Ἡ τοκογλυφία χωρὶς …«νομιμότητα» θὰ εἶχε ἐξαφανισθῆ!!!

house

house

Οι τοκογλύφοι δίνουν ρεσιτάλ με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία.
Για το ίδιο δάνειο θα υποχρεώνουν και δεύτερη γενιά, τους κληρονόμους δηλαδή, να ζουν υπό τον ζυγό της τοκογλυφίας!

Δεν υπάρχει κάποιος που θα εξετάσει το τι έχουν πληρώσει (ή διπλοπληρώσει) ήδη οι δανειολήπτες κι αν όντως οφείλουν ή αν έχουν αμέτρητες φορές πληρώσει το στεγαστικό τους.
Οι απάτες των ανεξέλεγτων τραπεζών, τα πανωτόκια και η παράνομη και δυσανάλογη κρατική φορολόγηση για να σωθούν οι τοκογλύφοι,  κατέστησε εμάς …«κακοπληρωτές» και τους τοκογλύφους …«αδικημένους», που πρέπει να προστατέψει ο νόμος.

Διαβάστε την τοκογλυφική ευρυματικότητα που προωθούν για ψήφιση.
Η τοκογλυφία χωρίς νομοθέτες προδότες και πράκτορες θα είχε εξαφανιστεί.

Σίγμα

ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ… ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ!

«Κόκκινα» στεγαστικά δάνεια: Εξόφληση σε 80 χρόνια, ανταλλαγή με μικρότερο σπίτι, ενοίκιο αντί δόσεως 

Σε συνεχείς διαβουλεύσεις βρίσκονται τα επιτελεία των τραπεζών τους τελευταίους μήνες, με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια και ιδιαίτερα τα στεγαστικά.
Στόχος τους είναι όχι μόνο να περιορίσουν τις οποίες ζημίες θα μπορούσαν να υποστούν από τις επικείμενες αλλαγές, αλλά ει δυνατόν να αποκομίσουν και κέρδη υιοθετώντας μέτρα για την διαχείρισή τους.
Στόχος τους, σε κάθε περίπτωση, είναι να περιορίσουν στο ελάχιστον τους πλειστηριασμούς, αντιπροτείνοντας λύσεις που και δεν θα αφήσουν τους δανειολήπτες χωρίς κεραμίδι επάνω από το κεφάλι τους, αλλά θα εγγυώνται και την αποπληρωμή των δανείων, ακόμη και με… εναλλακτικές λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις διαβουλεύσεις αυτές, στις οποίες φέρονται να έχουν λάβει μέρος και ξένες εταιρείες με ιδιαίτερη εμπειρία σε ανάλογες περιστάσεις, προκρίνονται τέσσερα σενάρια: Η ανταλλαγή σπιτιού με άλλο μικρότερης αξίας, η χρονική επέκταση του δανείου, η ρήτρα κληρονομικότητας και η καταβολή ενοικίου στην τράπεζα.
Αναλυτικά τα 4 σέναρια προβλέπουν:
1) Ανταλλαγή με μικρότερης αξίας σπίτι: Στην πράξη, οι δανειολήπτες θα αποφεύγουν τον πλειστηριασμό και την έξωση με την υποχρέωση να μετακομίσουν σε σπίτι μικρότερης αξίας, εγκαταλείποντας αυτό που αρχικά είχαν αγοράσει. Συμφωνώντας με την ανταλλαγή θα κερδίζουν την διαγραφή του χρέους, ή έστω μέρους αυτού, ανάλογα με το ποσό του δανείου που έχουν ήδη αποπληρώσει και την αξία του νέου ακινήτου. «Κόλλημα» για την επιλογή αυτή δημιουργεί η υπαγωγή χιλιάδων δανειοληπτών στον νόμο Κατσέλη, καθώς θα απαιτηθούν ακόμη και πάνω από 10 χρόνια μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους.
2) Επέκταση του δανείου έως και τα 80 χρόνια: Επεκτείνοντας το δάνειο έως τα 80 έτη των δανειοληπτών, έναντι 75 που ισχύει σήμερα, εκτιμάται ότι θα μειωθούν οι δόσεις των δανείων, ενώ θα αυξηθεί και η δυνατότητα των νέων σε ηλικία σήμερα δανειοληπτών για να τα αποπληρώσουν.
3) Ρήτρα κληρονομικότητας: Στην πράξη, η διάρκεια των δανείων επεκτείνεται σε τέτοιο βαθμό που θα πληρώνουν ακόμη και οι… κληρονόμοι. Το θετικό είναι οτι η λύση αυτή συνεπάγεται ακόμη μικρότερη δόση. Πρόκειται βέβαια για λύση που απαιτεί αρχικά την σύμφωνη γνώμη των κληρονόμων, η οποίοι και θα κάνουν αποδοχή κληρονομιάς.
4) Ενοίκιο αντί δόσεως…: Στην περίπτωση αυτή, τα σπίτια όσων αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία των τραπεζών. Οι δανειλήπτες θα μπορούν ωστόσο να συνεχίσουν να ζουν σε αυτά, πληρώνοντας ενοίκιο στην τράπεζα.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply