Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;

Τώρα που ο Πούτιν για πρώτη φορά κατηγορεί δημοσίως την Τουρκία και μιλάει για πισώπλατη μαχαιριά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θεωρούσε την χώρα του Ερντογάν φίλη του, τα λόγια του κάνουν τον γύρο του κόσμου από όλα τα ΜΜΕ. 

Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;5
Φαίνεται πολύ παράξενο να μιλούν πριν έναν χρόνο για τον Turkish Stream, έργο δισεκατομμυρίων και ξαφνικά να γίνεται μία τόσο λανθασμένη κι αμφιλεγόμενη κίνηση από πλευράς της Άγκυρας, ακριβώς επάνω στην γραμμή συνόρων με την Συρία.

Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;4  
Μάλιστα ο νεκρός πιλότος βρέθηκε σε συριακό έδαφος, στο χωριό Yamadi, στα χέρια ανταρτών Τουρκμένων, που δείχνει ότι δεν ήταν σοβαρή παραβίαση, αν αυτή έγινε ποτέ.

Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;1
Δύσκολα θα καταλάβουμε ποιος λέει ψέμματα ή αν έστω ένας από τους δύο λέει την αλήθεια.

Ο Χάρτης πάντως που δημοσίευσε η Τουρκία δείχνει την πορεία του ρωσσικού Αεροπλάνου, το οποίο πέρασε επάνω από μία «γλώσσα» τουρκικού εδάφους, ενδεχομένως για να αποφύγει πυρά των ανταρτών αλλά τελικά κατερρίφθη  επί συριακού εδάφους.

Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;6 Νέος ῥωσσοτουρκικός πόλεμος ἐν ὄψει;2

Εκτός όμως από το μαχητικό αεροπλάνο οι Ρώσσοι έχασαν κι ένα ελικόπτερο, που κτυπήθηκε από αμερικάνικο αντιαρματικό βλήμα TOW, το οποίο κι έχουν στην κατοχή τους οι …μετριοπαθείς αντάρτες…
Το Video ανέβασε το ρωσσικό RT.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply