Οἱ Ἰσραηλινοὶ πρέπει νὰ μισήσουν κι ἄλλο τοὺς …Παλαιστινίους!!!

Η βία του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων πυροδότησε την βία κατά Ισραηλινών…
Κι επειδή ο Νετανιάχου κατάλαβε ότι πολλοί Ισραηλινοί θα απαιτήσουν συμφιλίωση, ώστε να πάψουν να ζουν μέσα στον τρόμο, βγήκε και δήλωσε ότι για το Ολοκαύτωμα ευθύνονται οι Παλαιστίνιοι, ώστε να πείσει τους Ισραηλινούς να ξαναμισήσουν τους Παλαιστίνιους και τελικά να τους συσπειρώσει γύρω του.

Οἱ Ἰσραηλινοὶ πρέπει νὰ μισήσουν κι ἄλλο τοὺς ...Παλαιστινίους!!!3
Φυσικά δεν απέφυγε τις διαδηλώσεις υπέρ της συμφιλιώσεως.

Οἱ Ἰσραηλινοὶ πρέπει νὰ μισήσουν κι ἄλλο τοὺς ...Παλαιστινίους!!!3

Σίγμα

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν υπέρ της ειρήνης με τους Παλαιστινίους

Οἱ Ἰσραηλινοὶ πρέπει νὰ μισήσουν κι ἄλλο τοὺς ...Παλαιστινίους!!!1

Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν στο Τελ-Αβίβ υπέρ της επαναλήψεως των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστινίους, με την ευκαιρία της 20ης επετείου της δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Ιτζχάκ Ραμπίν, μεγάλης φυσιογνωμίας της προσπάθειας για την ειρήνη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της οργανώσεως Ειρήνη Τώρα και άλλων οργανώσεων που υποστηρίζουν μια λύση «με δύο κράτη», σε μια περίοδο που οι προοπτικές για την διευθέτηση μιας από τις παλαιότερες συγκρούσεις στον πλανήτη σπάνια έμοιαζαν πιο σκοτεινές. Ένα πρόσφατο κύμα βίας δημιουργεί μάλιστα φόβους για μια νέα ιντιφάντα.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία που φέρει το όνομα του Ιτζχάκ Ραμπίν, ο οποίος έγινε πρωθυπουργός το 1992 και έπεσε νεκρός στις 4 Νοεμβρίου 1995 από τις σφαίρες ενός φανατικού ορθόδοξου εβραίου, του Γιγκάλ Αμίρ.

Ο δολοφόνος ήταν αντίθετος στις συμφωνίες που είχαν συναφθεί το 1993 στο Όσλο και με τις οποίες δημιουργήθηκε η Παλαιστινιακή Αρχή, ως προμήνυμα της δημιουργίας ενός κράτους. Το 1994 οι συμφωνίες αυτές χάρισαν το Νόμπελ Ειρήνης στον Ραμπίν, στον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες και στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

«Ο δρόμος που σταμάτησε το 1995 (με την δολοφονία του Ραμπίν) εξακολουθεί να είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ αυτός που πρέπει να ακολουθήσουμε», δήλωσε μια εκπρόσωπος της οργανώσεως Ειρήνη Τώρα, η Ανάτ Μπεν Νουν. Οι βιαιότητες «που βλέπουμε σήμερα συνδέονται πλήρως με το γεγονός ότι ο δρόμος αυτός δεν ακολουθήθηκε μετά το 1995».

Η Τόβα Κ., 62 ετων, λέει πως ήρθε να διαδηλώσει «κατά της κυβερνήσεως, της βίας, της υποκινήσεως του μίσους, του εποικισμού και υπέρ της επιστροφής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αράβων και Ισραηλινών». Γι’ αυτήν, «η κατάσταση δεν ήταν ποτέ τόσο κακή και το κύριο πρόβλημα είναι ο Νετανιάχου».

«Παίζει με τον φόβο των ανθρώπων», προσθέτει η 47χρονη Σάρον.

«Είναι πολύ πιο εύκολο για τους ανθρώπους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του φόβου και του μίσους. Δεν μισούμε ούτε φοβόμαστε κάποιον», εκτιμά από την πλευρά του ο 60χρονος Ντοβ Κρέντο, ενώ το πλήθος φωνάζει «οι εβραίοι και οι Άραβες δεν θέλουν να αλληλομισούνται».

Η υπογραφή των συμφωνιών του Όσλο, η συμφωνία για την αποχώρηση των ισραηλινών στρατιωτών από ένα μέρος των Παλαιστινιακών Εδαφών και η ιστορική χειραψία ανάμεσα στον Ραμπίν και τον Γιάσερ Αραφάτ κάτω από το βλέμμα του Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον στις 13 Σεπτεμβρίου 1993 είχαν διαιρέσει βαθειά τους Ισραηλινούς.

Ο σημερινός δεξιός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγορείται από την αριστερά ότι ενεθάρρυνε έμμεσα το μίσος δείχνοντας στο πλήθος εικόνες του Ραμπίν με την στολή των ναζί στην διάρκεια ομιλιών του.

Οι φόβοι για νέες ενέργειες εξτρεμιστών της δεξιάς επέστρεψαν τους τελευταίους μήνες με μια σειρά επιθέσεων που κορυφώθηκαν το καλοκαίρι με τον θάνατο ενός μωρού και των Παλαιστινίων γονιών του σε εμπρησμό του σπιτιού τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

ΕΝΙΚΟΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply