Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»1Δὲν εἶναι τωρινό.
Πάει χρόνια πίσω. (Δὲς παρακάτω). Ἁπλᾶ περνώντας τὰ χρόνια προσαρμόζεται ἀναλόγως στὶς πολιτικὲς καὶ κοινωνικὲς συνθῆκες. 

  • Χρηματοδότησαν τοὺς πολέμους στὶς χῶρες προελεύσεως τῶν μεταναστῶν!!!
  • Πούλησαν ὁπλισμό, βαρὺ καὶ ἐλαφρύ, σὲ αὐτοὺς ποὺ μὲ τὶς σφαγές τους φούντωσαν τὸ προσφυγικὸ- μεταναστευτικὸ ῥεῦμα πρὸς τὴν Εὐρώπη!!!
  • Στήριξαν ἐπικοινωνιακὰ μὲ τὰ μέσα τους τοὺς πολέμους στὶς χῶρες προελεύσεως τῶν μεταναστῶν.
  • Μέσῳ τῆς καραμέλας τῶν ἀνοικτῶν συνόρων καὶ τοῦ ἐλευθέρου ἐμπορίου, ἀπὸ τὴν ἐποχὴ ἀκόμη τῶν ἀποικιῶν τους ἕως καὶ σήμερα, ῥούφηξαν τὸν πλοῦτο τῆς κάθε χώρας κι ἔφτασαν μέχρι τὸ μεδοῦλι.
  • Σοῦ μείωσαν τὰ εἰσοδήματα μέσῳ ὑπερφορολογήσεως, τελῶν, αὐξήσεως ὅλων τῶν ἀναγκαίίων εἰδῶν καὶ ὑπηρεσιῶν, γιὰ νὰ ζήσῃς σὰν ἄνθρωπος, ὥστε νὰ μὴν μπορῇς νὰ συντηρήσῃς οὔτε ἕνα παιδί, ὄχι δύο καὶ τρία!!!
    Ὑπῆρχε λόγος!! Γιατί νά ἔχουν ὑπέέμετρα δικαιώματα, ὅταν μποροῦν νά φέρουν φθηνούς σκλάβους πού θά λέν κι εὐχαριστῶ;;;;
  • Φαντάσου γιὰ πόσο μαλάκα σὲ ἔχουν, ποὺ ἐνεργοποιώντας ἐπικοινωνιακὰ τὴν ἀγάπη σου γιὰ τὸν συνάνθρωπο καὶ τὴν θέλησή σου νὰ προσφέρῃς, θὰ τοὺς κοστίσῃ σχεδὸν τζάμπα ἡ μεταφορὰ τόσο τεραστίου ὄγκου ἀνθρώπων, ἐκεῖποὺ θέλουν!!!
  • Ἐεε κι ἂν χρειαστοῦν ἐπιπλέον χρήματα, θὰ φορολογήσουν ἐσέναν καὶ θὰ τὰ μοιράσουν μετὰ μέσῳ τῶν γνωστῶν καναλιῶν τους, Μ.Κ.Ο, Ἱδρυμάτων κτλ., γιὰ νὰ γίνῃ ἡ δουλειὰ ὅπως πρέπει.
  • Ἐσὺ θὰ ἔχης κάνει τὸ «καθῆκον» σου σὰν ἄνθρωπος πρὸς ἄνθρωπο, αὐτοὶ θὰ ἔχουν κάνει τὴν δουλειά τους. «Τίμια» πράγματα…
  • Ἄαααα… Κᾶτσε λίγο καὶ δὲς τὰ νέα γιὰ τὸ θέμα αὐτὸ στὰ δικά τους Μ.Μ.Ε. Κανείς τους δὲν ἑστιάζει στὶς αἰτίες.
    Ὅλοι ἐστιάζουν στὸ ἀποτέλεσμα καὶ πῶς θὰ λυθῆ ἄμεσα. 
    Οὔτε ἀσχολοῦνται μὲ τὸ ποιὸς εὐθύνεται. Οὔτε ἄν ὑπάρχουν ὀνόματα, ποὺ εὐθύνονται …περισσότερο, πέραν ἀπὸ τὶς κυβερνήσεις. Ἔτσι, γενικὰ κι ἀόριστα.

Αναγκαία «ένεση» οι μετανάστες για την Ε.Ε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ

Κατά μία έννοια, η θεαματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς τις χώρες της Ε.Ε., ιδιαίτερα εφέτος, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη. Σε μεγάλο μέρος της, από τη Γερμανία και τις πρώην κομμουνιστικές χώρες ώς την Ελλάδα και την Κύπρο, επιβεβαιώνει πανηγυρικά την ονομασία της ως Γηραιάς Ηπείρου: δείκτες γονιμότητας υπό διαρκή ύφεση (σε πολλές χώρες κάτω από τα όρια της «ελάχιστης γονιμότητας»), προβλέψεις για σημαντική μείωση του πληθυσμού και εκτόξευση των δεικτών εξαρτήσεως γήρατος (του ποσοστού συνταξιούχων προς εργαζομένους) συνθέτουν ένα σκηνικό δημογραφικού μαρασμού, με ολέθριες οικονομικές συνέπειες.

Αναγκαία συνθήκη για την καταπολέμηση του φαινομένου, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η απορρόφηση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών εργαζομένων στις χώρες που πλήττονται από υπογεννητικότητα. Η επίμαχη στροφή της Αγκελα Μέρκελ στο προσφυγικό συνδέεται εν μέρει με το γεγονός αυτό, το οποίο εξέφρασε προ μηνών, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος των Γερμανών βιομηχάνων, Ούλριχ Γκρίλο. Όπως είπε ο κ. Γκρίλο: «Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη, ο αριθμός των Γερμανών εργασιακής ηλικίας θα μειωθεί από 45 εκατομμύρια σήμερα στα 29 εκατομμύρια το 2050. Αυτό το χάσμα πρέπει να καλυφθεί. Πέντε εκατομμύρια περίπου μπορούν να προκύψουν από την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας, ενώ θα αυξηθεί και η διάρκεια της εργασιακής ζωής. Αλλά χωρίς εξειδικευμένους μετανάστες δεν θα καλυφθεί πλήρως το χάσμα, και δεν θα μπορέσουμε να αναπτυχθούμε».

Ίσως όμως σε κάποιο άλλο ζήτημα να μη συγκρούονται τόσο έντονα η οικονομική λογική και η πολιτική πραγματικότητα. Ακόμα και στην ευημερούσα Γερμανία, όπου η ανεργία έχει πέσει σε χαμηλό 24 ετών, οι αντιδράσεις –στο κυβερνόν κόμμα και στην κοινωνία– έναντι της πολιτικής ανοικτών συνόρων της καγκελαρίου διογκώνονται επικίνδυνα. Στην Ελλάδα, που εισήλθε στο τέταρτο συνεχόμενο έτος με ποσοστό ανεργίας άνω του 25%, και όπου ένα ανοικτά ρατσιστικό κόμμα είναι τρίτη δύναμη στην Βουλή, τι περιθώρια υπάρχουν για άμβλυνση των δημογραφικών πιέσεων στην οικονομία και το κράτος πρόνοιας μέσω της προσελκύσεως μεταναστών στην αγορά εργασίας;

Όπως σε τόσους άλλους τομείς, η ύφεση ήλθε κι εδώ να επιδεινώσει τις συνέπειες ενός ήδη προβληματικού θεσμικού πλαισίου. «Παρά τις αυξημένες ροές μεταναστών από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που συνέβαλαν ποικιλοτρόπως στους υψηλούς δείκτες αναπτύξεως της ελληνικής οικονομίας, η κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση των μεταναστών παρέμενε ατελής» εξηγεί η Αλεξάνδρα Τραγάκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. «Η συμμετοχή στην επίσημη οικονομία, και άρα η συνεισφορά τους στα ασφαλιστικά ταμεία, καθίστατο δυσχερής εξαιτίας των παραλόγων όρων χορηγήσεως πράσινης κάρτας. Στην συνέχεια, δεν πρόλαβαν να επωφεληθούν από την βελτίωση των όρων αυτών, γιατί ακολούθησε η κρίση, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί να χάσουν τις δουλειές τους, να μην μπορούν να ανανεώσουν τις πράσινες κάρτες τους και να διολισθήσουν ξανά στην άτυπη οικονομία».

Είναι αλήθεια ότι κατά τα τελευταία χρόνια της ευδαιμονίας, οι γεννήσεις από αλλοδαπούς ήταν ο παράγοντας που ανέτρεψε το αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων-θανάτων από τον ελληνικό πληθυσμό και επέτρεψε την αύξηση του πληθυσμού της χώρας έως και το 2010. Ενδεικτικά, την περίοδο 2004-9 καταγράφηκαν 76.300 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις Ελλήνων, ενώ μεταξύ αλλοδαπών, σημειώθηκαν 108.000 περισσότερες γεννήσεις.

Ωστόσο η κρίση δεν έχει επιδράσει αρνητικά μόνο στην διάθεση των Ελλήνων να κάνουν οικογένεια. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των γεννήσεων από αλλοδαπές γυναίκες στην Ελλάδα μειώνεται κάθε χρόνο από το 2010-4, με την αθροιστική μείωση στην τετραετία να προσεγγίζει το 45%. Αυτό έρχεται να προστεθεί στην ευρέως παρατηρούμενη τάση των μεταναστών να προσαρμόζονται με τις τάσεις στην χώρα υποδοχής: «Η γονιμότητα των μεταναστών συγκλίνει ταχέως με τα επίπεδα γονιμότητας της χώρας υποδοχής» σημειώνει ο Φραντσέσκο Μπιλάρι, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Όπως εξηγεί, «η μετανάστευση έχει ήδη επιβραδύνει τον ρυθμό γηράνσεως του πληθυσμού στην Ν. Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία). Χώρες με χαμηλή γονιμότητα και χαμηλά επίπεδα μεταναστεύσεως (Ιαπωνία, Ν. Κορέα), γερνούν πολύ ταχύτερα». Ωστόσο, σημειώνει ο Ιταλός καθηγητής, «δεδομένης της σημερινής οικονομικής καταστάσεως στην Ν. Ευρώπη, θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί πολιτική συναίνεση υπέρ της αυξημένης εισροής μεταναστών. Επιπλέον, οι ίδιοι οι μετανάστες είναι πιθανότερο να προτιμούν χώρες που τα πηγαίνουν καλλίτερα».

Ανεπαρκές φρένο κατά της γηράνσεως

Οι διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος της χώρας αναδεικνύονται αν εξετάσουμε τον δείκτη εξαρτήσεως γήρατος, του λόγου δηλαδή της ηλικιακής κατηγορίας 15-64 ετών προς την κατηγορία άνω των 65 ετών. Ο δείκτης αυτός στην Ελλάδα αυξήθηκε από 27,1% το 2004 σε 30,7% το 2013, ενώ προβλέπεται να εκτοξευθεί στο 60,2% το 2060. Ο απόλυτος αριθμός των απασχολουμένων στην ελληνική οικονομία έχει μειωθεί από 4,61 εκατομμύρια άτομα το 2008 σε 3,51 εκατ. το 2013.

Την ίδια περίοδο, οι ακαθάριστες ροές αλλοδαπών προς την Ελλάδα μειώνονται με ταχείς ρυθμούς. Από 65.318 άτομα το 2005 είχαν ήδη μειωθεί σε 46.534 το 2009, για να κατρακυλήσουν στα 17.732 άτομα το 2012. Η μείωση αυτή, πέραν από την εντατικοποίηση της αστυνομεύσεως των συνόρων, δεν είναι ασύνδετη με το γεγονός ότι η επίδραση της υφέσεως στην ανεργία ήταν εντονότερη μεταξύ των μεταναστών από ό,τι στον εγχώριο πληθυσμό: ήδη από το α΄ τρίμηνο του 2011, ενώ ο γενικός δείκτης ανεργίας κυμαινόταν στο 15%, μεταξύ των μεταναστών είχε φτάσει το 20%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία του 2014, η Ελλάδα παρουσίαζε τον χαμηλότερο δείκτη απασχολήσεως του αλλοδαπού πληθυσμού της από όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ (50,3%). Το 2009, στις απαρχές της κρίσεως, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 66% – αισθητά υψηλότερο από τον μ.ό. του ΟΟΣΑ.

καθημερινή

Coudenhove-Kalergi: Δῶστε προσοχὴ σὲ αὐτὸ τὸ ἄρθρο!!!
Ἐξηγεῖ πολλὰ ἀπὸ ὅσα συμβαίνουν!

Διαδῶστε τὸ ἄρθρο μὲ ὅσους τρόπους μπορεῖτε!!
Τοὺς ἐνοχλεῖ! Κᾶντε τό!!! 

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»2

«…Η Πανευρώπη…
von Coudenhove-Kalergi

Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ένας από τους βασικούς εμπνευστές της διαδικασίας της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ήταν επίσης ο άνθρωπος που σχεδίασε την προγραμματισμένη γενοκτονία των λαών της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σκοτεινό πρόσωπο, του οποίου οι μάζες αγνοούν την ύπαρξη, αλλά οι ισχυροί τον θεωρούν ως τον ιδρυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το όνομά του είναι Richard Coudenhove Kalergi. Ο πατέρας του ήταν ο Αυστριακός διπλωμάτης Heinrich von Coudenhove-Kalergi (με κάποιες ρίζες από την βυζαντινή οικογένεια των Καλλέργηδων) και η μητέρα του η Γιαπωνέζα Mitsu Aoyama. Ο Kalergi λοιπόν, έχοντας στενές επαφές με όλη την ευρωπαϊκή αριστοκρατία και τους Ευρωπαίους πολιτικούς, εξ αιτίας των διασυνδέσεων του αριστοκράτη -διπλωμάτη πατέρα του, κινούμενος στα παρασκήνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατάφερε να προσελκύσει στα σχέδιά του τους πιο σημαντικoύς αρχηγούς κρατών, κάνοντάς τους υποστηρικτές και συνεργάτες του στο «έργο της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Το 1922 ίδρυσε το κίνημα «Πανευρώπη» στη Βιέννη, που στόχευε στη δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης, βασισμένης σε μια ομοσπονδία των εθνών υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα αποτελούσε το πρώτο βήμα για την δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Μεταξύ των πρώτων οπαδών του, συγκαταλέγονται οι Τσέχοι πολιτικοί Tomáš Masaryk και Edvard Beneš καθώς και ο τραπεζίτης Max Warburg, ο οποίος διέθεσε τα πρώτα 60.000 μάρκα. Ο Αυστριακός καγκελάριος Ignaz Seipel και ο επόμενος πρόεδρος της Αυστρίας Karl Renner ανέλαβαν στην συνέχεια υπεύθυνοι για την καθοδήγηση του κινήματος της «Πανευρώπης». Αργότερα θα προσφέρουν την βοήθειά τους Γάλλοι πολιτικοί, όπως ο Léon Bloum, ο Aristide Briand, ο Ιταλός πολικός Alcide De Gasperi κ.λπ….

…Ο Kalergi διακηρύσσει την κατάργηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης των λαών και, στη συνέχεια, την εξάλειψη των εθνών μέσω των εθνοτικών αυτονομιστικών κινημάτων ή την μαζική μετανάστευση. Προκειμένου η Ευρώπη να είναι ελεγχόμενη από μία ελίτ, θέλει να μετατρέψει τους ομοιογενείς λαούς σε μία μικτή φυλή μαύρων, λευκών, και Ασιατών. Ποιά όμως είναι αυτή η ελίτ; Ο Kalergi είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός επ’ αυτού: «O άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα θα εξαφανισθούν σταδιακά λόγω της εξάλειψης του χώρου, του χρόνου και της προκατάληψης. Η ευρωασιατική-νεγροϊδής φυλή του μέλλοντος, όμοια στην εμφάνιση της με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών και την διαφορετικότητα των ατόμων. Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από το Γκέττο-φυλακή, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η Ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων [εννοείται με τις διαταγές και τα μέτρα που πήρε η γαλλική επανάσταση]»….»

Ἡ Γενοκτονία τῶν Λαῶν τῆς Εὐρώπης. Σχέδιο Coudenhove – Kalergi

European Society Coudenhove-Kalergi!

Prize winners since 2000

Count Richard Nikolaus von Coudenhove-Kalergi

Coudenhove-Kalergi

Paneuropean Union

The History of Paneurope

Interview with Richard Coudenhove-Kalergi: the founding of the Paneuropean Movement (Vienna, 19 November 1971)

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»3

Richard Coudenhove-Kalergi published a book titled Pan-Europa

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»4

Pan-Europa (1923) : “L’Europe a irrémédiablement perdue sa suprématie sur le monde, mais il lui reste encore son indépendance, sa culture, son avenir, son empire colonial. Si elle s’unissait à temps, elle pourrait, comme cinquième groupement et avec les mêmes droits que les autres, prendre encore part au partage de la Terre ; tandis que si elle est divisée, elle sombrera obligatoirement dans l’insignifiance politique jusqu’au jour où, ayant perdu ses colonies, banqueroutière, réduite à la misère et endettée, elle sera la proie de l’invasion russe”

jmguieu.free.

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»5

The significant presence of Paneuropa-affiliated Opus Dei members and Knights of Malta, together with statements of the Vatican and Otto von Habsburg, clearly indicate there’s an agenda in the background to some day bring about a new Holy Roman Empire with its borders stretching from the Atlantic to the Black Sea and from the Baltic Sea to North Africa.

concen.org

 

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»7 Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»6 Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»10 Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»9 Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»11 Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»8

Pan-Europa (1923) : “L’Europe a irrémédiablement perdue sa suprématie sur le monde, mais il lui reste encore son indépendance, sa culture, son avenir, son empire colonial. Si elle s’unissait à temps, elle pourrait, comme cinquième groupement et avec les mêmes droits que les autres, prendre encore part au partage de la Terre ; tandis que si elle est divisée, elle sombrera obligatoirement dans l’insignifiance politique jusqu’au jour où, ayant perdu ses colonies, banqueroutière, réduite à la misère et endettée, elle sera la proie de l’invasion russe”.

L’action des mouvements pour la paix en faveur du rapprochement européen

The significant presence of Paneuropa-affiliated Opus Dei members and Knights of Malta, together with statements of the Vatican and Otto von Habsburg, clearly indicate there’s an agenda in the background to some day bring about a new Holy Roman Empire with its borders stretching from the Atlantic to the Black Sea and from the Baltic Sea to North Africa

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»5

The significant presence of Paneuropa-affiliated Opus Dei members and Knights of Malta, together with statements of the Vatican and Otto von Habsburg, clearly indicate there’s an agenda in the background to some day bring about a new Holy Roman Empire with its borders stretching from the Atlantic to the Black Sea and from the Baltic Sea to North Africa

“Strategic Engineered Migration as a Weapon of War”

Weapons of Mass Migration
Forced Displacement, Coercion, and Foreign Policy
Kelly M. Greenhill

Cornell University Press | Cornell Studies in Security Affairs

Weapons of Mass Migration

«Πρόσφυγες»: Η δολιότητα των «ανθρωπιστικών» δακρύων…

«Μεταναστευτικό»: Τα «αριστερά» άλλοθι της διεθνούς μαφίας…

Καί τί κάνουμε;;
Τούς άφήνουμε νά πνιγοῦν;

Ἡ πολὺ ἀποδοτικὴ «βιομηχανία τῶν προσφύγων»12

Ὄχι… Τοὺς σώζουμε, τοὺς παίρμε καὶ τοὺς σταθμεύουμε, γιὰ ἀρχή, ἔξω ἀπὸ τὰ κτίρια τοῦ ΝΑΤΟ, τῆς ἀμερικανικῆς Πρεσβείας, τοῦ Ἰσραήλ, τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, τῆς Ε.Κ.Τ., τῶν πολυεθνικῶν καὶ πάει λέγοντας.
(Μία ἐκ τοῦ προχείρου ἰδέα ποὺ μοῦ ἦλθε τώρα, ὥς πρώτη ἀντίδρασις!!!)
Δείχνεις στὴν οὐσία τὸ ποιοὶ φταῖν ΚΑΙ γιὰ αὐτὸ τὸ ἔγκλημα.

Τὸ χρήσιμον

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply