Ἡ Φινλανδία ὡς φερέφωνον τῶν Γερμανῶν

Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΣΑΝ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
5 ΚΡΑΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ GREXIT

Αρχικά ήταν απλά μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, που κυκλοφόρησε στα γερμανικά  μέσα ενημερώσεως FAS και που ανέφερε ότι ο Γερμανός  ΥΠΟΙΚ είχε προτείνει μία επιλογή για  «προσωρινό Grexit».
Στην συνέχεια η πληροφορία  πήρε κάποια περισσότερη έκταση  όταν ένας δημοσιογράφος του ZDF ανέφερε ότι ήταν  κάτι πολύ περισσότερο από μία πιθανολόγηση…

  •  Η κυβέρνηση της Φινλανδίας κινδυνεύει  να καταρρεύσει σήμερα το πρωί. Οι Πραγματικοί Φινλανδοί λένε όχι για την Ελλάδα και απειλούν να εγκαταλείψουν την κυβέρνηση.
  • Σύμφωνα με πηγές του Yle, η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup είναι πιο σκληρή απ’ αυτή της Γερμανίας.
  • Σύμφωνα με πηγές του Yle, η εντολή του Stubb από το Φινλανδικό κοινοβούλιο, είναι πολύ περιορισμένη. Στην πράξη σημαίνει grexit από το Eurogroup.
  • ΜΤV3: Η Φινλανδική κυβέρνηση υποστηρίζει την ιδέα του προσωρινού grexit για την Ελλάδα.
    (Δεν το πιστεύω 100% και δεν υπάρχει επιβεβαίωση της ειδήσεως)
  • Η ιδέα για «προσωρινό Grexit» κυκλοφορεί, αλλά δεν συζηττέται ακόμη στο Eurogroup. Αλλά το σχέδιο υπάρχει και κυκλοφορεί.
    Φαίνεται τώρα ότι αυτό δεν ήταν μόνο  μια φήμη, αλλά  ότι ο τρόπος σκέψεως του Σόιμπλε έγινε  μεταδοτικός:

    Πριν από λίγο  ο φινλανδικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός  MTV ανέφερε ότι πρώτη η Φινλανδία, και στην συνέχεια τα μικρότερα κράτη της  Ευρωζώνης, αν  και σαν  έθνη είναι  κάπως πιο φερέγγυα, δηλαδή  η  Εσθονία, η  Λιθουανία, η  Σλοβακία, η  Σλοβενία και ακόμη και η Ολλανδία, υποστηρίζουν  την  γερμανική θέση για  προσωρινή αναστολή της συμμετοχής της  Ελλάδας  ως μέλος της ζώνης του  ευρώ.
  • Ο επικεφαλής της μεγάλης επιτροπής δεν θα σχολιάσει αν είναι ακριβείς  οι ειδήσεις ότι η κυβέρνηση της Φινλανδίας υποστηρίζει το προσωρινό grexit. «H θέση της είναι μυστική».
  • *Αυτό θα εξηγούσε γιατί ο Stubb  για πρώτη φορά στην καρριέρα του δεν βρήκε χρόνο για να κάνει σχόλια στην έξοδό του.
  • Εντάξει, ήδη τρία μεγάλα  Φινλανδικά μέσα ενημερώσεως  (MTV3, HS, YLE) μεταδίδουν την  ίδια είδηση. Η Φινλανδική κυβέρνηση θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης.
  • Θα ήθελα να συστήσω στον κόσμο να παραμείνει επιφυλακτικός για την είδηση  ότι η Φινλανδία θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, Μου φαίνεται δύσκολο να πιστέψω ότι συμπεριφέρονται σκληρότερα από την Γερμανία, ότι ακολουθούν τον Σόιμπλε.
    Αλλά … ο  Σόιμπλε  μπορεί να ενεργεί με εντολές της Μέρκελ, καθώς οι δύο τους απλά παίζουν  τον ρόλο του  καλού σστυνομικού και του κακού αστυνομικού.
  • Σύμφωνα με πηγές της γερμανικής κυβερνήσεως, η ιδέα για προσωρινό grexit συμφωνήθηκε από την Μέρκελ και τον αναπληρωτή καγκελάριο Gabriel

Το   Φινλανδικά μέσο  Kauppalehti επιβεβαιώνει ότι ο ηγέτης του κόμματος  των Φινλανδών  Timo Soini απλά είπε όχι σε περισσότερα προγράμματα ελληνικής  διασώσεως:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Timo Soini, ενεργώντας με βάση οδηγίες από  την Φινλανδική Κυβέρνηση,  δεν επιτρέπει  την υποστήριξη των Ελλήνων. «Το σημείο εκκινήσεωης είναι φυσικά το γεγονός ότι οι ευθύνες της Φινλανδίας δεν θα  μεγαλώσουν.
Αποτελεί τμήμα του  κυβερνητικού προγράμματος»,  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Timo Soini, σχολιάζοντας σχετικά με το ενδεχόμενο τρίτο πακέτο διασώσεως για την Ελλάδα, προς το δημοσιογραφικό μέσο  Ilta-Sanomat.

Σε αυτή την περίπτωση μπορεί κάποιος να ξεχάσει το  Grexit: Σε αυτό το σημείο της συνολικής διπλωματικής  αποτυχίας, θα πρέπει  κάποιος να ανησυχεί  για το  πόσο χρόνο διαθέτουν τα  υπόλοιπα χρεωκοπήμενα κράτη των PIIGS, αν και ενεργά προσποιούνται ότι  βρίσκονται σε καλή κατάσταση, πριν να συναντήσουν  την  οργή της «Βόρειας Ευρώπης»  στον δρόμο τους. 

Όσο για την Ελλάδα, τώρα φαίνεται  ότι είναι μόνο ένα θέμα χρόνου.

Ἡ Φινλανδία ὡς φερέφωνον τῶν Γερμανῶν 2

ΠΗΓΗ 

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Οι Γερμανοί φοβούνται τόσο πολύ την οργή των Αμερικανών, που βάζουν την ουδέτερη Φινλανδία να στηρίξει και να εκφράσει τις απόψεις τους στο Eurogroup.
Η Φινλανδία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και μπορεί να προσποιηθεί ότι αγνοεί τον γεωπολιτικό κίνδυνο του grexit.
H  Φινλανδία έχει περίπου τον μισό πληθυσμό της Ελλάδας.
Eίναι η μόνη από τις σκανδιναβικές χώρες, που εμπιστεύθηκε το ευρώ και μπήκε στην περιπέτεια της  ευρωζώνης…
H Σουηδία και η Δανία έχουν διαλέξει να κρατήσουν το δικό τους νόμισμα, αν και συμμετέχουν ισότιμα στην ΕΕ.

Ἡ Φινλανδία ὡς φερέφωνον τῶν Γερμανῶν 3

Από τον 12ο έως τον  18ο αιώνα η Φινλανδία βρισκόταν  υπό σουηδική κατοχή.
Τον 18ο αιώνα κατακτήθηκε από τους Ρώσσους και απέκτησε την ανεξαρτησία της μόλις το 1905.
Η ανεξάρτητη ευρωπαική ιστορία της είναι αποδεδειγμένα  ολιγόχρονη.
Η Φινλανδία και η Τσεχία βοήθησαν την Ελλάδα υπό όρους, στα προηγούμενα προγράμματα διασώσεως.
Μάλιστα ειδικά η Φινλανδία το έκανε με προνομιακό και ειδικό καθεστώς εγγυήσεων  και με το αζημίωτο.
Εχθές κατάφερε να παρασύρει στις θέσεις της Γερμανίας και άλλες πέντε μικρές ευρωπαϊκές χώρες.
Κοινό χαρακτηριστικό τους είναι ότι κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο υποδουλώθηκαν όλες τους στην Γερμανία και είχαν δοσιλογική κυβέρνηση.
Κάποιες απ’ αυτές μάλιστα  διέθεσαν πολίτες τους να μάχονται υπέρ της Γερμανίας,  με στρατιωτικές δυνάμεις τους, υπό την διοίκηση και τα λάβαρα των SS.
Aλλά αυτά βέβαια είναι ιστορία και μπορεί να επαναληφθούν   στο μέλλον μόνον  ως φάρσα…
Αυτό που έχει σημασία είναι ότι από τις 19  χώρες της ευρωζώνης  οι 7 συνασπίστηκαν και ζητούν «προσωρινό»  grexit  της Ελλάδας.
Όλες αυτές οι χώρες αποτελούν το 36% της ευρωζώνης, δηλαδή την μειοψηφία.
Οι περισσότρες απ’ αυτές έχουν  κοινά σύνορα μεταξύ τους .
Θα μπορούσαν να γίνουν μία επικράτεια με την προσάρτηση της Αυστρίας και της Πολωνίας (ή εναλλακτικά της μισής Ουκρανίας)
Ἡ Φινλανδία ὡς φερέφωνον τῶν Γερμανῶν 4
Τώρα αν αυτό δεν αποτελεί σατανική σύμπτωση με το αρχικό σχέδιο του Χίτλερ, πώς  αλλοιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί;
Μήπως γερμανική εμμονή σε αποτυχημένα  σχέδια του παρελθόντος, που οδήγησαν σε δύο παγκοσμίους πολέμους και στην διάλυσή της;
H Eυρώπη δεν κινδυνεύει από grexit, αλλά από τα οικονομικά μυστικά  σχέδια της Γερμανίας.
Σύντομα θα έχουμε κρίση στην ΕΕ.
Η κρίση αυτή θα λήξει όταν δέκα βασιλιάδες θα συνεργασθούν υπό την ηγεσία ενός προσωρινού βασιλιά για λίγο χρόνο.
Προσέξτε καλά αυτό τον βασιλιά, γιατί δεν θα έχει καλές προθέσεις.
Οι υποψήφιοι πλέον είναι σχεδόν γνωστοί, γιατί από τους 19  της ευρωζώνης, αν αφαιρεθούν οι επτά (Γερμανία,Ολλανδία, Φινλανδία, Τσεχία, Σλοβακία, Λιθουανία, Σλοβενία) και η Ελλάδα, μένουν 11…
Τυχαῖο;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply