Ἀποκάλυψις!!! Τί σχέσις ὑπάρχει ἀνάμεσα στήν ἔκρηξιν στό Tianjin καί στήν μελλοντική τιμή τοῦ χρυσοῦ;

Στις 12 Αυγούστου συνέβη ένα καταστροφικό «ατύχημα» σε εγκαταστάσεις αποθηκεύσεως επικινδύνων και τοξικών χημικών στο λιμάνι TIANJIN της Κίνας.
Το «ατύχημα» συνέβη όταν ξέσπασε φωτιά σε μία αποθήκη χημικών στις 22.50 τοπική ώρα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, που  κατέφθασαν επί τόπου, επιχείρησαν  να ελέγξουν την επέκταση της φωτιάς, καταβρέχοντας την φλεγομένη αποθήκη.
Το περιεχόμενο της αποθήκης ήταν άγνωστο σ’ αυτούς και δεν γνώριζαν ότι στην αποθήκη περιέχοντο 700 τόνοι κυανιούχου νατρίου (NaCN) σε μορφή λευκής στερεάς σκόνης, αντί για 24 τόνους, που ήταν η επιτρεπομένη και αδειοδοτημένη ποσότητα για την συγκεκριμένη εγκατάσταση.
Η παρουσία νερού και θερμότητος οδήγησε σε μία ανεξέλεγκτη έκρηξη, που προκάλεσε σεισμό εντάσεως 2,3 ρίχτερ στις 23.30 τοπική ώρα.

Η αρχική έκρηξη ήταν ισοδύναμη σε ένταση με έκρηξη 3 τόνων ΤΝΤ.

Ακολούθησε μία δεύτερη έκρηξη, ισοδύναμη με έκρηξη 21 τόνων ΤΝΤ, που δημιούργησε ωστικό κύμα σε απόσταση 10 χιλιομέτρων και φλόγες με μορφή πύρινης μπάλας, που έφθασαν σε ύψος εκατοντάδων μέτρων από το έδαφος.

ΠΗΓΗ  

Τα παραπάνω φαίνονται στο παρακάτω βίντεο:

Oι υλικές  καταστροφές που προκλήθηκαν ήταν τεράστιες.

ΠΗΓΗ:

Παράλληλα με τις ορατές καταστροφές δημιουργήθηκε και ένας περιβαλλοντολογικός εφιάλτης.
Το κυανιούχο νάτριο είναι διαλυτό στο νερό και υπερβολικά τοξικό για όποιον το αναπνεύσει ή το καταπιεί.
H κατάποση μίας δόσεως 200- 300 mg επιφέρει τον θάνατο.
To όριο ασφαλείας για τις ΗΠΑ ορίζεται σε 5 mg ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την έκρηξη μετρήθηκαν τοπικά συγκεντρώσεις, που υπερέβαιναν την επιτρεπόμενη 28 φορές (=140 mg ανά κυβικό μέτρο αέρα).

Καθώς τις επόμενες ημέρες αναμένονται βροχές, η λευκή σκόνη θα αντιδράσει με το νερό και θα παράξει το θανατηφόρο αέριο υδροκυάνιο (HCN).
Στην συνέχεια αναμένεται να μολύνει και  τον υδροφόρο ορίζοντα.

ΠΗΓΗ 

Οι μακροχρόνιες επιπτώσεις στο περιβάλλον της Κίνας αναμένεται να είναι τεράστιες, καθώς το νέφος της σκόνης ήταν τεράστιο και η διασπορά του ήταν ορατή και από το διάστημα.Ἀποκάλυψις!!! Τί σχέσις ὑπάρχει ἀνάμεσα στήν ἔκρηξιν στό Tianjin καί στήν μελλοντική τιμή τοῦ χρυσοῦ;

ΠΗΓΗ

Υπάρχει όμως και μία οικονομική διάσταση του «ατυχήματος», που δεν ανεφέρθη.
Το κυανιούχο νάτριο χρησιμοποιείται κυρίως για την εξόρυξη χρυσού και άλλων ευγενών μετάλλων.
Η αξία του είναι μόλις 1950 δολάρια ανά τόννο, δηλαδή οι 700 τόννοι στοίχιζαν μόλις 1,37 εκατομμύρια δολάρια.

Αντίθετα με 700 τόνους αυτού του υλικού εξορρύσσονται 1404 τόνοι καθαρού χρυσού, που έχουν σημερινή εμπορική αξία 50,43 δισεκατομμύρια δολάρια (!)
Και στο σημείο αυτό προκύπτει μία αξιόλογη απορία:
Ποιός σχεδίαζε την εξόρυξη μίας παρόμοιας ποσότητας και είχε συγκεντρώσει σε ένα λιμάνι της Κίνας 700 τόνους αδήλωτων χημικών;;;
Kάποιοι διεθνείς τραπεζίτες φαίνεται ότι  στοιχημάτιζαν τους τελευταίους  μήνες στα παράγωγα για μελλοντική πτώση της τιμής του χρυσού.

Ἀποκάλυψις!!! Τί σχέσις ὑπάρχει ἀνάμεσα στήν ἔκρηξιν στό Tianjin καί στήν μελλοντική τιμή τοῦ χρυσοῦ;2

ΠΗΓΗ

  • Γνώριζαν  αυτοί που προκάλεσαν το «ατύχημα» ότι πλέον τα στοιχήματα των κερδοσκόπων θα είναι ακάλυπτα, καθώς δεν υπάρχει πλέον περίπτωση μετά το ατύχημα να συγκεντρωθούν στην Κίνα ή κάπου αλλού 700 τόνοι κυανιούχου νατρίου;
  • Έχουν αντιληφθεί οι διεθνείς κερδοσκόποι ότι αν δεν μπορέσουν να εξορύξουν  1404 τόνους χρυσού, θα πρέπει να τους αγοράσουν από την αγορά σε οποιαδήποτε  τιμή;

Μάλλον οι εκρήξεις της Κίνας θα στοιχίσουν και στις τράπεζες των ΗΠΑ, που έπαιξαν υποτιμητικά με την τιμή του χρυσού και κινδυνεύουν τώρα να χάσουν, αν η τιμή του μελλοντικά ανεβεί ανεξέλεγκτα.
Η προσφορά του χρυσού σε περιόδους κρίσεως αναμένεται να παραμείνει χαμηλή.
Αν  βέβαια η εξόρυξη του μετά το «ατύχημα»  παραμείνει και αυτή χαμηλή…

Son of Eon

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἀποκάλυψις!!! Τί σχέσις ὑπάρχει ἀνάμεσα στήν ἔκρηξιν στό Tianjin καί στήν μελλοντική τιμή τοῦ χρυσοῦ;

Leave a Reply