Ὅταν ἡ …«μπάλα» παίρνῃ πολλούς…

Σιωπή επικρατεί…

Φοροδιέφευγε το κρατικό κατάστημα πωλήσεως αναμνηστικών στον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού, που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού.
Πουλούσαν χωρίς να κόβουν αποδείξεις επειδή χάλασε, δήθεν, η ταμειακή μηχανή η οποία ήταν και αδήλωτη στην εφορία. Ὅταν ἡ ...«μπάλα» παίρνῃ πολλούς...

Πόσα χρόνια συμβαίνει αυτό;
Πόσα μαύρα εκατομμύρια τσεπώθηκαν;
Πότε κόπηκε η τελευταία νόμιμη απόδειξη από το συγκεκριμένο κατάστημα;
Ελέχθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των υπαλλήλων;
Τις εντολές άνωθεν που εκτελούσαν, όπως δήλωσαν, από ποιον τις έλαβαν;
Πήγαινε μέρος από τα μαύρα λεφτά στα μαύρα ταμεία του Υπουργείου;

Δεν πρόκειται να απαντήσουν σε τέτοια ερωτήματα αλλά θα αρκεστούν σε γενικότητες, γιατι η μπάλα θα έπρεπε να πάρει πολλούς.

Σίγμα

«…«Μηδενική ανοχή σε όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν σέβονται το δημόσιο συμφέρον», προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, σε συνέχεια των φορολογικών παραβάσεων που διεπίστωσαν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων στο πωλητήριο του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσσού, που ανήκει στο ταμείο αρχαιολογικών πόρων του υπουργείου Πολιτισμού.
Ο έλεγχος έγινε έπειτα από καταγγελίες τουριστών, οι οποίοι ανέφεραν πως αγόρασαν αναμνηστικά χωρίς να πάρουν αποδείξεις. Οι εργαζόμενοι στο πωλητήριο φέρονται να μην έκοψαν αποδείξεις, αλλά και αν έκοβαν δεν θα υπήρχε διαφορά, αφού η ταμειακή μηχανή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία….»

ΑΥΓΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply