Οἱ περιφερειακές ἐκλογές στήν Γαλλία ἐπηρεάζονται ἀπό τήν τρομοκρατία;

Οι περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 6 και 13 Δεκεμβρίου, μπορούν να αναβληθούν;
Αυτό αναρωτήθηκαν πολλοί μετά τις επιθέσεις αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ωστόσο, τόσο στην προεδρία της Δημοκρατίας στο μέγαρο των Ηλυσίων, όσο και στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Matignon, δεν αντιμετώπισαν ποτέ το ενδεχόμενο αναβολής της διεξαγωγής των εκλογών.

Σ’ έναν σύμβουλο, ο οποίος ρώτησε το Σάββατο, ο Ολάντ απήντησε: «Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια σκέψη, ούτε για ένα δευτερόλεπτο»

Και αργότερα, νωρίς το απόγευμα, ο Manuel Valls ανήγγειλε κατά την εκπομπή JT, στο τηλεοπτικό κανάλι TF1, την διεξαγωγή των εκλογών στις αρχικά προγραμματισμένες ημερομηνίες.
«Το να σκεφθούμε να αναβάλλουμε τις εκλογές, θα δικαίωνε τους τρομοκράτες», δήλωσε.
Το ζήτημα που τίθεται τώρα είναι σε ποιό χρονικό σημείο θα μπορούσε να συνεχισθεί η προεκλογική εκστρατεία, που όλα τα κόμματα επέλεξαν να αναστείλουν μετά τις επιθέσεις.
Ο Valls επρόκειτο να συμμετάσχει σε δύο συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα, μια το βράδυ της Πέμπτης στο Le Mans και σε μία άλλη στην Ορλεάνη το βράδυ της Παρασκευής.
Στο πρωθυπουργικό γραφείο στο Matignon την Κυριακή άφησαν να εννοηθεί ότι θα ήταν δύσκολο, υπό το φως των γεγονότων, ο Πρωθυπουργός να συμμετάσχει σε αυτές τις συναντήσεις, ακόμα και αν αυτές πραγματοποιούντο.
«Εμείς, δεν γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού. Φτιάχνεται σύμφωνα με την ροή των γεγονότων, κάθε 12 ώρες.»
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Τα τρομοκρατικά γεγονότα στο Παρίσι δεν φαίνεται να επηρεάζουν την διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στις 6 και 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Hollande και τον πρωθυπουργό του Valls.
Δεν μας απαντούν όμως πώς θα πραγματοποιηθούν από τους αντιπάλους τους μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις, όταν οι εκλογείς θα φοβούνται να παραστούν σε συγκεντρώσεις λόγω της «ισλαμικής» τρομοκρατίας.
Μήπως θα διεξάγονται οι προεκλογικές συγκεντρώσεις με περιφρούρηση μεγάλων δυνάμεων της Αστυνομίας και του Στρατού;
H αναβολή των εκλογών δεν ήταν ποτέ στις σκέψεις τους, γιατί ο χρόνος δεν επαρκούσε και θεσμικά ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να γίνει.
Γνωρίζουν όμως ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε να είναι η εκλογική τους συντριβή και μάλιστα πολύ σύντομα.
Τα τρομοκρατικά γεγονότα συνέβησαν πολύ βολικά κοντά στις ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών.
Ο μεγάλος αριθμός ανθρωπίνων απωλειών θα μπορούσε συναισθηματικά να παρασύρει το εκλογικό κοινό να συμπαραταχθεί γύρω από τον σημερινό πρωθυπουργό για «πατριωτικούς» λόγους.
Θα μπορούσε επίσης όμως να τον κάνει απεχθή, αν το εκλογικό κοινό σκεφθεί ψύχραιμα το ποιόν ωφέλησε η τρομοκρατική «ισλαμική» επίθεση.
Οι λεπτομέρειες της επιθέσεως ξετυλίγονται σιγά-σιγά, αλλά από τα υπάρχοντα στοιχεία προκύπτουν πολλές απορίες.
  • Πώς γίνεται ένας ισλαμιστής και καταζητούμενος ηγέτης της επιθέσεως να φέρεται να δίνει συνεντεύξεις και να ομολογεί τις προθέσεις του πριν τα τρομοκρατικά γεγονότα και οι αρχές ασφαλείας να μην τον συλλαμβάνουν;
  • Πώς γίνεται βομβιστής αυτοκτονίας να ανατινάσσεται στο Stade de France και να ανευρίσκεται άθικτο συριακό διαβατήριο και μάλιστα πλαστό, με τα στοιχεία του στον τόπο της εκρήξεως;
  • Είναι τυχαίο γεγονός ότι το θέατρο Bataclan άλλαξε ιδιοκτησία δύο μήνες πριν την επίθεση και παρ’ όλα αυτά να θεωρήθηκε από τους ισλαμιστές στόχος σιωνιστικών συμφερόντων;
  • Ποιοί ήταν πραγματικά οι βομβιστές και γιατί οι προθέσεις τους δεν έγιναν γνωστές εγκαίρως;
Δεν περιμένουμε βέβαια αξιόπιστες απαντήσεις από την έρευνα των ΜΜΕ στην Γαλλία ή και αλλού.
Το θέμα είναι συναισθηματικά ευαίσθητο για τους περισσότερους αναγνώστες και οι περισσότεροι θα απωθούσαν άμεσα την «συνομωσιολογική» σκέψη ότι μπορεί οι επιθέσεις να είναι έργο μυστικών υπηρεσιών.
Η ταχύτητα ταυτοποιήσεως ορισμένων εκ των δραστών, που φέρονται να εισήλθαν μέσω Λέρου, θα έπρεπε να δημιουργεί υποψίες.
Αν και κατείχαν «πλαστό» συριακό διαβατήριο δεν εντοπίστηκαν από τα συστήματα ελέγχου, αλλά ταυτόχρονα έφυγαν και σε χρόνο ρεκόρ από το νησί.
Προφανώς δεν περίμεναν στις ουρές μαζί με τους «άλλους» αγανακτισμένους πρόσφυγες…
Πλήρωσαν κάποιους ή απλά ήταν «τυχεροί»;;
Η εξόρμηση των τρομοκρατών από το Βέλγιο έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία.
Το Βέλγιο υπήρξε στο παρελθόν αποικιοκρατική δύναμη και κάποιοι κάτοικοί του έχουν επαφές στην Αφρική, σχετικές με λαθρεμπόριο όπλων ή στρατολόγηση μισθοφόρων.
Στο Βέλγιο κατοικούν πολλοί μετανάστες, που προέρχονται από χώρες που έζησαν πρόσφατα εμφύλιο πόλεμο, όπως πχ η πρώην Γιουγκοσλαυία , που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα περάσματα, αλλά και τις «αδυναμίες» στα σύνορα των χωρών της Βαλκανικής και της κεντρικής Ευρώπης.
Οι τρομοκράτες φέρονται να προμηθεύτηκαν τα πυροβόλα όπλα από κάποιο κύκλωμα, που δρούσε στο Μαυροβούνιο.
Ένα μέλος μάλιστα του κυκλώματος συνελήφθη κατά την διενέργεια τυχαίου ελέγχου στην Βαυαρία να μεταφέρει όπλα και εκρηκτικά την περασμένη εβδομάδα, σε μία ειδική κρύπτη στο αυτοκίνητό του.
Το αυτοκίνητο φέρεται να είχε σύστημα GPS και σ’ αυτό υπήρχε καταχωρημένη η διεύθυνση του παραλήπτη στο Παρίσι.
Οι αρχές ασφαλείας της Γαλλίας γνώριζαν ή όφειλαν να γνωρίζουν, αλλά δεν έπραξαν τίποτα για να προλάβουν το τρομοκρατικό κτύπημα…
Oφείλεται αυτό σε ανικανότητα ή είναι έργο μυστικών υπηρεσιών;
Πιθανώς συμβαίνουν και τα δύο, καθώς οι αρχές ασφαλείας της Γαλλίας σπάνια συλλαμβάνουν ζωντανούς τους δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων.
Συνήθως τους αφήνουν να δράσουν και στην συνέχεια τους σκοτώνουν κατά την έφοδο των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας.
Γλυτώνουν έτσι τις αποκαλύψεις των δραστών στην δικαιοσύνη, αλλά ικανοποιούν και το κοινό αίσθημα στην Γαλλία, που ταυτίζεται με την γκιλοτίνα και τις γρήγορες ποινές…
Ας ελπίσουμε ότι η εκλογική «γκιλοτίνα» τον Δεκέμβριο θα αποδώσει δικαιοσύνη για τα θύματα αυτής της αποτρόπαιας τρομοκρατικής πράξεως.
Αυτό θα συμβεί όμως μόνο, αν από «λάθος» συλληφθεί επιτέλους ζωντανός κάποιος «ισλαμιστής» τρομοκράτης από τις αρχές ασφαλείας της Γαλλίας.
Αν κρίνουμε όμως από την επικήρυξη του «αρχηγού», αυτό δεν σχεδιάζεται να συμβεί…
ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ)....

ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΜΙΧΘΕΙΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ (ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ)….

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply