Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν…

H στάση του Πούτιν απέναντι στο Παλαιστινιακό είναι από ελαφρώς …υπέρ του Ισραήλ έως ουδέτερη,
Του τύπου …«Συνομιλήστε για να τα βρείτε .
Έως εκεί… Και ούτε κουβέντα παραπάνω.

Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...6

Ο Ερντογάν αντιθέτως όχι απλά στηρίζει τους Παλαιστίνιους αλλά σφυροκοπάει το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία, εκμεταλλευόμενος περιστάσεις που του παρέχουν παγκόσμια προβολή.
Αποκαλεί τον Σιωνισμό «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», αποκαλεί το Ισραήλ «Κράτος – Τρομοκράτη», συγκρίνει τον Νετανιάχου με τον Χίτλερ, ξεφτιλίζει την Δύση και τον Νετανιάχου για το υποκριτικό πανηγύρι του «Je Suis Charlie» και κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί το Ολοκαύτωμα για να δικαιολογήσει την δολοφονία εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, με πρόσχημα τις …ληγμένες ρουκέτες που εκτοξεύονται από την Χαμάς.
Ένας Έλληνας πολιτικός φυσικά θα προτιμούσε να κάνει …χαρακίρι, παρά να τολμήσει να μιλήσει έτσι για το Ισραήλ.

Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...8Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...2Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...4Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...9Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...3

Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...5

Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...8Τους Παλαιστίνιους, εκτός από τον Ερντογάν, τους στηρίζει και το Ιράν και η Χεζμπολά, που στηρίζουν και τον Άσαντ, τον οποίο στηρίζει και η Ρωσσία.
Τον Άσαντ που στηρίζει η Ρωσσία θέλει να τον ρίξει και το Ισραήλ, αλλά δεν είδαμε τον Πούτν να κάνει παρατήρηση στο Ισραήλ για τις επιθέσεις της αεροπορίας του Ισραήλ εναντίον συριακών εγκαταστάσεων.
Βλέπουμε δηλαδή τα δίκτυα συμφερόντων κάπου να συνμπορεύονται και κάπου να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Όπου τους βολεύει κάνουν τους μάγκες κι όπου δεν τους βολεύει κάνουν τις πάπιες.
Όταν κάποιος πάει να φάει το μερίδιο του άλλου, τότε συμβαίνουν και τα σοβαρά επεισόδια.

To 2010 o Ερντογάν υπερασπίστηκε την Χεζμπολά και παλαιότερα θεωρούσε τον Άσαντ τον καλλίτερό του σύμμαχο.

Δίκτυα συμφερόντων γύρω ἀπὸ κουφάρια χωρῶν καὶ λαῶν...1

Τώρα θέλει να βάλει πόδι στην Συρία, αλλά και να αποφύγει την απώλεια εδαφών για την δημιουργία του Κουρδιστάν, που προωθεί το Ισραήλ.

Κάθε ευκαιρία που δίνεται σε μια χώρα να αυξήσει την επιρροή της, την πρόσβαση σε πλουτοπαραγωγικές πηγές άλλων χωρών κλπ  την βαφτίζουν «αγώνα κατά της δικτατορίας» και ο ηγέτης της χώρας, που στοχοποιείται από τις ύαινες των άλλων χωρών,  βαπτίζεται δικτάτορας.

Έτσι κι ο Άσαντ, από την στιγμή που στοχοποιήθηκε από διάφορα συμφέροντα βαπτίστηκε «Δικτάτορας», σε αντίθεση με τους Σαουδάραβες και τους Καταριανούς που είναι …«περιζήτητοι επενδυτές» από …«χαρούμενα Βασίλεια»!

Και είδαμε πόσες νίκες της …«Δημοκρατίας» βοήθησαν στην …«απελευθέρωση» χρησίμων και πλουσίων χωρών, όπως η Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ , το Αφγανιστάν και η Λιβύη από τους …«κακούς» Δικτάτορες που τις κυβερνούσαν.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply