Ἕνα σκάνδαλον ποὺ ἀποκαλύπτεται ἀπὸ ὑποκλοπὲς ὁδηγεῖ σὲ ἀπαγόρευσιν τῶν …ὑποκλοπῶν!!!

Ἕνα σκάνδαλον ποὺ ἀποκαλύπτεται ἀπὸ ὑποκλοπὲς ὁδηγεῖ σὲ ἀπαγόρευσιν τῶν ...ὑποκλοπῶν!!!Όπως στην Ελλάδα, έτσι και στα Σκόπια, ένα σκάνδαλο υποκλοπών αντί να οδηγήσει σε κάθαρση, οδήγησε σε θέσπιση νόμων που προστατεύει το σύστημα από διαρροή πληροφορίας στο ευρύ κοινό.

Σκόπια: Νόμος θα απαγορεύει την δημοσίευση προϊόντων υποκλοπής

Τουλάχιστον τέσσερα χρόνια φυλάκισης προβλέπεται για τον υπεύθυνο της δημοσιεύσεως προϊόντων υποκλοπής συνομιλιών ή παράνομης καταγεγραμμένης συνομιλίας, όπως αναφέρεται στο νέο σχέδιο νόμου, που κατατέθηκε χθες στις 14:00 στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Δρακόντειες ποινές προβλέπονται για πρώτη φορά σε απαγορεύσεις του δικαίου που ισχύει στην χώρα, όπως καθορίζονται με τον νέο νόμο.

Η δημοσίευση τέτοιων υλικών θα απαγορεύεται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και αν η εν λόγω δημοσίευση αυτών των συνομιλιών αναφέρονται σε θάνατο, στην περίπτωση αυτή η ποινή αυξάνεται σε 10 χρόνια, όπως σημειώνει το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου.

Η δημοσίευση παρανόμου υλικού απαγορεύεται σε όλα τα μέσα ενημερώσεως της χώρας και στα κοινωνικά δίκτυα. Τον νέο νόμο παρουσίασε ένας από τους υποστηρικτές του, ο βουλευτής του DUI, Ταλάτ Τζαφέρι.

Ο νέος νόμος που είναι πόνημα των δύο κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, του σλαβικού ακροδεξιού VMRO – DPMNE και του αλβανικού DUI, αναφέρεται σαφώς στο περιεχόμενο των καταγεγραμμένων συνομιλιών που με την ονομασία«βόμβες», που έδωσε στην δημοσιότητα ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, από τις αρχές του έτους.

Η απαγόρευση ισχύει σε κάθε μέσο, ραδιόφωνο, τηλεόραση, έντυπο τύπο, ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο νόμος έγινε αποδεκτός κατ’ αρχάς από τα δύο μεγάλα σλαβικά κόμματα – VMRO – DPMNE και SDSM- με την μεσολάβηση του Αμερικανού πρέσβη στην χώρα.

ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Στην Ελλάδα είναι κακούργημα να καταγράψεις μία δωροδοκία άλλα όχι να την διαπράξεις.
Φυσικά ο νόμος ισχύει για τους πολίτες  και όχι για το σύστημα ή τις ξένες υπηρεσίες, που παρακολουθούν ακόμα τις αρχές των άλλων χωρών, απαγάγουν, δολοφονούν κι εκβιάζουν χωρίς την παραμικρή ενόχληση ή τιμωρία.
Η θέσπιση
του δρακόντειου νόμου ενάντια στην δημοσίευση προϊόντων υποκλοπής στα Σκόπια έγινε υπό την καθοδήγηση του Αμερικανού Πρέσβη.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply