Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς

Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς1Του Ελευθέριου Ρήνου

Η υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής μας ξεπερνάει όλους. Είναι ένα μαύρο στίγμα στην ιστορία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, αλλά και μια βαρειά αμαρτία για την απονομή δικαιοσύνης σε αυτή την χώρα. Κυρίως όμως αντιπροσωπεύει τα όνειρα και τους καημούς μιας γενιάς, που ποδοπατήθηκε από διεθνικά συμφέροντα και έχασε σημαντικό μέρος των οικονομιών της από τις τράπεζες. Δεν είναι η γενιά όσων τα «αρπάζουν» και όσων «τα έφαγαν» παρεούλα με τα πολιτικά σκουλήκια όλων των αποχρώσεων. Είναι κυρίως η γενιά που προχωρούσε με το «κερί στο χέρι» και για να ένα καλλίτερο μέλλον επένδυσε στην Τράπεζα της Ανατολής.

Οι απόγονοι αυτής της γενιάς, έχουμε την υποχρέωση να συνδεθούμε, συναισθηματικά και ιστορικά, με τα δύσκολα χρόνια των οικογενειών μας, να πάρουμε δύναμη από την τραγικότητα του βίου, ακόμη και από την αμφιβολία επιβιώσεως. Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε το δικαίωμα να ξεχάσουμε, γιατί η λήθη δεν είναι δικαίωμα, αλλά κατάρα.

Μετά την τηλεοπτική παρουσίαση του θέματος από τις τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, έστω και με τα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις, οι δικηγόροι που εκπροσωπούσαν τις δύο END (μια στην Αθήνα υπό τον Ε. Λαμπράκη και μια στην Τρίπολη υπό τον Γ. Γιαβή) κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα επιδείξεως εγγράφων κατά της Εθνικής Τραπέζης. Γενικά, τα ασφαλιστικά μέτρα είναι μια εύκολη διαδικασία, στην οποία αρκεί η πιθανολόγηση πως υπάρχει έννομο συμφέρον, αλλά και επικείμενος κίνδυνος, για να δοθεί εντολή να επιδειχθούν τα ζητούμενα έγγραφα.

Σαν αποτέλεσμα εκδόθηκε η 6341/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κατά της Εθνικής Τραπέζης, την οποία υποχρέωνε να παρουσιάσει συγκεκριμένα έγγραφα. Θεωρώ πως παρά τα λάθη, έγινε πολύ καλή δουλειά από τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν τότε, τους κυρίους Ελευθερίου και Παπαδάκη. Το μόνο κακό είναι ότι στην απόφαση δεν υπήρχαν επαπειλούμενες ποινές, κάτι που έχει διευκολύνει την Εθνική Τράπεζα κατά πολύ από το 2012 έως σήμερα. Ο λόγος που δεν υπήρχαν τέτοιες ποινές είναι άγνωστος και δυστυχώς προκαλεί εντυπώσεις και ερωτήματα. Ολόκληρη η απόφαση είχε ανέβει από το Banquedorient.org στην διεύθυνση εδώ.

Στην πρώτη προσπάθεια των μετόχων εκείνων να πάρουν τα έγγραφα, που όριζε το δικαστήριο, η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ιστορικό της Αρχείο συνέταξε έναν κατάλογο με 8500 σελίδες εγγράφων, που σε μεγάλο βαθμό ήταν άσχετα. Μάλιστα, ο κατάλογος έχει τους τίτλους φακέλλων, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα! Αντέτεινε λοιπόν ότι σέβεται την απόφαση και προσέφερε αυτά τα έγγραφα σε κάθε ενδιαφερόμενο, για να τα δει κι αν επιθυμεί να λάβει αντίγραφα να τα πληρώσει 0.50 σεντς ανά σελίδα, προσπαθώντας να «μπλοκάρει» τους μετόχους.

Όταν οι κάτοχοι μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής προσπαθούσαν να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση, η Εθνική Τράπεζα τους καλούσε στο Ιστορικό Αρχείο της (3ης Σεπτεμβρίου 146), όπου σύμφωνα με την «αντίληψη» των εκπροσώπων της, υπήρχαν τα έγγραφα που εξυπηρετούσαν την απόφαση 6341/2012. Κατά την μετάβαση στο Ιστορικό Αρχείο, το ιδιαίτερα ευγενικό προσωπικό προσέφερε πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, όπου ο ενδιαφερόμενος έπρεπε μόνος να βρει τους τίτλους των εγγράφων στον ηλεκτρονικό κατάλογο. Τα έγγραφα δεν ήταν έτοιμα προς επίδειξη, αλλά έπρεπε να βρεις τον ταξινομικό αριθμό και να τα ζητήσεις.

Φυσικά, η πλειοψηφία των εγγράφων δεν βρίσκεται στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης. Εκεί φυλάσσονται μόνον ιστορικής σημασίας έγγραφα, τα οποία είναι «ανενεργά», δηλαδή δεν έχουν κάποια νομική ή φορολογική ισχύ. Ωστόσο, η ΕΤΕ υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την αντίληψή της, όλα βρίσκονται εκεί, αν και η ίδια συμφωνεί ότι αφορούν σε υποθέσεις που έχουν παραγραφεί.

Όποιος ζητάει έγγραφα για την Τράπεζα της Ανατολής, η τράπεζα τον κατευθύνει εκεί και αφού ο ενδιαφερόμενος προσέλθει αρκετές φορές καταλαβαίνει ότι τον βάζουν να κυνηγάει «φαντάσματα». Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλοσχεδιασμένο κόλπο, που στόχο έχει να δώσει την αίσθηση σε έναν πολύ καλόπιστο δικαστή, ότι η Εθνική Τράπεζα συμμορφώνεται. Κατά συνέπεια αφού τα έγγραφα «προσφέρονται», δεν είναι απαραίτητο οι μέτοχοι να καταφύγουν σε δικαστικά μέσα για την επίδειξή τους.

Στην πραγματικότητα βέβαια, το υλικό του Ιστορικού Αρχείου έχει ελεγχθεί αρκετά μεθοδικά και έχουν αφαιρεθεί όσα στοιχεία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην τράπεζα. Για του λόγου το αληθές, θα εμφανίσουμε στο δικαστήριο την 21η Οκτωβρίου, έγγραφα που έχουν εξαφανιστεί από το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης και αναμένουμε τον μάρτυρα που θα επιλέξει η Εθνική Τράπεζα για την υπεράσπισή της να μας εξηγήσει που πήγαν τα συγκεκριμένα έγγραφα και ποιος τα έχει αφαιρέσει.Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς2

Ο προσφερόμενος «Κατάλογος Εγγράφων» (μορφή pdf) που σύμφωνα με την Εθνική Τράπεζα ικανοποιεί την
δικαστική απόφαση. Όποιος βρει τις κινήσεις του αλληλόχρεου λογαριασμού παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μας.
(πατῆστε στὴν εἰκόνα γιὰ νὰ κατεβάσετε τὸν κατάλογο)

Επειδή είναι δεδομένο ότι η Εθνική Τράπεζα, θα χρησιμοποιήσει το ίδιο «κόλπο» με τον Κατάλογο Εγγράφων και στην δικάσιμο της 21ης Οκτωβρίου 2015 και μετά από πολύ σκέψη, απεφάσισα να επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της END Τριπόλεως Γεώργιο Γιαβή, με τον οποίο είχα να μιλήσω πάρα πολύ καιρό. Μπορεί η «Ellas Never Die» να είχε συνεργαστεί στην αρχή με τον Αρτέμη Σώρρα, αλλά δεν προσχώρησε ποτέ στις ηλιθιότητες με τα πλαστά χρεόγραφα Wozny και τα καταπιστεύματα από τις Φιλιππίνες. Ξεκίνησε και παρέμεινε στην υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής, «αποκεφαλίζοντας» τον Σώρρα στην πορεία, κάτι που για εμένα φανερώνει μια σταθερότητα θέσεων.

Τον ρώτησα αν είχε την διάθεση να εκτελέσουμε την απόφαση 6341/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και η ομάδα του Banquedorient.org να βοηθήσει με δικηγόρους, υποστήριξη και ό,τι άλλο χρειαζόταν. Προς τιμήν του ο Πρόεδρος της END Γιώργος Γιαβής προέταξε το εθνικό συμφέρον επάνω από όλα και συμφώνησε στο να προχωρήσουμε στην κοινή αυτή προσπάθεια, χωρίς οποιαδήποτε αναφορά στο παρελθόν, αλλά με μόνο στόχο την διεκδίκηση του Δικαίου. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτοχος μετοχών που θα μπορούσε να διαφωνήσει σε μια κοινή «καταδρομική» προσπάθεια σαν κι αυτή.

Έτσι την 25η Σεπτεμβρίου 2015 και υπό άκρα μυστικότητα αποστείλαμε εξώδικη δήλωσή – πρόσκληση προς την Εθνική Τράπεζα, ενημερώνοντας ότι την 5η Οκτωβρίου 2015 θα μετέβαινε εκπρόσωπός μας στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης (3ης Σεπτεμβρίου 146, Αθήνα), για να του επιδείξει το προσωπικό της τραπέζης την (Ε) ομάδα έγγραφων, όπως ορίζει η υπ’ αριθμόν 6341/2012 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και συγκεκριμένα:

«Ε. Η αναλυτική κίνηση του εν θέματι ΑΛΛΗΛΟΧΡΕΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ, ο οποίος όφειλε να έχει ανοιχθεί επ’ ονόματι του συνόλου των κομιστών μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής, από την 1-1-1933 έως και σήμερα, έντοκος ως προς την χρέωση και την πίστωση αυτού, προς επτά τοις εκατό (7%) ετησίως, στον οποίο οφείλουν να έχουν γίνει όλες οι χρεώσεις και πιστώσεις ως προβλέπονται στην – λόγω της προκειμένης ειδικής εκκαθαρίσεως – διαδικασία ρευστοποιήσεως, ως ειδικότερα προβλέπονται στην διαδικασία εκκαθαρίσεως στην οικεία σύμβαση στην VI περ δ. Περί ανοίγματος αλληλόχρεου λογαριασμού, ως και την εκάστοτε πράξη – συμφωνία συναινέσεως των εκκαθαριστών αναφορικά με την τροπή των νομισμάτων, ως προβλέπεται στην ίδια παράγραφο».

Η επιλογή των συγκεκριμένων εγγράφων έγινε, τόσο επειδή είναι η βάση των εγγράφων που ζητάμε με τα νέα ασφαλιστικά μας, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι είναι τα πλέον σαφώς οριζόμενα έγγραφα της δικαστικής αποφάσεως. Για να αποφύγουμε μάλιστα το παιχνίδι της «γάτας με το ποντίκι», ενημερώσαμε την Εθνική Τράπεζα ότι ο εκπρόσωπος μας δεν θα ερευνήσει τον χώρο για να «ανακαλύψει» ανύπαρκτα έγγραφα, αλλά θα προσέλθει για να του επιδειχθούν τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Πραγματικά, την 5η Οκτωβρίου 2015, ο κ. Γεώργιος Γιαβής, μαζί με τον υποφαινόμενο Ελευθέριο Ρήνο, τον Θεοφάνη Μάζη, τον Δημήτρη Μαντέ, άλλους μετόχους, αυτόπτες μάρτυρες, τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο αλλά και από τους δύο νομικούς συμβούλους μας Ιωάννη Βαλαβάνη και Ευάγγελο Δαούτη, επισκεφθήκαμε το Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, όπου η τράπεζα είχε καλέσει τους μετόχους πολλαπλώς, για να επιδείξει τάχα τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο διατακτικό της 6341/2012 Αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Για ακόμη μια φορά, η εντεταλμένη εκπρόσωπός της τραπέζης, κα Μαρία Βολτέρα δεν επέδειξε τα έγγραφα που ορίζει η δικαστική απόφαση. Βέβαια, η τράπεζα σημείωνε στις απαντήσεις της στο παρελθόν ότι τα έγγραφα αυτά είναι διαθέσιμα στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης και ότι η τράπεζα τάχα σέβεται την υπ’ αριθμόν 6341/2012 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Μάλιστα, η εκπρόσωπος της τραπέζης ομολόγησε πως δεν γνωρίζει αν υπάρχουν στο Ιστορικό Αρχείο καν τα έγγραφα, τα οποία ορίζει η δικαστική απόφαση.

 

Ο νομικός εκπρόσωπος των μετόχων κ. Ιωάννης Βαλαβάνης, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Ιωσήφ Παπαδόπουλο, (βλ. Υπόθεση Τράπεζας Ανατολής. Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να εκτελέσει δικαστική απόφαση!-παρακάτω). O  κ. Βαλαβάνης ανήκει στη νομική ομάδα που θα εκδικάσει τα ασφαλιστικά της 21ης Οκτωβρίου 2015, μαζί με τον κ. Ιωάννη Καραμιχάλη.

Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τραπέζης κ. Γεράσιμος Νοταράς και η εκπρόσωπος της Εθνικής Τραπέζης κα Μαρία Βολτέρα, υπογράφοντας «για την Εθνική Τράπεζα», επέδωσαν στους μετόχους μια Εξώδικη Απάντηση της Εθνικής Τραπέζης ΑΕ, ενώ οι μέτοχοι βρίσκονταν μέσα στο Ιστορικό Αρχείο, με βάση την οποία, η Εθνική Τράπεζα αποδέχεται ότι στο Ιστορικό Αρχείο «τα έγγραφα και λοιπά τεκμήρια (όπως χαρτονομίσματα, νομίσματα και συλλογές) που τηρούνται στο εν λόγω Αρχείο έχουν επιλεγεί κατά την διακριτική ευχέρεια της Τραπέζης», και ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επιλεγεί «κατόπιν αξιολογήσεώς τους ως φέροντα ορισμένη ιστορική αξία και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τηρήσεώς τους», ενώ η τράπεζα καλούσε τους μετόχους να προσέλθουμε στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, στο οποίο βρισκόμασταν ήδη!

Ομολογεί δηλαδή σαφώς ότι η Εθνική Τράπεζα ότι μας καλεί στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, για να μας επιδείξει άσχετα έγγραφα, για τα οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τηρήσεώς τους, την στιγμή που αυτά που οφείλει να μας επιδείξει ορίζονται σε δικαστική απόφαση!

Στην απάντησή της, η Εθνική Τράπεζα δηλώνει πως «η Τράπεζα όπως και το Ιστορικό Αρχείο (ως αυτοτελής Διεύθυνση της Τραπέζης) δεν υπέχουν οποιανδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή της έρευνας για τους σκοπούς του κάθε ενδιαφερομένου». Επειδή, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο διατάσσων την επίδειξη εγγράφων, είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο φυσικός Δικαστής αυτού, που προχώρησε στην έκδοση δικαστικής αποφάσεως, η οποία υποχρεώνει την τράπεζα να επιδείξει συγκεκριμένα, σαφώς ορισμένα, έγγραφα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα και οι εκπρόσωποί της φαίνονται να θεωρούν πως υπερβαίνουν τον Νόμο και την Δικαιοσύνη, αποποιούμενοι οποιαδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή έρευνας, ακόμη και μετά από απόφαση δικαστηρίου!

Τρία χρόνια μετά την δικαστική απόφαση και μπροστά στην ειλημμένη απόφαση της Εθνικής Τραπέζης να μην επιδείξει τα έγγραφα, που οφείλει να έχει στην κατοχή της, αλλά «την καίνε», το εξώδικο έκλεινε με το τραγελαφικό: «Κατά συνέπεια αναφορικά με το αίτημα της από 25.9.2015 Εξώδικης Δηλώσεως – Προσκλήσεώς σας, δηλαδή να επιδειχθούν σε νόμιμο εκπρόσωπό σας τα έγγραφα της (Ε) ομάδας εγγράφων που περιγράφεται στο διατακτικό της υπ. Αριθμ. 6341/2012 Αποφάσεως του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, καλείστε να προσέλθετε στο κτίριο του Ιστορικού Αρχείου της Τραπέζης μας, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να σας επιδειχθούν πρωτότυπα έγγραφα ή να σας παραδοθούν επικυρωμένα αντίγραφα των εγγράφων του Καταλόγου που σας έχει ήδη επιδοθεί, καταβάλλοντας το σχετικό κόστος».

Κατά συνέπεια η Εθνική Τράπεζα μας καλούσε να επισκεφθούμε το Ιστορικό Αρχείο, την στιγμή που βρισκόμασταν ήδη μέσα σε αυτό, για να μας επιδείξει έγγραφα που δεν υπάρχουν εκεί, σύμφωνα με την δική της ομολογία! Άραγε πόσο καλόπιστος πρέπει να είναι ένας δικαστής για να «καταπιεί» και αυτή την ακροβασία;

Ενόψει της επερχομένης δικασίμου της 21ης Οκτωβρίου 2015, και επειδή μέχρι σήμερα διατηρήσαμε ένα μονομερές fairplay, κυρίως ως ένδειξη πολιτισμού, που η Εθνική Τράπεζα ποδοπάτησε, είναι δεδομένη η απόφαση των μετόχων να προχωρούν κάθε θέμα μέχρι τέλους, με οποιοδήποτε κόστος.

Για αυτό, άμεσα θα κοινοποιηθεί στην Εθνική Τράπεζα και πάλι η απόφαση 6341/2012 του τμήματος ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και μάλιστα αυτή την φορά θα επιδοθεί και στους εμφανιζομένους ως εκπροσώπους της τραπέζης. Μετά την πάροδο τριών εργασίμων ημερών και αν δεν επιδειχθούν τα έγγραφα, οι δικηγόροι μας έχουν την εντολή να καταθέσουν μηνύσεις κατά όσων παραβιάζουν την συγκεκριμένη απόφαση και να ζητήσουν την παραδειγματική τιμωρία τους.

Και μέχρι την 21η Οκτωβρίου, ο δρόμος είναι μακρύς!

Ακολουθεί το κείμενο της εξώδικης απαντήσεως της Εθνικής Τραπέζης, στο αίτημα των μετόχων να ικανοποιήσει την δικαστική απόφαση 6341/2012 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς3

Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς4

Ἐκτέλεσις δικαστικῆς ἀποφάσεως κατὰ τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης γιὰ τὴν Τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς5

 

τράπεζα τῆς ἀνατολῆς

Υπόθεση Τραπέζης Ανατολής. Η Εθνική Τράπεζα αρνήθηκε να εκτελέσει δικαστική απόφαση!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η Οδύσσεια των μετόχων της Τραπέζης της Ανατολής φαίνεται πως δεν έχει τελειωμό. Σήμερα βρέθηκαν, εκπροσωπούμενοι από τον δικηγόρο τους κ. Ιωάννη Βαλαβάνη, στην χώρα των λωτοφάγων, συγγνώμη, στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης ήθελα να πω (3ης Σεπτεμβρίου 146), για να ζητήσουν τα έγγραφα τα οποία η Δικαιοσύνη διέταξε την Εθνική Τράπεζα να τους παραδώσει εδώ και τρία χρόνια! Επί τρεις ώρες η υπεύθυνη του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής, κυρία Μαρία Βολτέρα, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, λέγοντας πως ναι μεν δεν έχει αντίρρηση να υπακούσει στην απόφαση του Δικαστηρίου, δεν υπάρχει όμως στο αρχείο λήμμα με τον τίτλο «αλληλόχρεοι λογαριασμοί»!

Στο τέλος, μετά από τις έντονες πιέσεις του εκπροσώπου της E.N.D. Τριπόλεως Γιώργου Γιαβή, του Λευτέρη Ρήνου, του Δημήτρη Μαντέ, του Θεοφάνη Μάζη και του δικηγόρου Ιωάννη Βαλαβάνη, η κυρία Βολτέρα ζήτησε τις συμβουλές των προϊσταμένων της. Αποτέλεσμα; Η επίδοση εξωδίκου (!) το οποίο υπέγραψαν και παρέλαβαν ο Γιώργος Γιαβής και ο πληρεξούσιος δικηγόρος του, με την επιφύλαξή τους για την εσκεμμένη άρνηση της κυρίας Βολτέρα και των προϊσταμένων της να τους παραδώσουν τα ζητούμενα έγγραφα.

Να σημειωθεί ότι στην σημερινή παράσταση κατά της Ε.Τ.Ε. υπήρξε συνεργασία μεταξύ της ομάδας των μετόχων της Τραπέζης της Ανατολής, τους οποίους εκπροσωπεί ο δικηγόρος Ρόδου κ. Ιωάννης Καραμιχάλης, και του Προέδρου της E.N.D. Τριπόλεως κ. Γώργου Γιαβή, της οποίας εκπρόσωπος κατά τον νόμο είναι ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βαλαβάνης.

Η συνέχεια θα γραφτεί σε λίγες ημέρες σε Δικαστήριο της Αθήνας όπου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα καταθέσει ο δικηγόρος Ρόδου κ. Ιωάννης Καραμιχάλης κατά της Εθνικής Τραπέζης.

Ακούστε τι μου είπε σήμερα ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Βαλαβάνης.

Ἰωσὴφ Παπαδόπουλος
Rib and Sea

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply