Ἔφθασε ἡ ὥρα τῆς μάχης τῶν Ἀλόγων καὶ τῶν Πύργων…

Ουάσιγκτον – Oι Ηνωμένες Πολιτείες προχώρησαν στην επιβολή κυρώσεων σε πρόσωπα για την υποστήριξη του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βοήθησαν την συριακή κυβέρνηση να αγοράσει πετρέλαιο από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε την Τετάρτη το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ .

Στον τελευταίο γύρο κυρώσεων, που σχετίζονται με την κρίση στην Συρία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα δεσμεύσουν τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων ατόμων και έξι νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένης μίας ρωσσικής τραπέζης, για την παροχή βοήθειας με σκοπό να απαγορευθεί οποιαδήποτε συναλλαγή Αμερικανού με αυτούς.

Οι κυρώσεις στοχεύουν την τράπεζα Russian Financial Alliance για τον ρόλο της στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές με την κυβέρνηση της Συρίας, καθώς και δύο πρόσωπα που συνδέονται με την τράπεζα, τον Mudalal Khuri και τον Kirsan Ιlyumzhinov , αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Σύμφωνα με τις ΗΠΑ το Ισλαμικό Κράτος πουλάει πετρέλαιο στο καθεστώς του προέδρου Άσσαντ.
Αλλά αυτές οι πωλήσεις γίνονται με χρήση μεσαζόντων ρωσσικής καταγωγής και με την βοήθεια μίας ρωσσικής τραπέζης.
Το παραπάνω άρθρο αριθμεί τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σε 10 και κατανομάζει μόνο τα τρία από αυτά.
To σχετικό άρθρο του Reuters δεν κατονομάζει όμως κανένα.
Το ενδιαφέρον είναι ότι οι ΗΠΑ διάλεξαν την περίοδο αυτή για να επιβάλλουν περιορισμούς στο εμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους με την Συρία, κάνοντας τα στραβά μάτια για το εμπόριο πετρελαίου του Ισλαμικού κράτους με το Ισραήλ και την Τουρκία.
Και αυτό γίνεται, ενώ ήδη υπάρχουν αναφορές για εκατοντάδες φλεγόμενα βυτιοφόρα καυσίμων στο έδαφος της Συρίας, που κτυπήθηκαν καθ’ οδόν προς την Τουρκία από την ρωσσική αεροπορία.
Τελικά το εμπόριο πετρελαίου με το «παράνομο» Ισλαμικό κράτος ποιός το ελέγχει;
Aνατρέξαμε στο διαδίκτυο για να βρούμε το βιογραφικό του Kirsan Ιliumzhynov.
Πρόκειται για τον πρόεδρο της διεθνούς ομοσπονδίας σκακιού (FIDE) από 1995, που διετέλεσε και πρόεδρος της Ρωσσικής Δημοκρατίας της Καλμίκιας από το 1993 έως το 2010.
Εκτός από την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου υπήρξε και ιδρυτής του εκδοτικού οίκου της εφημερίδας της Μόσχας Novy Vzglyad, που από το 1990 είναι γνωστή για τις παρεμβάσεις της σε κοινωνικά και πολιτικά θέματα της Ρωσσίας.
Οι ΗΠΑ θέλουν να χτυπήσουν σήμερα το εκδοτικό κατεστημένο της Ρωσσίας;
Ίσως αυτό να επιδιώκουν τελικά.
Διάλεξαν σήμερα σαν στόχο οικονομικών κυρώσεων τον πρώην πρόεδρο μίας μικρής Ρωσσικής Δημοκρατίας με συνολικό πληθυσμό μόνο 292.410 πολίτες με κυρίαρχη θρησκεία τον βουδισμό, εκ των οποίων μόνο το 33,6% είναι Ρώσσοι.
Αν πραγματικά αυτός ο άνθρωπος βρίσκεται πίσω από το παράνομο εμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό κράτος, τότε υπάρχει σοβαρό πολιτικό πρόβλημα στην Ρωσσία.
Η Ρωσσία κυβερνάται σήμερα από ηγέτη, που επηρεάζεται πολιτικά και οικονομικά από εκπρόσωπο μειονότητας με βουδιστικό πολιτιστικό υπόβαθρο;
Aν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μπορούν να εξηγηθούν πολλά από όσα συμβαίνουν σήμερα στην Μέση Ανατολή.
Η βουδιστική θρησκεία δεν ανέχεται την ισλαμική θρησκεία.
Οι δύο θρησκείες σαν μείγμα οδηγούσαν πάντα σε ακραία και αιματηρή σύγκρουση, όπως απεδείχθη στην περίπτωση της Ινδίας και του Πακιστάν.
Αν λοιπόν στην Μέση Ανατολή επιδιώκεται η ίδια κατάσταση, όταν τελειώσει την δράση της η Ρωσσία θα καταφθάσουν οι βουδιστές βασιλιάδες από την Ανατολή με 200 εκατομμύρια στρατό.
Η έλευση τους θα έχει προετοιμασθεί από τον εμφύλιο πόλεμο των μουσουλμάνων, που το Ισλαμικό Κράτος προετοιμάζει μεθοδικά για την περιοχή.
Σε όλο αυτό το σκηνικό η Ρωσσία διαδραματίζει σήμερα τον ρόλο του αφελούς μισθοφόρου, που άθελα του μπορεί να προκαλέσει τον Γ’ Παγκόσμιο (Πυρηνικό) Πόλεμο…
Αν δείτε την κατάσταση σαν μία τεράστια παρτίδα σκακιού, τα πιόνια είναι οι μουσουλμάνοι, η Τουρκία και οι βουδιστές είναι οι πύργοι, τα άλογα είναι η Ρωσσία και οι αξιωματικοί είναι οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
Για την ώρα σφάζονται τα πιόνια και όταν ανοίξει ο δρόμος θα μπορούν να κινηθούν οι πύργοι.
Τότε όμως θα δράσουν τα άλογα και οι αξιωματκοί και το παιχνίδι θα γίνει περίπλοκο με αποτέλεσμα στο τέλος να χαθούν οι πύργοι…
Τα περιγράφω συμβολικά, αλλά όσοι γνωρίζουν από σκάκι θα σας βεβαιώσουν ότι οι ώρες της Τουρκίας θα είναι μετρημένες από την στιγμή που αναπόφευκτα θα εισβάλει στην Συρία.
Περιμένετε λίγο και θα το διαπιστώσετε…
ΥΓΣ: Το Novy Vglyad μεταφράζεται στα ρωσσικά ως Νέα Εικόνα ή ως Νέα Ματιά.
Είναι εβδομαδιαίο περιοδικό με 307.500 πωλήσεις το 2009.
Το περιοδικό εκδίδεται στις εγκαταστάσεις της Pravda στην Μόσχα.
Στο κέντρο του τίτλου δεσπόζει ένα αριστερό μάτι, όπως φαίνεται σε ένα ενδεικτικό εξώφυλλο του περιοδικού….
Ἔφθασε ἡ ὥρα τῆς μάχης τῶν Ἀλόγων καὶ τῶν Πύργων...

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply