διοικητή δεσμεύσεις για τα ζητήματα των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, του χρηματοδοτικού κενού του νοσοκομείου, της συνεφημερεύσεως, των τηλεφωνικών ραντεβού, του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας, καθώς και για ειδικότερα θέματα, που αφορούν σε μικρότερες ομάδες εργαζομένων.
Βέβαια τα προβλήματα αυτά είναι γνωστά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς το σωματείο εργαζομένων του «Παπαγεωργίου» είχε καταθέσει σχετικό υπόμνημα στον ίδιο τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη.

Το υπόμνημα

Στο υπόμνημά τους στον υπουργό Υγείας οι εργαζόμενοι μεταξύ άλλων ζητούσαν την κάλυψη των 249 κενών οργανικών θέσεων όλων των ειδικοτήτων με μόνιμο προσωπικό, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού εγκυμονούν κινδύνους για τους νοσηλευομένους και έχουν οδηγήσει το υπάρχον προσωπικό σε επαγγελματική εξουθένωση. Επίσης την άμεση πρόσληψη υγειονομικών και επικουρικά την παροχή της δυνατότητας οικειοθελούς μετατάξεως του προσωπικού προς το «Παπαγεωργίου» σύμφωνα με τις προβλέψεις και του νόμου 4052/12.

Επιπλέον ζητούσαν την κάλυψη των 115 κενών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό και την στελέχωση των κλινικών με ειδικευόμενους γιατρούς, σε βαθμό που να διασφαλίζονται η εύρυθμη λειτουργία της κλινικής και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, και την τακτική και επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου, ώστε αυτή να καλύπτει το 100% των αναγκών της μισθοδοσίας τους. Άλλωστε σήμερα η κρατική χρηματοδότηση υπολείπεται κατά 4.000.000 ευρώ του συνόλου της μισθοδοσίας, γεγονός που συνδυαστικά με τα υπόλοιπα ζητήματα υποχρηματοδοτήσεως της δημόσιας υγείας οδηγεί το νοσοκομείο σε οικονομικό στραγγαλισμό.

«Ζητάμε την κάλυψη των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς το νοσοκομείο μας. Σήμερα το «Παπαγεωργίου» οφείλει στους προμηθευτές του χρήματα ύψους 68 εκατ. ευρώ από τον Αύγουστο του 2013, ενώ ο ΕΟΠΥY οφείλει στο νοσοκομείο το ποσό των 192 εκατ. ευρώ. Η βιωσιμότητα και ο δημόσιος χαρακτήρας του νοσοκομείου σχετίζονται άμεσα και με την πληρωμή των προμηθευτών. Διαφορετικά θα βρεθεί αντιμέτωπο με ελλείψεις υλικών και φαρμάκων, με συντηρητικές κατασχέσεις, επιτρέποντας στους θιασώτες του κακώς νοούμενου τεχνοκρατισμού να καλλιεργούν σενάρια «σωτηρίας μέσω της ιδιωτικοποιήσεως», ανέφεραν στο υπόμνημά τους οι εργαζόμενοι.

Επιπλέον ζητούσαν την άμεση αναδιοργάνωση του συστήματος των εφημεριών της πόλεως με ταυτόχρονο άνοιγμα των νοσηλευτικών δομών που έκλεισαν, ως αποτέλεσμα των μνημονιακών δεσμεύσεων των προηγουμένων κυβερνήσεων, την απαλλαγή του «Παπαγεωργίου» και των υπολοίπων νοσοκομείων της πόλεως από την υποχρέωση εκδόσεως πιστοποιητικών υγείας και την άμεση κατάργηση της συμβάσεως αναθέσεως των τηλεφωνικών ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων σε ιδιώτη εργολάβο, που έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση όλων αδιακρίτως των ασθενών με 2 ευρώ ανά τηλεφωνική κλήση.

Δεσμεύσεις:  Τι λέει ο διοικητής

O διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει άμεσα στο υπουργείο το ζήτημα της χρηματοδοτήσεως του «Παπαγεωργίου», ώστε να διασφαλισθούν οι απολαβές των εργαζομένων κατ’ αρχήν για τον μήνα Ιούνιο, και πως θα υποβάλει αίτημα προς έγκριση για την προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων, όπως αυτές καταγράφονται σήμερα. Ωστόσο εκτίμησε ότι πιθανόν να επιτευχθεί η κάλυψη μόλις του 10% των υφισταμένων αναγκών.

Επιπλέον δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε καμμία αλλαγή στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, αν δεν ακολουθήσει συνάντηση εντός δεκαπενθημέρου, για να καταγραφούν οι θέσεις των εργαζομένων.

Ο ίδιος συμφώνησε με την θέση του Σωματείου ότι η συνέχιση της παραχωρήσεως των τηλεφωνικών ραντεβού σε ιδιώτες εργολάβους αποτελεί πρόκληση για την κοινωνία και θα επανεξετασθεί η πρόταση των εργαζομένων για παροχή της υπηρεσίας από το προσωπικό του νοσοκομείου.
Όσον αφορά στις εφημερίες, δήλωσε ότι θα μελετήσει το θέμα σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Μακεδονία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply