Οἱ ἄνθρωποι τῆς Goldman Sachs εἶναι …«ὑποδειγματικοὶ πολιτικοί»!!!

Αυτόν που ο πρώην Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας απεκάλεσε έναν άθλιο κι αδίστακτο πολιτικάντη που θα ξεπουλούσε την μισή Ιταλία, αν τον άφηναν, τον βραβεύουν για τον πολιτικό του πολιτισμό!


Τον άνθρωπο της Goldman Sachs μας τον …σερβίρουν για πολιτικό και μάλιστα υποδειγματικό.

Οἱ ἄνθρωποι τῆς Goldman Sachs εἶναι ...«ὑποδειγματικοὶ πολιτικοί»!!!1

Μετά το Νόμπελ για την Ειρήνη του Ομπάμα δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε για την προφανή σκοπιμότητα τέτοιων γελοίων βραβείων στα γιουσουφακια των τοκογλύφων.

Είναι ικανοί να σπρώξουν τον τοκογλύφο Draghi στην κορυφή της Ε.Ε και σε συνεργασία με τον περιούσιο Moscovici να επιταχύνουν την ατζέντα της Νέας Τάξεως.

Σίγμα

Στον Μάριο Ντράγκι το βραβείο πολιτικού πολιτισμούΟἱ ἄνθρωποι τῆς Goldman Sachs εἶναι ...«ὑποδειγματικοὶ πολιτικοί»!!!2

Στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απονεμήθηκε το ευρωπαϊκό βραβείο πολιτικού πολιτισμού, σε μια τελετή που διεξήχθη το Σάββατο στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα στο Castello del Sole που βρίσκετε στην Ασκόνα, από το ίδρυμα Hans Ringier.

Στο παρελθόν το βραβείο έχουν πάρει μεταξύ άλλων ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ο Μπόρις Τάντιτς, ο Γιούρκεν Χαμπέρμας, ο Πασκάλ Λαμύ, ο Ζαν-Κλόντ Τρισέ, ο Ντόναλντ Τούσκ αλλά και ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε. Απονέμεται σε ετήσια βάση και ο νικητής παραλαμβάνει και το ποσό των 50.000 ευρώ.

Οικοδεσπότης της τελετής απονομής ήταν ο Φράνκ Μάιερ. Κατά την περιγραφή του για τον πρόεδρο της ΕΚΤ, τόνισε πρόκειται για έναν υποδειγματικό Ευρωπαίο. Τον ανέφερε ως άξονα σταθερότητας σε καιρούς αστάθειας ενώ τα εγκωμιαστικά του σχόλια δεν σταμάτησαν εκεί:

«Το ευρώ δεν είναι μόνο το δεύτερο σημαντικότερο νόμισμα στον κόσμο. Εξασφαλίζει επίσης ότι η Ευρώπη, ως οικονομική δύναμη στον κόσμο, διαθέτει την κατάλληλη φωνή στην πολιτική των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ο Μάριο Ντράγκι ως εκ τούτου με την παρουσία και τις πράξεις του διασφαλίζει όχι μόνο το νόμισμα της ΕΕ, αλλά και το κύρος της στον κόσμο. Οι ενέργειές του κατά την εκτέλεση της αποστολής αυτής δεν είναι αποκλειστικά οικονομικής εστιάσεως. Αποφασίζοντας με θάρρος και γενναιοδωρία, όπου είναι απαραίτητο, δεν χάνει ποτέ τις βάσεις και τον προσανατολισμό των αρμοδιοτήτων που του έχουν ανατεθεί», είπε ο κ. Μάιερ.

Καθημερινή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply