Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης

«…Το αυτόφωρο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τραπέζης κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη λήγει αύριο το βράδυ (Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015), ωστόσο το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως δηλώνει την δυσκολία του να εκτελέσει το αυτόφωρο λόγω ελλείψεως προσωπικού και οχημάτων και συμβούλεψε τους μηνυτές όπως καλέσουν την Άμεσο Δράση αν εντοπίσουν μόνοι τους τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ.

Ανανέωση: Το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με το πλήρωμα του αναζητά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τραπέζης, στα πλαίσια του αυτοφώρου για να γίνει η σύλληψή του για την παραβίαση δικαστικής αποφάσεως για την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής.»

Αυτόφωρο με ένταλμα συλλήψεως για τον CEO της Εθνικής Τραπέζης για την Τράπεζα της Ανατολής!Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 1

Του Ελευθέριου Ρήνου

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από το μεσημέρι της Τρίτης 13 Οκτωβρίου 2015 έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τραπέζης, κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής. Ο κ. Φραγκιαδάκης, κατηγορείται ότι μαζί με δύο υπαλλήλους του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τραπέζης, παραβίασε δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αδίκημα για το οποίο ο ποινικός κώδικας προβλέπει την σύλληψη του κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μετά από μήνυση που κατατέθηκε από κατόχους μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής.

Την 4η Ιουλίου 2012 εξεδόθη η υπ αριθμ. 6341/2012 απόφαση ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία διεάχθη η Εθνική Τράπεζα να επιδείξει και να χορηγήσει νομίμως επικυρωμένα αντίγραφα συγκεκριμένων και σαφώς ορισμένων εγγράφων που αναφέρονται σε αυτήν και που αφορούν την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής.Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 2

Από τότε οι κάτοχοι μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής προσπαθούν με νύχια και με δόντια να εκτελέσουν την δικαστική απόφαση και να πάρουν τα έγγραφα, που όρισε το δικαστήριο. Στον αντίποδα η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με το Ιστορικό της Αρχείο, συνέταξε έναν κατάλογο με 8500 σελίδες εγγράφων, που σε μεγάλο βαθμό ήταν άσχετα και αντέτεινε ότι σέβεται την απόφαση, προσφέροντας τα έγγραφα του καταλόγου της σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Βέβαια, τα έγγραφα που όρισε η δικαστική απόφαση, ουδέποτε ήταν έτοιμα προς επίδειξη και ο κατάλογος εγγράφων που συνέταξαν οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τραπέζης δεν τα περιελάμβανε, αφού συντάχθηκε μόνο ως παρελκυστική τακτική. Περιείχε άλλα πράγματα, άσχετα προς την απόφαση, από επιστολές έως πρόχειρες σημειώσεις σε χαρτοπετσέτες (βλ. Εκτέλεση δικαστικής αποφάσεως κατά της Εθνικής Τραπέζης για την Τράπεζα της Ανατολής (video).).

Στην τελευταία επίσκεψη των κατόχων μετοχών της Τραπέζης της Ανατολής στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, την 5η Οκτωβρίου 2015, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Τραπέζης κ. Γεράσιμος Νοταράς και η εκπρόσωπος της Εθνικής Τραπέζης κα Μαρία Βολτέρα, υπογράφοντας «για την Εθνική Τράπεζα», επέδωσαν στους μετόχους μια Εξώδικη Απάντηση της Εθνικής Τραπέζης ΑΕ, με βάση την οποία, η Εθνική Τράπεζα αποδέχεται ότι στο Ιστορικό Αρχείο «τα έγγραφα και λοιπά τεκμήρια (όπως χαρτονομίσματα, νομίσματα και συλλογές) που τηρούνται στο εν λόγω Αρχείο έχουν επιλεγεί κατά την διακριτική ευχέρεια της Τραπέζης», και ότι τα έγγραφα αυτά έχουν επιλεγεί «κατόπιν αξιολογήσεώς τους ως φέροντα ορισμένη ιστορική αξία και χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τηρήσεώς τους», ενώ η τράπεζα καλούσε τους μετόχους να προσέλθουν στο Ιστορικό Αρχείο της Εθνικής Τραπέζης, στο οποίο βρίσκονταν ήδη!

Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 3Ομολογεί δηλαδή σαφώς η Εθνική Τράπεζα ότι μας καλεί στο Ιστορικό Αρχείο της, για να μας επιδείξει άσχετα έγγραφα, για τα οποία δεν υπάρχει οποιαδήποτε νομική, εποπτική ή φορολογική υποχρέωση τηρήσεώς τους, την στιγμή που αυτά που οφείλει να μας επιδείξει ορίζονται σε δικαστική απόφαση!

Η Εθνική Τράπεζα δηλώνει επίσης πως «η Τράπεζα όπως και το Ιστορικό Αρχείο (ως αυτοτελής Διεύθυνση της Τραπέζης) δεν υπέχουν οποιαδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή της έρευνας για τους σκοπούς του κάθε ενδιαφερομένου», ενώ αντίθετα με τα λεγόμενα της τραπέζης ο διατάσσων την επίδειξη εγγράφων είναι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και ο φυσικός Δικαστής αυτού. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η Εθνική Τράπεζα και οι εκπρόσωποί της φαίνονται να θεωρούν πως υπερβαίνουν τον Νόμο και την Δικαιοσύνη, αποποιούμενοι οποιαδήποτε νομική υποχρέωση προς διεξαγωγή έρευνας, ακόμη και μετά από απόφαση δικαστηρίου!

Οι μέτοχοι της Τραπέζης της Ανατολής, με νέα εξώδικη δήλωση τους, έθεσαν τους εκπροσώπους της Εθνικής Τραπέζης προ των ευθυνών τους και τους έδωσαν χρονικό περιθώριο τριών ημερών για να επιδείξουν τα έγγραφα, προθεσμία που εξέπνευσε το πρωί της 13ης Οκτωβρίου 2015.

Στην τελευταία αυτή προσπάθεια οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τραπέζης συνέχισαν την ίδια τακτική και μάλιστα έχουν εφεύρει και νέες δικαιολογίες off the record: η πρώτη ότι τα έγραφα που ζητάμε δεν υπάρχουν και η δεύτερη ότι είναι τόσες χιλιάδες οι σελίδες του αρχείου που είναι αδύνατον να τα βρουν! Μάλιστα, την επανάληψη των θέσεων της Εθνικής Τραπέζης, ανέλαβε ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών της ΕΤΕ κ. Γεώργιος Τριανταφυλλάκης, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ο εκλεκτός του διευθύνοντος συμβούλου Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, για την θέση του Διοικητού Νομικών Υπηρεσιών, μετά την αποχώρηση του Μιλτιάδη Σταθόπουλου.

Ωστόσο, είναι σαφές πως όλοι οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τραπέζης, παρά τους λεονταρισμούς τους, αρνούνται να υπογράψουν οποιαδήποτε βεβαίωση με την οποία να παραδέχονται τον ισχυρισμό τους ότι δεν έχουν τα δικαστικώς οριζόμενα έγγραφα, μια και θα προέκυπταν μια σειρά από ερωτήματα, όπως πως είναι σε θέση να διατυπώνουν γραπτώς διαφόρους ισχυρισμούς, χωρίς να έχουν διαθέσιμη την απαραίτητη τεκμηρίωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης

Η προσπάθεια, κατατέθηκε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως από τον πρόεδρο της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Η Ελλάς Ποτέ Δεν Πεθαίνει» κ. Γεώργιο Γιαβή, ο οποίος συνοδευόταν από τον εκπρόσωπο των μετόχων της κοινότητας του Banquedorient.org κ. Θεοφάνη Μάζη και τον δικηγόρο Ευάγγελο Δαούτη.

Η μήνυση έγινε για την παραβίαση της αποφάσεως των ασφαλιστικών μέτρων, σύμφωνα με το άρθρο 232Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο στην πρώτη του παράγραφο, αναφέρει: «Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από την βούλησή του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

Σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση, αλλά και αρνητική συνέπεια των κοντόφθαλμων κινήσεων της νομικής ομάδας της Εθνικής Τραπέζης, η οποία εντελώς αλαζονικά θεωρεί ότι έχει κερδίσει το παιχνίδι, όταν οι διεκδικήσεις των κατόχων μετοχών της παλαιάς Τραπέζης της Ανατολής μόλις ξεκινούν, μέσα από μια εντελώς προσεγμένη και μακροχρόνια, προσχεδιασμένη πορεία δικαστικών ενεργειών.

Το αυτόφωρο για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τραπέζης κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη λήγει αύριο το βράδυ (Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015), ωστόσο το αστυνομικό τμήμα Ακροπόλεως δηλώνει την δυσκολία του να εκτελέσει το αυτόφωρο λόγω ελλείψεως προσωπικού και οχημάτων και συμβούλεψε τους μηνυτές όπως καλέσουν την Άμεσο Δράση αν εντοπίσουν μόνοι τους τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ.

Ανανέωση: Το περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας με το πλήρωμα του αναζητά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τραπέζης, στα πλαίσια του αυτοφώρου για να γίνει η σύλληψή του για την παραβίαση δικαστικής αποφάσεως για την υπόθεση της Τραπέζης της Ανατολής.Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 5

Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 6

Αὐτόφωρο μὲ ἔνταλμα συλλήψεως γιὰ τὸν CEO τῆς Ἐθνικῆς Τραπέζης 7

τράπεζα τῆς Ἀνατολῆς

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply