Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;

Πρωταγωνιστής στο επεισόδιο με τους Χρυσαυγίτες στην συγκέντρωση Ποντίων στη Θεσσαλονίκη ο πρώην παλαιστής Γεώργιος Ποζίδης…

Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;2

Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;4 Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;3

Και ψάχνοντας για τον συγκεκριμένο κύριο βρήκα αυτό: 

Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;1

Σίγμα

Τα παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε κι εδώ:

Η ιστορία δύο φωτογραφιών

* Οι δημοσιεύσεις σε δύο τοπικές εφημερίδες των Γιαννιτσών και μια άλλη εικόνα του πολέμου για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια
Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;5

Επάνω, η σελίδα από την τοπική εφημερίδα «7 ημέρες παλμοί», στις 4 Ιουλίου 2001, όπου απεικονίζεται ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με τον επιχειρηματία κ. Κώστα Γεωργίου και τον παράγοντα της Ομοσπονδίας της Πάλης και εν ενεργεία αστυνομικό κ. Γιώργο Ποζίδη, σε κέντρο των Γιαννιτσών. Αριστερά, η φωτογραφία του υπουργού κ. Γ. Πασχαλίδη με τον επιχειρηματία Γ. Τεχτερίδη, στο γραφείο του τελευταίου

Πρόσωπα που απεικονίζονται σε ΔΥΟ δημοσιευμένες φωτογραφίες, μία πριν από 15 μέρες στην τηλεόραση και μία άλλη πριν από 8 μήνες σε τοπική εφημερίδα των Γιαννιτσών, δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολέμου που έχει «ξεσπάσει» για τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η πρώτη, εκείνη που απεικονίζει τον Γ. Πασχαλίδη στο γραφείο του επιχειρηματία Γ. Τεχτερίδη, έχει τραβηχτεί από τον πρώην φωτογράφο της εφημερίδας «Αλέξανδρος» Δ.Τ., μισθωτή μιας ταβέρνας στο Ελευθεροχώρι. Η ταβέρνα, η οποία βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Ελευθεροχωρίου, έξω από τα Γιαννιτσά, τις ημέρες της πρωθυπουργικής περιοδείας στον νομό Πέλλας ήταν κλειστή. Μιλώντας με φίλους και δημοσιογράφους ο Δ.Τ. (το όνομά του είναι στην διάθεση του «Βήματος») λέει ότι «μετάνιωσε που έδωσε την φωτογραφία στην εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου». Ο Δ.Τ. δεν θέλησε να μιλήσει στο «Βήμα» για την υπόθεση.Η ιστορία έχει ως εξής: ο φωτογράφος Δ.Τ. απολύθηκε από την εφημερίδα «Αλέξανδρος» «για λόγους που ξέρει ο ίδιος», λέει ο πρώην διευθυντής του Χάρης Αλεξίου. Η φωτογραφία με τον κ. Πασχαλίδη τραβήχθηκε το φθινόπωρο του 2000, όταν ο υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της εφημερίδας και έδωσε συνέντευξη στους δημοσιογράφους Χάρη Αλεξίου και Δημήτρη Μπουλουσάκη. Ο κ. Αλεξίου δεν έχει σαφή εξήγηση στην ερώτηση γιατί μια φωτογραφία που τραβήχθηκε για να δημοσιευθεί ουδέποτε δημοσιεύθηκε. Επιμένει πάντως ότι η φωτογραφία τραβήχθηκε εν γνώσει του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Γ. Τεχτερίδης, που εικονίζεται στο άκρο αριστερά, δεν την είχε «στήσει στο πιο επιφανές στέλεχος των εκσυγχρονιστών στην Βόρεια Ελλάδα».

Ο κ. Πασχαλίδης, που κατάγεται από την περιοχή της Αριδαίας, δεν τα είχε πάει καλά στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην περιοχή των Γιαννιτσών και χρειαζόταν την βοήθεια της τοπικής εφημερίδας του Γ. Τεχτερίδη για την αναμέτρηση του 2000. Η εφημερίδα έδωσε μεν την υποστήριξή της στον κ. Πασχαλίδη αλλά, όπως λέει ο Αλεξίου, ο Γ. Τεχτερίδης στήριξε «ουσιαστικά» έναν άλλο υποψήφιο βουλευτή του ΠαΣοΚ, τον πρώην δήμαρχο της πόλεως κ. Γεωργιάδη.

Η δεύτερη φωτογραφία, λιγότερο γνωστή στο Πανελλήνιο, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «7 μέρες παλμοί» των Γιαννιτσών στις 4 Ιουλίου 2001. Εικονίζει τον δημοσιογράφο κ. Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, τον επιχειρηματία κ. Κώστα Γεωργίου και τον παράγοντα της Ομοσπονδίας της Πάλης και εν ενεργεία αστυνομικό κ. Γιώργο Ποζίδη, γνωστόν ως «Πόζο». Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα έχει τον εύγλωττο τίτλο «Στυλοβάτες της τοπικής οικονομίας χαρακτηρίζει τα κέντρα ψυχαγωγίας ο πρόεδρος του σωματείου καταστηματαρχών Γιαννιτσών». Σημειωτέον ότι ο κ. Γεωργίου είναι ο δεύτερος σε μέγεθος, μετά τον Τεχτερίδη, επιχειρηματίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην πόλη. Ο κ. Ποζίδης όμως τι ακριβώς έκανε στα Γιαννιτσά; Η λεζάντα της φωτογραφίας δεν αναφέρει καν το όνομά του: «Ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, φιλοξενούμενος του κ. Κώστα Γεωργίου, επισκέφθηκε πρόσφατα την πόλη μας. Λέτε να πρόκειται για κοινωνική επίσκεψη;».

Ο Γ. Ποζίδης, δεύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής στην πάλη, είχε βρεθεί στο στόχαστρο της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εξαιτίας καταγγελιών ότι είναι ιδιοκτήτης μαγαζιού της συμπρωτεύουσας με ηλεκτρονικά παιχνίδια με το όνομα «Αβαντάζ» και ότι είναι συνεταίρος στο μεγαλύτερο μαγαζί της νύκτας στην Θεσσαλονίκη, την «Πύλη Αξιού», αλλά, όπως είπε μιλώντας στο «Βήμα» στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, «οι καταγγελίες κατά του Ποζίδη δεν έγινε δυνατόν να αποδειχθούν, δεν βρήκαμε τίποτε στο όνομά του…».

Ο δημοσιογράφος κ. Τριανταφυλλόπουλος είχε δηλώσει από την εκπομπή του ότι η επίσκεψη στον Γεωργίου αποσκοπούσε στην συγκέντρωση στοιχείων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Και η φωτογραφία στους «Παλμούς» τραβήχθηκε για να δημοσιευθεί.

ΒΗΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Πόντιοι κατά χρυσαυγιτῶν;

  1. Στο άγαλμα του Βενιζέλου οι…”πόντιοι”; Μήπως με την ανταλλαγή πληθυσμών μόνο πόντιοι δεν ήρθαν εδώ, όπως αντιλαμβανόμαστε σαφέστατα και στην εποχή μας των…προσφύγων; Ή το 90 που κουβαλήθηκε όλος ο συφερτός της Ρωσσίας (τσετσένοι μουσουλμάνοι κατά το 90%;). Και όλοι οι λωποδύτες της εκεί περιοχής; Και ήταν τότε που αρχίσαμε να παίρνουμε τα κλειδιά από τις πόρτες μας;

    • Νὰ συνειδητοποιήσουμε πὼς ΔΕΝ γίνεται νὰ ἀπαιτοῦμε ἀπὸ τοὺς ἄλλους νὰ ὑπερβοῦν αὐτὰ ποὺ μᾶς ἔχωσαν στὰ κεφάλια μας, ἀπὸ τὴν γέννησίν μας.
      Ὅσοι σιγὰ σιγὰ ξεφεύγουν τὸ ἐπιτυγχάνουν λόγῳ τῆς (προσωπικῆς τους) ἀνάγκης.

Leave a Reply