Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;

Και τώρα που επανήλθε η τάξη ο Τύπος εντόπισε ξαφνικά τον ένοχο για την δύναμη και τα όπλα που απέκτησαν οι αποκεφαλιστές. Η άρση του εμπάρκο των όπλων και του πετρελαίου, που απεφάσισε η ΕΕ με εντολή των Γάλλων και των ΗΠΑ, είχε σκοπό να …ενισχύσει τους αποκεφαλιστές κι αυτό έγινε.
Ρίχνουν τις ευθύνες στον περίλυπο Ολάντ όλοι αυτοί που πανηγύριζαν με την αιματοχυσία και τις απώλειες του κυβερνητικού στρατού στην Συρία.

Ξαφνικά οι δημοσιοκάφροι ανακαλύπτουν τα εγκλήματα των ΗΠΑ και της Ευρώπης κατά της Συρίας κι υπέρ των αποκεφαλιστών, τώρα που άλλαξαν τα σχέδιά τους για την περιοχή.

Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;7
Ανέσυραν μάλιστα και μικρά αρθρα, που ουδέποτε ανέδειξαν κι ουδέποτε έγιναν πρωτοσέλιδο, για να δείξουν ότι είχαν …προειδοποιήσει για τους κινδύνους της συναλλαγής με τους τρομοκράτες.

Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;8 Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;6 Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;5 Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;4 Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;3 Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;2

Σίγμα

 

Ποιοί εξόπλισαν τους τζιχαντιστές που τρομοκρατούν την Ευρώπη;Ποιός εὐθύνεται γιά τό κτύπημα στό Παρίσι;1

Η απάντηση έστω και έμμεσα, αλλά ξεκάθαρα έρχεται από τον δυτικό Τύπο. Είναι οι κυβερνήσεις της ΕΕ μεταξύ αυτών και της Γαλλία, που για τα δικά τους συμφέροντα επιδιώκοντας την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, έβαλαν τα χέρια τους και… έβγαλαν τα μάτια τους.

Ποιός λοιπόν χρηματοδότησε και εξόπλισε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους;

Η άρση του εμπάργκο για το συριακό πετρέλαιο

Εμμέσως –πλην σαφώς- και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το 2013 οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής  Ενώσεως, αποφασίζουν να άρουν το εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από την Συρία.

Οι ομάδες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» μεταξύ τους και ομάδες φιλικές προς τους τζιχαντιστές, οι δυνάμεις δηλαδή της συριακής αντιπολιτεύσεως που έλεγχαν το βορειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας, είχαν πλέον την δυνατότητα να αποκτήσουν σταθερούς πόρους, πουλώντας το πετρέλαιο των περιοχών που ήλεγχαν. Από την πλευρά της ΕΕ, ο στόχος δεν έμεινε κρυφός ούτε στιγμή.

«Είναι σημαντικό για μας να στείλουμε ένα σινιάλο ότι είμαστε ανοικτοί να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωνε στις 22 Απριλίου του 2013 ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε την συριακή αντιπολίτευση». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γερμανός ομόλογός του, Γκίντο Βεστερβέλλε, αποσαφήνιζε την ίδια ημέρα: «Επιθυμούμε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα άρουμε τις κυρώσεις που εμποδίζουν το έργο των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολιτεύσεως».

Το περιοδικό Time, στο οποίο ανήκει το σχετικό ρεπορτάζ γράφει την ίδια εποχή ότι «Ακόμα, αναλυτές προειδοποιούν ότι το σχέδιο έχει σημαντικά κενά-και στην πραγματικότητα, ότι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως θα μπορούσε να εντείνει την βία στην Συρία, κτίζοντας έναν φονικό ανταγωνισμό για τον έλεγχο των πόρων που φθίνουν ύστερα από δύο χρόνια ενός σκληρού εμφυλίου πολέμου».

«Η απόφαση της ΕΕ να άρει τις κυρώσεις στο πετρέλαιο της Συρίας για να βοηθήσει την αντιπολίτευση, επιτάχυνε την μάχη για τον έλεγχο πηγών και αγωγών στις περιοχές που ελέγχονται από τους αντάρτες και συνέβαλε στην σταθεροποίηση της εξουσίας των τζιχαντιστικών ομάδων επί των κρίσιμων πόρων της χώρας», διαπιστώνει περίπου έναν μήνα αργότερα, ο Guardian.

Τον ανταγωνισμό «μετριοπαθών ανταρτών» της συριακής αντιπολιτεύσεως και τζιχαντιστών, τον κέρδισαν οι δεύτεροι. Ως εκ τούτου, η ΕΕ βρέθηκε de facto να χρηματοδοτεί τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους.

Η χαλάρωση του εμπάργκο πωλήσεως όπλων-Πρωταγωνίστρια η Γαλλία

Συνεχίζοντας από το κομμάτι της χρηματοδοτήσεως μέσω της άρσεως του εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο, θα χρειασθεί να γυρίσει κάποιος στην σύνθεση του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Ένα από τα πιο δραστήρια κομμάτια της, ήταν και η οργάνωση Jabhat al-Nusra, η οποία δηλώνει πίστη στην al-Qaeda, την οργάνωση δηλαδή που σχεδίασε και κατάφερε το κτύπημα της 11/9 στους Διδύμους Πύργους!

Νωρίτερα και από την άρση του εμπάργκο για το συριακό πετρέλαιο, το 2012 η Γαλλία είχε αναλάβει πρωτοβουλία να πείσει τα κράτη-μέλη, να χαλαρώσουν το εμπάργκο όπλων ώστε να εξοπλίσουν τους αντικαθεστωτικούς της Συρίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος παραδέχεται σε συνέντευξή του στην Le Monde ότι η χώρα του από το 2012, εξοπλίζει και εκπαιδεύει αντάρτες γιατί όπως έλεγε «είναι οι μόνοι που μπορούν να εγγυηθούν την δημοκρατική διαδικασία στην Συρία.»

Μεταξύ άλλων ο γαλλικός στρατός έστελνε αυτόματα όπλα 12.7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και συσκευές επικοινωνίας.

Ανάμεσα όμως σε αυτούς «που θα εγγυούντο την δημοκρατική διαδικασία στην Συρία» ως εκ τούτου σε αυτούς που εξόπλιζε και εκπαίδευε και η Γαλλία ήταν και οι τζιχαντιστές του Al-Nusrah για το οποίο η Washington Post λίγο καιρό αργότερα αποκαλύπτει ότι εξελίσσεται στο πιο επιτυχημένο και συνεχώς αναπτυσσόμενο κομμάτι των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην Συρία, εκφράζοντας παράλληλα τον φόβο για το γεγονός.

Σύμφωνα με άλλο κείμενο της Ουάσινγκτον Ποστ: «Οι ειδικοί σύμβουλοι του Προέδρου Ομπάμα για την Μέση Ανατολή, προειδοποιούσαν τον Πρόεδρο, πόσο σημαντικός ήταν ο χρόνος. Όσο περισσότερο συνεχίζονται οι μάχες στην Μέση Ανατολή, τόσο πιθανότερο είναι αυτό που ξεκίνησε σαν ειρηνική μαζική αντικαθεστωτική δράση, να λοξοδρομήσει από εξτρεμιστές, μεταξύ των οποίων και σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα (όπως η Al-Nusrah).»

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «ο Πρόεδρος Ομπάμα αγνόησε την συμβουλή, όμως οι ειδικοί είχαν δίκιο. Και τώρα οι συνέπειες της παθητικότητας Ομπάμα, έχουν όνομα και αυτό είναι: Jabhat al-Nusra.»

ΠΟΝΤΙΚΙ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply