Γιατὶ ἁπλῶς εἶναι ΟΛΟΙ ἴδιοι!!!

Η κυρία Βαλαβάνη μας βεβαιώνει ότι ΔΕΝ ήταν αυτή που έβγαλε 200.000 ευρώ στο εξωτερικό…
Αλλά δεν μας λέει και ποιος ήταν αυτός που τα έβγαλε. Γιατὶ ἁπλῶς εἶναι ΟΛΟΙ ἴδιοι!!!

Στην ίδια απάντηση μαθαίνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διέκοψε τον ΕLA, δηλαδή την παροχή μετρητών στις Ελληνικές Τράπεζες, ώστε να εκβιάσει την κυβέρνηση με την έλλειψη μετρητών και τον έλεγχο κεφαλαίων.
Και τα ερωτήματα που επίσης δεν απαντάει κάποιο λαμόγιο της πολιτικής είναι:

  • Ποιος έδωσε τέτοιες εξουσίες στην ΕΚΤ ή στις Ελληνικές Τράπεζες να αποφασίζουν αν οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση στις καταθέσεις τους ή όχι.
  • Αφού ήδη υπάρχουν 120 ΔΙΣ καταθέσεις και πάρθηκαν άλλα 120 ΔΙΣ από την ΕΚΤ, που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα εκτός από το να σπαταλιούνται σε διαφημίσεις σε κάθε blog κι εφημερίδα κι εκπομπή που στηρίζει τα Μνημόνια;
  • Γιατί η «αγνή» αριστερά δεν κατήργησε άμεσα τους νόμους που δίνουν τέτοιες εξουσίες στους τοκογλύφους;
  • Γιατί ανέλαβαν τον έλεγχο των Τραπεζών εφόσον το κράτος είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος αυτή την στιγμή και άφησαν τα πράγματα όπως τα παρέλαβαν;
  • Γιατί δεν κατάργησαν τους νόμους που επιτρέπουν στις τράπεζες να κουρέψουν τις καταθέσεις;
  • Γιατί τώρα που «παραίτησαν» τον Βαρουφάκη ετοιμάζονται να νομοθετήσουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία που θα καθιστά τους καταθέτες …επενδυτές υψηλού ρίσκου;

«Γιατί είναι όλοι ίδιοι» είναι η απάντηση…
Και ο λόγος που πρέπει να αναζητήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, που δεν έδειξαν ποτέ τα κανάλια, που δεν μπήκε ποτέ στην Βουλή, που θα αναλάβει να καταργήσει χιλιάδες προδοτικούς νόμους και εδικά όσους μεταβιβάζουν σημαντικές εξουσίες σε τοκογλυφικά ιδρύματα ή ξένους οργανισμούς.
Αυτούς τους νόμους-ιερά δισκοπότηρα από το 1927, που δεν έθιξε ποτέ κάποιο κόμμα, έστω και προφορικά, και που δεν τόλμησε να αγγίξει κάποιο νομοθετικό όργανο, είναι που φυλάσσουν νύκτα-ημέρα η μία γενεά μετά την άλλη, που εναλλάσσονται στην Ελληνική Βουλή.

Στρατιώτες-σύντροφοι στο ίδιο στρατόπεδο που παριστάνουν τους ιδεολογικούς αντιπάλους, κρατώντας το κοπάδι σε συγκεκριμένες μάντρες.
100 χρόνια, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτικοί λόγοι, εκατομμύρια λέξεις στα πρακτικά της Βουλής…
…ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά στις εξουσίες και τα προνομία της Τράπεζας της «Ελλάδος».

Επιπλέον αυτό που ΟΥΤΕ ένα κίνημα δεν επεξεργάστηκε ποτέ είναι η θωράκιση της εξουσίας από την διαφθορά.
Η διαφθορά είναι βασικό εργαλείο ελέγχου της εξουσίας και ως γνωστόν κάθε εξουσία απεχθάνεται την πραγματική Δημοκρατία και τις απρόβλεπτες ανατροπές, που αυτή μπορεί να φέρει στο σκηνικό.
Η εξουσία και το σύστημα σιχαίνονται τις εκπλήξεις.

Γι’ αυτό μας επιτρέπουν να ψηφίσουμε, μόνο όταν αυτό δεν μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια…
Όπως έγινε και με το δημοψήφισμα.

Κάποιοι πολιτικοί, που δεν θέλουν να συμμετέχουν στο έγκλημα, θα επιλέξουν τον πολιτική αυτοκτονία και την απόσυρση από το προσκήνιο, παρά να αντισταθούν αντιμετωπίζοντας την λάσπη από τις ύαινες της δημοσιογραφίας και την γενικότερη επίθεση από τους επικυριάρχους.
Όσοι θα παραμείνουν φυσικά είναι κάτι παραπάνω από προδότες.
Είναι αυθεντικοί συνεργοί και άνθρωποι του συστήματος.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply