Τὸ Ἰσραὴλ …«ἀνησυχεῖ» γιὰ πιθανὴ πτώσι τοῦ Σίσσι!

Ισραηλινοί αξιωματούχοι φέρεται να εκφράζουν αυξημένη ανησυχία για την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ισχύοντος καθεστώτος της Αιγύπτου υπό το πρίσμα των κερδών που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές στην εξέγερσή τους.
Το Bloomberg News επικαλέσθηκε την Πέμπτη τον πρώην ρεπουμπλικανό βουλευτή, που υποστηρίζει ότι παράγοντες της ισραηλινής κυβερνήσεως αρχίζουν να αναρωτιούνται, εάν ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσσι μπορεί να ξεπεράσει με επιτυχία τις απειλές για την εξουσία του από τους σαλαφιστές ενόπλους, που εμπνέονται από το ισλαμικό κράτος.

Η τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, που αποτελεί μια βασική πηγή εσόδων για τον Άραβα, γίγαντα με τα ανεπαρκή χρηματικά διαθέσιμα, αναμένεται να δεχθεί ένα μεγαλύτερο κτύπημα, σαν αποτέλεσμα της συντριβής το Σάββατο μια ρωσσικής αεροπορικής πτήσεως στην χερσόνησο του Σινά.

Όλοι οι 224 επιβάτες του αεροσκάφους σκοτώθηκαν από ένα περιστατικό, που μπορεί σύμφωνα με δυτικές πηγές πληροφοριών να οφείλεται σε μια βόμβα τρομοκρατών.
«Συναντήσαμε πολλούς ανθρώπους στο Ισραήλ και αλλού, οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι πρόκειται να επιβιώσει της θητείας του», δήλωσε στο Bloomberg ο Vin Weber, πρώην μέλος του Κογκρέσου με τους ρεπουμπικανού.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Υπενθυμίζω ότι σε άρθρο μου στις 14 Σεπτεμβρίου είχα αναφερθεί στον «κίνδυνο» πτώσεως του Σίσσι, με αφορμή την τότε αιφνιδιαστική παραίτηση της Αιγυπτιακής κυβερνήσεως.
ΠΗΓΗ:
H είδηση φαίνεται αθώα, αν δεν την ψάξει κάποιος.
Γιατί οι απόψεις ενός «πρώην» ρεπουμπλικανού βουλευτή γίνονται είδηση στο Bloomberg;
Οι ΗΠΑ κυβερνώνται σήμερα από Δημοκρατικούς και λογικά οι απόψεις του δεν ανταποκρίνονται σε επίσημη αμερικανική ανησυχία ή πρόβλεψη.
Αν ανατρέξουμε στο βιογραφικό του Vin Weber, θα βρούμε την απάντηση στο τέλος του:
O Vin Weber μπορεί σήμερα να είναι ιδιώτης λομπίστας, αλλά αποτελεί μέλος του συμβουλευτικού σώματος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ.
Μετά την απομάκρυνση στις 1.11.2015 του Υπουργού οικονομίας στο Ισραήλ Άριε Ντερί είχε διαφανεί η προοπτική της σύντομης εκμεταλλεύσεως του φυσικού αερίου των κοιτασμάτων της Χάιφας από την κοινοπραξία της Αμερικανικής εταιρείας Noble Εnergy και της ισραηλινής Delek Group.
Η εκμετάλλευση αυτή προβλέπει την προώθηση ισραηλινού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο μέσω του υφισταμένου αιγυπτιακού αγωγού αερίου EMG και στην συνέχεια υγροποίηση του αερίου σε υφιστάμενα εργοστάσια στη Damietta και στο Idku της Αιγύπτου και την επανεξαγωγή του μέσω της εταιρείας BP.
Οι συμφωνίες με διάρκεια 15 ετών και οικονομικό αντίτιμο περίπου 18 δις δολάρια (1,2 διςτο έτος) έχουν ήδη υπογραφεί στο παρελθόν, αλλά για την υλοποίησή τους απαιτούνται δύο πράγματα:
Τὸ Ἰσραὴλ ...«ἀνησυχεῖ» γιὰ πιθανὴ πτώσι τοῦ Σίσσι!1
H παραμονή του στρατηγού Sissi στην ηγεσία της Αιγύπτου, που θα ενεργοποιήσει και πάλι την συμφωνία με τους ισραηλινούς για την χρήση του αγωγού και η παύση των δολιοφθορών στον αγωγό, ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, που είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή της χρήσεως του το 2012, μετά από 14 μήνες δολιοφθορών.
Το κερασάκι στη τούρτα: Tις δολιοφθορές πραγματοποιούσε η ίδια ισλαμική οργάνωση, που κατέρριψε την ρωσσική πτήση 7Κ9268 με βόμβα.
Όπως σας είχα αποκαλύψει με ανάλυσή μου σε άρθρο, η πτήση κατερρίφθη  με βόμβα και όχι με πύραυλο.
ΠΗΓΗ: 
Στην ανάλυσή μου απεκάλυπτα επίσης ότι η λήψη του βίντεο έγινε από ελικόπτερο, που πετούσε πίσω από την πτήση και ότι ο εικονολήπτης γνώριζε την ώρα της πυροδοτήσεως της βόμβας.
Φαντάζομαι ότι οι τρομοκράτες δεν διαθέτουν ελικόπτερα, ούτε το ελεύθερο να πετούν στην περιοχή, κάτι που δεν ισχύει όμως για ισραηλινούς ή άλλους «τουρίστες» στην περιοχή.
Την ίδια περίοδο οι ισραηλινοί διέδιδαν ότι δήθεν η κατάρριψη έγινε με φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο, που εκτοξεύθηκε από κάποιο ύψωμα.
Πάντως είναι πολύ περίεργη η χρονική σύμπτωση να συμβαίνει αυτή η κατάρριψη την στιγμή που οι ισραηλινοί έχουν την ανάγκη να διακόψουν τις δολιοφθορές αγωγών στο Σινά από την σαλαφιστική οργάνωση της Αιγύπτου Ansar Beit Al- Maqdis, που δεν την ελέγχουν όπως το IS.
Ήθελαν κάποιοι βοήθεια στο Σινά εναντίον των Σαλαφιστών ανταρτών και σχεδίασαν την πρόκληση εναντίον της Ρωσσίας για να τους βομβαρδίσει με την αεροπορία της, όπως ακριβώς στην Συρία;

Στις 29.1.2014 η ίδια οργάνωση είχε ανατινάξει τον αγωγό, που προμήθευε τα ξενοδοχεία και την πόλη του Sharm-el-Sheikh με φυσικό αέριο.

Αλλά τότε ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αμερική  είχαν ανησυχήσει για τον τουρισμό και την οικονομία της Αιγύπτου, ούτε είχαν υπαινιχθεί ότι ο στρατηγός Sissi δεν «θα επιβιώσει» ως το τέλος της θητείας του,
Γνωρίζουν κάτι ή θα τον δούμε σύντομα να δολοφονείται, όπως ακριβώς ο πρόεδρος Σαντάτ στις 6.10.1981;
Περιμένετε λίγο και θα δείτε σύντομα την εξέγερση στην Αίγυπτο.

Δυστυχώς πλέον είναι προβλέψιμοι, γιατί ακολουθούν συνέχεια τα ίδια σχέδια ως το γνωστό τέλος τους…

Τὸ Ἰσραὴλ ...«ἀνησυχεῖ» γιὰ πιθανὴ πτώσι τοῦ Σίσσι!2
 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply