Οἱ ἀποκεφαλιστὲς Σαουδάραβες ὅμως εἶναι φίλοι μας!!!

Οἱ ἀποκεφαλιστὲς Σαουδάραβες ὅμως εἶναι φίλοι μας!!!Στο χαρούμενο βασίλειο των αποκεφαλιστών της Σαουδικής Αραβίας, που είναι φίλοι μας, επειδή είναι φίλοι του Ισραήλ, καταδίκασαν σε θάνατο ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟ γιατι αρνήθηκε τον Αλλάχ.

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει σε θάνατο ποιητή που αποκήρυξε το Ισλάμ

Το «αμάρτημα» του είναι ότι απαρνήθηκε το Ισλάμ και η τιμωρία του… η καταδίκη σε θάνατο!

Ο λόγος για έναν Παλαιστίνιο ποιητή τον οποίο δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε σε θάνατο, κατηγορώντας τον για αποστασία, επειδή εγκατέλειψε την μουσουλμανική θρησκεία. Ο 35χρονος Άσραφ Φάγιαντ είναι από τους μπροστάρηδες της εκκολαπτόμενης σκηνής σύγχρονης τέχνης της Σαουδικής Αραβίας, μίας χώρας που απαγορεύει το σινεμά και δεν έχει καμμία σχολή Τεχνών.

Δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας καταδίκασε έναν Παλαιστίνιο ποιητή σε θάνατο για αποστασία, επειδή δηλαδή εγκατέλειψε την μουσουλμανική θρησκεία, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του Πρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), όπως δήλωσε σήμερα ο ερευνητής του για την Μέση Ανατολή Άνταμ Κουγκλ.

Ο ποιητής Άσραφ Φάγιαντ συνελήφθη από την θρησκευτική αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας το 2013 στην Άμπχα, στα νοτιοδυτικά, και στην συνέχεια συνελήφθη και πάλι και δικάστηκε στις αρχές του 2014.

Σε πρώτο βαθμό ο Φάγιαντ καταδικάστηκε σε 4 χρόνια φυλάκιση και 800 μαστιγώσεις, όμως έπειτα από την έφεση που ασκήθηκε, ένας άλλος δικαστής τον καταδίκασε στην εσχάτη των ποινών τρεις ημέρες πριν, εξήγησε ο Κουγκλ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Διάβασα την απόφαση του δικαστηρίου του 2014 και την άλλη της 17ης Νοεμβρίου. Είναι απολύτως ξεκάθαρο ότι καταδικάστηκε σε θάνατο για αποστασία», προσέθεσε.

Το δικαστικό σύστημα της Σαουδικής Αραβίας βασίζεται στον ισλαμικό νόμο, την σαρία, και δικαστές είναι ιερωμένοι από την υπερσυντηρητική σχολή των Ουαχαμπιτών του σουνιτικού ισλάμ.

Σύμφωνα με την ερμηνεία της σαρίας από τους Ουαχαμπίτες, τα θρησκευτικά εγκλήματα περιλαμβανομένης της βλασφημίας και της αποστασίας, επισύρουν την θανατική ποινή.

Η καταδίκη του Φάγιαντ βασίστηκε σε στοιχεία που έδωσε ένας μάρτυρας ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι άκουσε τον Παλαιστίνιο ποιητή να βρίζει τον προφήτη Μωάμεθ και την Σαουδική Αραβία, αλλά και στο περιεχόμενο μιας ποιητικής συλλογής που είχε γράψει πριν από χρόνια

πηγή

Οι εχθροί του Ισραήλ είναι εχθροί όλων.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply