Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν …τραπεζίτη!!!

Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν ...τραπεζίτη!!!2Να μην έχετε καμμία αμφιβολία ότι κάθε επεκτατικός πόλεμος έγινε με παρότρυνση, χρηματοδότηση και προς όφελος των τοκογλύφων.
Από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι και τις ημέρες μας πρακτικά δεν υπήρξε αυτοκρατορία που να μην ήταν βουτηγμένη στα χρέη.
Για να εξοφλούνται οι τοκογλύφοι ήταν απαραίτητη η προσάρτηση νέων εδαφών με πλουτοπαραγωγικές πηγές, καθώς και νέων πληθυσμών, δηλαδή νέων φορολογουμένων, που θα αύξαναν τα έσοδα του αυτοκράτορα και άρα και των τοκογλύφων. Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν ...τραπεζίτη!!!3

Οι τοκογλύφοι δάνειζαν υπό τον όρο να αναλάβουν Υπουργοί Οικονομικών δικοί τους άνθρωποι, ενώ ανελάμβαναν και τον ρόλο του Φοροεισπράκτορα.
Επίσης πετύχαιναν την κατοχύρωση μονοπωλίων.

Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν ...τραπεζίτη!!!4

Στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, για παράδειγμα, ο Joseph Nasi, δανειστής του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, είχε κατοχυρώσει την είσπραξη φόρων από το μέλι και το μονοπώλιο πωλήσεως κρασιού προς την Μολδαβία.Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν ...τραπεζίτη!!!5

Τὸ δεύτερο σιωνιστικὸ κίνημα καὶ ἡ καταστροφὴ τῆς Κύπρου. (α)

Στην εποχή μας οι τοκογλύφοι επέβαλαν στα κράτη την δημιουργία μονοπωλίων σε είδη πρώτης ανάγκης ή εθιστικού τύπου (καπνός, οινόπνευμα) και δέσμευαν αυτά τα εξασφαλισμένα έσοδα για την αποπληρωμή συγκεκριμένων δανείων.
Πώς γίνεται όμως να υποκύπτουν όλες οι αυτοκρατορίες στους τοκογλύφους και να αποδέχονται τόσο εξευτελιστικούς όρους δανεισμού;

Έχοντας πολλά χρήματα, κι ελέγχοντας δίκτυα τρομοκρατίας κι ενημέρωσεως, οι τοκογλύφοι μπορούν να σκοτώσουν (βλέπε Καντάφι) ή να ανατρέψουν (Μουμπάρακ) όποιον ηγέτη δεν καταδέχεται να δανειστεί από τα λεφτά τους.
Ακόμα κι αν δεν χρωστάει ένας λαός  ένα θερμό επεισόδιο (βλέπε Ίμια) ή ένας σύντομος πόλεμος (βλέπε Κύπρο) μπορεί να βυθίσει την οικονομία τόσο πολύ, που οι τοκογλύφοι θα φαντάζουν …σωτήρες αντί βρικόλακες.

Μετά από κάθε πρόσφατη …«αυθόρμητη» επανάσταση, οι …«σωτήριες» κυβερνήσεις που ανέλαβαν, πήραν νέα δάνεια κι άνοιξαν τις πόρτες των κρατών στα γεράκια του ΔΝΤ.

Κάθε πόλεμος κρύβει πίσω του ἕναν ...τραπεζίτη!!!1

Σκεφτείτε ότι η Ελλάδα ήταν πολλαπλώς πτωχευμένη  όταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος έδινε εντολή να ξεκινήσει ο Στρατός για την Μικρασιατική Εκστρατεία, που φυσικά έγινε για να εξυπηρετηθούν τα ξένα συμφέροντα. και λαμβάνοντας τεράστια δάνεια, που φόρτωσαν στις δικές μας πλάτες.

Η ιδιωτική Τράπεζα της «Ελλάδος» εμφανίστηκε και απέκτησε τα αποικιοκρατικά της προνόμια μόλις μερικά χρόνια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Κι έκτοτε κυριαρχούν συγκεκριμένα πολιτικά τζάκια, που είναι οι θεματοφύλακες των ξένων τοκογλύφων.
Αυτοί επαγρυπνούν ώστε να μην αλλάξει ποτέ το Σύνταγμα, που δεν γράφει πουθενά την λέξη Τράπεζα, Τόκος κλπ.
Αυτοί επαγρυπνούν ώστε να μην καταργηθούν ποτέ οι απίστευτοι νόμο,ι που κατοχυρώνουν στην τράπεζα της «Ελλάδος» την δυνατότητα να λειτουργεί επάνω και πέρα από τους νόμους, που ισχύουν για όλους τους άλλους.

Αν δεν υπήρχαν Μητσοτάκηδες, Παπανδρέου, Αλαβάνοι, Σημίτηδες, Πάγκαλοι, Παπούλιες, Χατζηγάκηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Κύρκοι κλπ τζάκια τριών, τεσσάρων και πέντε γενεών,  δεν θα φθάναμε στο σημείο να μας τα έχουν πάρει όλα, να χρωστάμε ακόμα 300 δισεκατομμύρια και να μας πας παίρνουν ακόμα και το νερό από την βρύση αγοράζοντας τις εταιρείες Υδρεύσεως.

Σήμερα δεν μπορούν να ζητήσουν την αποίκιση νέων χωρών αλλά απαιτούν ανάπτυξη και πλεόνασμα, που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, από οικονομικής πλευράς.
Παλαιότερα έψαχναν σκλάβους, για να είναι πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα…
Σήμερα νομοθετούν την σκλαβιά για τον ίδιο λόγο.
Παλαιότερα αναζητούσαν χρυσό στις αποικίες…
Σήμερα τον ψάχνουν στις θυρίδες των τραπεζών.

Η εντολή είναι να βρεθούν τα χρήματα πάση θυσία…
Παλαιά θυσίαζαν τους ιθαγενείς της Αμερικής και της Αφρικής…
Σήμερα θυσιάζουν τους πάντες.

ALL WARS ARE BANKERS’ WARS!

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply