Πιστεύουν πὼς αὐτοὶ θὰ τὴν γλυτώσουν…

Ο Κυνικός στο Κοιμητήριο των πεσόντων της Τρόϊκας

Οι Έλληνες, κοράκι, είναι παράξενα πλάσματα.
Πολλοί, δεν θυμούνται ούτε τι έφαγαν χθες, αλλά από την άλλη, δεν ξεχνούν ποτέ, ότι αλληλοσφάζονταν πριν από εβδομήντα χρόνια.
Φοβούνται, μήπως χάσουν το ευρώ και ψάχνουν με αγωνία τα πόδια τους, για να βεβαιωθούν πως οι αλυσίδες είναι εκεί, μην τυχόν και γίνουν ελεύθεροι!

Και τι να την κάνουν την ελευθερία τους, χωρίς ευρώ, αφού αυτή δεν τρώγεται; Πληρώνεις με την ελευθερία τον ΕΝΦΙΑ; Όχι! Πληρώνεις για το χάι γκάτζετ κινητό, για ένα σαββατοκύριακο στην Μύκονο, ή για να πας στον Μαζωνάκη; Όχι!!
Τι να την κάνουν, λοιπόν, την ελευθερία;;
Έχουν ξεχάσει, πως κάποτε είχαν μια ελεύθερη πατρίδα. Φοβισμένοι καθώς είναι, ζουν τώρα με την αγωνία της φτώχειας και επιθυμούν παράφρονα τα δεσμά τους ψηφίζοντας τους δεσμώτες!

Ξεχνούν και αυτούς εδώ, τους 7.000 αδικοχαμένους, τα θύματα της κρίσεως. Τις «παράπλευρες απώλειες» ενός ακήρυκτου πολέμου, ενάντια στην αξιοπρέπεια της ζωής και της υπάρξεως. Δεκάρα δεν δίνουν! Ο εαυτός τους να είναι καλά και οι άλλοι, οι αδύναμοι, ας πεθάνουν! Όλοι αυτοί, που ακόμα ψηφίζουν και υποστηρίζουν τους αληθινά υπευθύνους για όλους αυτούς τους θανάτους, πρέπει να γνωρίζουν, ότι εν γνώσει, ή εν αγνοία τους, γίνονται συνεργοί μιας απάνθρωπης γενοκτονίας.

Πιστεύουν κοράκι, πως αυτοί θα γλυτώσουν. Αλλά δεν ακούν τον κασμά που σκάβει ένα καινούργιο λάκκο, που ίσως να είναι ο δικός τους!

Σχέδιο: Μελάνι-χαρτί
Γεράσιμος Γ. Γερολυμᾶτος
Περὶ τέχνης ὁ λόγος

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply