Ἡ αὔξησις τῆς παιδικῆς θνησιμότητος στὴν Γάζα εἶναι γεγονός…

Ἡ αὔξησις τῆς παιδικῆς θνησιμότητος στὴν Γάζα εἶναι γεγονός...3«…Ἡ ἀποκτήνωση τοῦ Ἰσραὴλ νὰ βομβαρδίζῃ παιδικὲς χαρὲς καὶ νοσοκομεῖα συγκρίνεται ἄνετα μὲ τὰ κρεματόρια τῶν ναζί….»

Τὸ κρεματόριον τῆς …Γάζας!!!Ἡ αὔξησις τῆς παιδικῆς θνησιμότητος στὴν Γάζα εἶναι γεγονός...2

«…Ἡ Ἰσραηλινὴ ἀεροπορία καὶ τὸ πυροβολικὸ παρότι διαθέτουν τὰ τελειότερα συστήματα τηλεσκοπικῆς παρατηρήσεως, ἀλλὰ καὶ κατευθυνομένων βλημάτων, δὲν μποροῦν, ἢ ἴσως δὲν μπαίνουν στὴν διαδικασία ἐπιλεκτικῆς στοχοποιήσεως καὶ ἔτσι προκύπτουν οἱ ἐκατόμβες τῶν ἀθῴων θυμάτων…»

Συνειδητὴ γενοκτονία τῶν Παλαιστινίων.

Σε αύξηση η βρεφική θνησιμότητα στη Λωρίδα της Γάζας.Ἡ αὔξησις τῆς παιδικῆς θνησιμότητος στὴν Γάζα εἶναι γεγονός...1

Η βρεφική θνησιμότητα αυξάνεται στην Λωρίδα της Γάζας για πρώτη φορά εδώ και 50 χρόνια, ανακοίνωσε η αρμόδια για τους Παλαιστινίους πρόφυγες υπηρεσία του ΟΗΕ (UNRWA), αποδίδοντας την αύξηση αυτή στον ισραηλινό αποκλεισμό που έχει επιβληθεί εδώ και εννέα χρόνια στον παλαιστινιακό θύλακα.
Το 1960, επί 1.000 γεννήσεων, 127 βρέφη πέθαιναν πριν κλείσουν τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Το 2008, ο αριθμός των θανάτων είχε μειωθεί στα 20,2 βρέφη ανά 1.000 γεννήσεις. Όμως, κατά την διάρκεια της τελευταίας μετρήσεως, το 2013, παρατηρήθηκε τάση αυξήσεως, στα 22,4.
Παράλληλα, τα βρέφη που δεν φθάνουν τις τέσσερις εβδομάδες ζωής στον παλαιστινιακό θύλακα πέρασαν από 12 ανά 1.000 γεννήσεις το 2008, στα 20,3 το 2013, σύμφωνα με την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.

Η βρεφική θνησιμότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους δείκτες της υγείας ενός πληθυσμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του διευθυντή προγράμματος Υγείας της UNRWA Ακιχίρο Σέιτα.
«Η πρόδος που καταγράφεται στο επίπεδο της βρεφικής θνησιμότητας κανονικά δεν ανατρέπεται , αυτή η αύξηση δεν έχει προηγούμενο», εξηγεί προσθέτοντας ότι οι μόνες περιπτώσεις που τού έρχονται στο μυαλό είναι σε ορισμένες αφρικανικές χώρες εξαιτίας της επιδημίας του AIDS.
«Είναι δύσκολο να προσδιορισθούν οι ακριβείς λόγοι της θνησιμότητας των βρεφών, αλλά φοβάμαι ότι εντάσσονται σε ένα ευρύτερων διαστάσεων φαινόμενο», είπε.

Η UNRWA ανησυχεί πολύ για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες του ισραηλινού αποκλεισμού στις υποδομές υγείας, την προμήθεια φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού στην Γάζα.
Τόσο ο ΟΗΕ, όσο και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παιδιά της Λωρίδας της Γάζας, όπου περί το 45% είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών.
Το ένα τέταρτο των 2.200 νεκρών Παλαιστινίων κατά τον πόλεμο του περασμένου καλοκαιριού ήταν παιδιά, ενώ έναν χρόνο μετά παιδιά αποτελούν την πλειονότητα των τραυματιών που τελούν υπό την μέριμνα των γιατρών χωρίς Σύνορα.

Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά της Γάζας εξακολουθούν να έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη.
Ελλείψει πόρων από διεθνείς δωρητές, η επόμενη σχολική χρονιά για τους 225.000 εγγεγραμμένους μαθητές του παλαιστινιακού θύλακα απειλείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της UNRWA, ενώ σύμφωνα με την Unicef, την περυσινή σχολική χρονιά το επίπεδο της σχολικής αποτυχίας ήταν εξαιρετικά υψηλό, εξαιτίας των ψυχικών τραυμάτων του πολέμου.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply