Ἡ Τουρκία ἀνταπέδωσε στήν Ῥωσσία τά …ἴσα;

Τελικά οι Ρώσσοι μάλλον είχαν λίγο …«λερωμένη την φωλιά» τους, απέναντι στην Τουρκία.
Είχαν κτυπήσει Τουρκμένους μισθοφόρους, που δουλεύουν για λογαριασμό της Τουρκίας, εντός Συρίας, ενώ η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τους Ρώσσους να μη το ξανακάνουν.
Φαίνεται ότι οι Ρώσσοι δεν πήραν στα σοβαρά την προειδοποίηση κι έλαβαν την σχετική …σφαλιάρα από έναν πολύ καλό τους πελάτη στο φυσικό αέριο, μέσα στην προσπάθειά τους να καθαρίσουν το έδαφος της Συρίας από μισθοφόρους, υπερασπιζόμενοι την νομιμότητα των συριακών συνόρων.
Η δε άμεση επικοινωνία με το ΝΑΤΟ, από πλευράς Τουρκίας,  έγινε για να μην διανοηθεί η Ρωσσία να απαντήσει με στρατιωτικά μέσα εναντίον της Τουρκίας, δηλαδή ενός μέλους της Νατοϊκης Συμμαχίας.

Ἡ Τουρκία ἀνταπέδωσε στήν Ῥωσσία τά ...ἴσα;1

Τα περί παραβιάσεως συνόρων ήταν φυσικά προσχηματικά για να μην γίνει ευρέως γνωστό ότι και οι Τούρκοι επιχειρούν παράνομα, με παραστρατιωτικές ομάδες, εκτός των συνόρων τους κι εντός των συνόρων της Συρίας, προκειμένου να εξασφαλίσουν το δικό τους κομμάτι από το κουφάρι της Συρίας.

Ἡ Τουρκία ἀνταπέδωσε στήν Ῥωσσία τά ...ἴσα;2

Οι Ρώσσοι καθάρισαν Τουρκμένους μισθοφόρους των Τούρκων και οι Τούρκοι απήντησαν για να μην χάσουν την επιρροή τους στους Τουρκμένους.

Ἡ Τουρκία ἀνταπέδωσε στήν Ῥωσσία τά ...ἴσα;4
Τα περί συνόρων ήταν …απλές δικαιολογίες
.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply