Ζητοῦνται παῖκτες ἠλεκτρονικῶν παιχνιδιῶν γιά νά …«παίξουν» σέ πραγματικό πόλεμο;

«…Τι θα συμβεί λοιπόν, αν κάποια στιγμή ένας εξαιρετικός χειριστής ενός εικονικού άρματος τύπου Τ-90, αναλάβει χωρίς να το γνωρίζει τον έλεγχο ενός πραγματικού τηλεχειριζομένου άρματος, που βρίσκεται πχ στην Συρία;;
O παίκτης θα απολαμβάνει τα «εικονικά» σκηνικά εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα αντιμετωπίζει πραγματικούς ανθρώπους, σπείροντας τους τον θάνατο χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.
Καθώς ο ίδιος μπορεί να απολαμβάνει την ασφάλεια του πχ στις ΗΠΑ, ο Ρώσσος «εργοδότης» του θα απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες του χωρίς να πληρώνει κάτι.
Θα πρόκειται για τον τέλειο «άμισθο» μισθοφόρο, ο οποίος μάλιστα θα εκπαιδεύεται συνεχώς για όλο και πιο πολύπλοκες αποστολές…»

DMITRY RΟGΟΖΙΝ: «ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ WORLD OF TANKS ΓΙΑ ΝΑ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ»
Ζητοῦνται παῖκτες ἠλεκτρονικῶν παιχνιδιῶν γιά νά ...«παίξουν» σέ πραγματικό πόλεμο;1
Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων μιας ρωσσικής αμυντικής εταιρείας να κατασκευάσει ένα τηλεκατευθυνόμενο άρμα μάχης στο εγγύς μέλλον, ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin ανακοίνωσε ότι ο στρατός θα χρειαστεί σύντομα ανθρώπους εμπείρους στο παιχνίδι υπολογιστή “World of Tanks».
«Εμείς δεν χρειαζόμαστε αρματιστές τώρα, χρειαζόμαστε παίκτες του παιχνιδιού World of Tanks», έγραψε ο Rogozin σε ένα tweet την Δευτέρα.
Το σχόλιο προέκυψε μετά την ανακοίνωση στα ρωσσικά μέσα μαζικής ενημερώσεως της εταιρείας Uralvagonzavod, η οποία ισχυρίστηκε ότι στο προσεχές μέλλον θα κάνει το άρμα τύπου T-90 τηλεκατευθυνόμενο από απόσταση 3 έως 5 χιλιομέτρων.
Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Rogozin εξέφρασε τις προτιμήσεις του για τεχνολογίες τηλεκατευθύνσεως .
Στις αρχές Σεπτεμβρίου, έγραψε ότι πολύ σύντομα όλοι θα παρακολουθήσουν την κατάσταση, κατά την οποία ένας στρατός επανδρωμένος με «γυαλάκηδες σπασίκλες» θα καταστρέψει εντελώς τις δυνάμεις των «όμορφων αθλητών που αγωνίζονται σε χαμηλότερο τεχνολογικό επίπεδο».
Το Τ-90 είναι το προηγούμενο μοντέλο άρματος μάχης της Uralvagonzavod.
Τώρα η επιχείρηση αλλάζει την παραγωγή της και κατασκευάζει το πιο σύγχρονο άρμα τύπου Armata.
Εντούτοις, οι παραλλαγές του οχήματος Τ-90 για εξαγωγή εξακολουθούν να προσφέρονται και οι πειραματικές τηλεχειριζόμενες μηχανές αναπτύσσονται.
Το World of Tanks είναι ένα δωρεάν παιχνίδι υπολογιστή σε απευθείας σύνδεση με πολλούς παίκτες, που κυκλοφόρησε από την εταιρεία Wargaming της Λευκορωσσίας το 2010.
Το 2014 το περιοδικό Forbes υπολόγισε ότι ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών WOT είναι μεγαλύτερος από 50 εκατομμύρια.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Στους περισσοτέρους παίκτες του ίντερνετ είναι γνωστό το on line παιχνίδι World of Tanks, το οποίο προσφέρεται δωρεάν.
Αυτό, που ίσως ποτέ δεν φαντάστηκαν οι παίκτες, είναι ότι η εταιρεία Wargaming, που το κατασκεύασε, έχει την έδρα της στην Λευκορωσσία.
Και δεν έφτανε μόνο αυτό.
Η εταιρεία φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με τον ρωσσικό στρατό και χρησιμοποιεί πιθανώς τους παίκτες για να αναπτύξει λογισμικό για την ανάπτυξη τηλεκατευθυνομένων αρμάτων.
Για την ακρίβεια ίσως να μην χρειάζεται να το κάνει αυτό…
Οι παίκτες του παιχνιδιού προσπαθούν να επιβιώσουν χειριζόμενοι κάποιο εικονικό άρμα μάχης της επιλογής τους σε ένα «φανταστικό» πεδίο μάχης.
Αντίπαλοι τους είναι οι υπόλοιποι παίκτες, που χειρίζονται και αυτοί εικονικά άρματα μάχης.
Η σύγκρουση των παικτών είναι σε πραγματικό χρόνο και οι αντιδράσεις τους αρκετά απρόβλεπτες.
Ο κατασκευαστής όμως του παιχνιδιού διατηρεί στατιστικά στοιχεία για την απασχόληση κάθε ξεχωριστού παίκτη με το κάθε άρμα, καθώς και τις επιδόσεις του.
Τι θα συμβεί λοιπόν, αν κάποια στιγμή ένας εξαιρετικός χειριστής ενός εικονικού άρματος τύπου Τ-90, αναλάβει χωρίς να το γνωρίζει τον έλεγχο ενός πραγματικού τηλεχειριζομένου άρματος, που βρίσκεται πχ στην Συρία;;
O παίκτης θα απολαμβάνει τα «εικονικά» σκηνικά εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα αντιμετωπίζει πραγματικούς ανθρώπους, σπείροντας τους τον θάνατο χωρίς ηθικούς ενδοιασμούς.
Καθώς ο ίδιος μπορεί να απολαμβάνει την ασφάλεια του πχ στις ΗΠΑ, ο Ρώσσος «εργοδότης» του θα απολαμβάνει στο μέγιστο βαθμό τις ικανότητες του χωρίς να πληρώνει κάτι.
Θα πρόκειται για τον τέλειο «άμισθο» μισθοφόρο, ο οποίος μάλιστα θα εκπαιδεύεται συνεχώς για όλο και πιο πολύπλοκες αποστολές.
Το άρμα T-90, που επελέγη για μετασκευή σε τηλεχειριζόμενο, έχει πλήρωμα 3 άτομα και κινείται με μεγίστη ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα.
Ακολουθεί βίντεο με τις επιδόσεις του Τ-90 με ανθρώπινο πλήρωμα.
Μέσα σε 12 λεπτά της ώρας το άρμα έχει διανύσει απόσταση 5 χιλιομέτρων.
Μία αρματομαχία διάρκειας 12 λεπτών δεν θα διέφερε πολύ από την αρματομαχία ενός τηλεκατευθυνόμενου Τ-90.
Ένας μέσος παίκτης του παιχνιδιού με τα εμπόδια, που του θέτει το πρόγραμμα, είναι δυνατόν να μην απομακρύνεται ουσιαστικά από το πεδίο μάχης, που θα έχει διαστάσεις 78,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αν ο τηλεχειρισμός έχει περιορισμό τα 5 χιλιόμετρα.
Φανταστείτε ακόμα ότι οι χειριστές μπορούν να γίνουν ακούραστοι, αν στον έλεγχο του τηλεκατευθυνομένου άρματος εναλλάσσονται διαφορετικοί παίκτες ή αν κάποιες λειτουργίες γίνονται με αυτόματο τρόπο, πχ η χρήση του πολυβόλου για την εξουδετέρωση πεζικού.
Το άρμα τύπου ARMATA διαθέτει ήδη τέτοιο πολυβόλο στον πυργίσκο του και έχει ήδη μόνο δύο άτομα πλήρωμα…
Το μόνο που περιορίζει τις δυνατότητες του τηλεκατευθυνομένου άρματος είναι ότι στοιχίζει 4,5 εκατομμύρια δολάρια το κάθε ένα με τιμές 1999 για τον τύπο Τ-90ΜS.
To κόστος τους όμως θα μπορούσε να πέσει, αν δεν είχαν ανθρώπινο πλήρωμα, καθώς θωράκιση θα χρειαζόταν μόνο ο κινητήρας, οι ερπύστριες και ο μηχανισμός του πυροβόλου.
Το άρμα θα μπορούσε να γίνει χαμηλότερο σε ύψος, με μικρότερο βάρος και η ακτίνα δράσεως του θα ξεπερνούσε τα σημερινά 550 χιλιόμετρα.
Κάθε σημερινό Τ-90 φέρει 43 βλήματα, δηλαδή θα μπορούσε να καταστρέψει 29 άρματα, καθώς τα στατιστικά του παιχνιδιού έχουν ως εξής:
To 58% των παικτών δεν καταφέρνει την καταστροφή κάποιου άρματος, το 23,5% καταφέρνει την καταστροφή ενός αντιπάλου, το 10% καταφέρνει δύο επιτυχίες και το 8% τρεις επιτυχίες ή περισσότερο. Μέσος όρος καταστροφής 67,5%
Aκολουθεί επίδειξη ενός παίκτη με 10 επιτυχίες.
Ο κος ROGOZIN μπορεί να διαλέξει τους καλλίτερους ανάμεσα σε 4 εκατομμύρια υποψηφίους αρματιστές με πλέον των τριών επιτυχιών στο ενεργητικό τους.
Οι καλλίτεροι μπορούν να φορούν γυαλιά και να είναι σπασίκλες, αλλά συνήθως οι πιο καταπιεσμένοι δεν γίνονται φονιάδες στις HΠΑ;
Kαλό θα είναι λοιπόν, οι παίκτες του World of Tanks να αποφεύγουν να επιλέγουν το άρμα τύπου Τ-90 στα παιχνίδια τους και να ενδιαφέρονται για τις παράπλευρες απώλειες κατά την διάρκεια της εκστρατείας τους στην Συρία, την Ουκρανία ή την Υεμένη…
Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται ένα άρμα T-90.
Πόσοι από εσας μπορούν να ξεχωρίσουν αν η φωτογραφία είναι αληθινή ή πρόκειται για πλαστικό μοντέλο;
Ζητοῦνται παῖκτες ἠλεκτρονικῶν παιχνιδιῶν γιά νά ...«παίξουν» σέ πραγματικό πόλεμο;2

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply