Οἱ μικροομολογιοῦχοι δικαιώνονται;

Οἱ μικροομολογιοῦχοι δικαιώνονται;«…Η ενάγουσα «απώλεσε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί από την «Τράπεζα Πειραιώς», ως διαδόχου της Αγροτικής Τράπεζας.

Το δικαστήριο την δικαίωσε, καταδικάζοντας την αντίδικο Τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της, αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ…»

Απόφαση κόλαφος για τον … Συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο

Κόλαφος αποτελεί για τον …Συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο που αποφάσισε μέσα σε μια νύκτα να αρπάξει το βιος Ελλήνων μικροκαταθετών μέσω του «PSI»  για να σώσει τις …τράπεζες.

Την εν ψυχρώ ληστεία περιουσίας πολιτών αναγνωρίζει πλέον το Ειρηνοδικείο Αθηνών μέσω δικαιώσεως μικρο-ομολογιούχου του Ελληνικού Δημοσίου που είχε προσφύγει κατά τραπέζης.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση δικαστηρίου στην Ελλάδα που δικαιώνει μικρο-ομολογιούχο του Δημοσίου για σχετική υπόθεση και εκδόθηκε κατόπιν αγωγής τραπεζικής υπαλλήλου (ανύπαντρης μητέρας 2παιδιών, εκ των οποίων το ένα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας).

Η ενάγουσα «απώλεσε» 25.000 ευρώ που είχε επενδύσει σε ομόλογα του Δημοσίου, τα οποία διεκδικεί από την «Τράπεζα Πειραιώς», ως διαδόχου της Αγροτικής Τράπεζας.

Το δικαστήριο την δικαίωσε, καταδικάζοντας την αντίδικο Τράπεζα να της καταβάλει αποζημίωση για τη ζημία που υπέστη εξαιτίας της, αλλά και ηθική βλάβη για την ταλαιπωρία της, συνολικού ύψους 13.875 ευρώ…

Οι μικρο-ομολογιούχοι του Δημοσίου ακόμα και μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε συνταγματικό το «κούρεμα» (PSI) των ομολόγων που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2012, συνεχίζουν τις διεκδικήσεις τους ενώπιον των δικαστηρίων σε ένα αγώνα που είναι ολοφάνερο πως έχουν το δίκιο με το μέρος τους…

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply