Περίεργες …«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!

Σύζυγος τραπεζίτου Γιάννη Στουρνάρα ἡ κα Σταυρούλα (κι ὄχι Λίνα, ὅπως ἀναγράφεται στὴν πρώτη παραπομπή) Νικολοπούλου.
Γιὰ αὐτὴν τὴν κυρία ἔχουμε διαβάσει, κατὰ καιρούς, πολλὰ ἐνδιαφέροντα.
Ὅπως αὐτό: 

Η γυναίκα που συνδέει Στουρνάρα – ΓριβέαΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!14

 

Πολλές δουλειές και πολλές περίεργες συμπτώσεις υπάρχουν και συμβαίνουν τελικά στο οικογενειακό περιβάλλον Στουρνάρα, όπου φαίνεται ότι οι σχέσεις με την εξουσία μπορούν να αποδειχθούν αρκετά προσοδοφόρες. Οι σχέσεις με την εξουσία όμως ενίοτε μπορούν να δημιουργήσουν και πονοκεφάλους, καθώς τον τελευταίο καιρό αποκαλύπτονται πολλά σκάνδαλα με το μεγαλύτερο αυτή την στιγμή να είναι αυτό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των επισφαλών δανείων του. Τι μπορεί όμως να συνδέει την σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα με την υπόθεση του Τ.Τ.;

Στην εταιρεία Mindworks Solutions ΕΠΕ, εργάζεται πλέον από τον Σεπτέμβριο του 2013 κατέχοντας την θέση της Congress & Event Manager η Τζωρτζίνα Αλεξοπούλου, η οποία εργαζόταν από τον Ιούλιο του 2008 μέχρι τον Μάρτιο του 2012 ως Business Development & Communications Director στην εταιρεία C&C International, του γνωστού ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα και σήμερα εργάζεται στην εταιρεία της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα.  Το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι η Λίνα (σ.σ. Σταυρούλα κι ὄχι Λίνα) Νικολοπούλου, πριν από την δημιουργία της Mindworks Solutions ΕΠΕ, εργαζόταν στην C & C International, η οποία είναι η εταιρεία του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα, για το οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα συλλήψεως από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ασύλληπτο.

Η Λίνα (σ.σ. Σταυρούλα κι ὄχι Λίνα) Νικολοπούλου, σύζυγος του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, είναι γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindworks Solutions ΕΠΕ, η οποία ασχολείται κυρίως στον τομέα της Υγείας, έχοντας αναλάβει δουλειές για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και αρκετές άλλες δραστηριότητες. Η Mindworks Solutions ΕΠΕ, η οποία είναι μια μεγάλη εταιρεία και συνεργάζεται με άλλες πολυεθνικές εταιρείες κολοσσούς στον χώρο του φαρμάκου, συμμετέχει και υποστηρίζει μάλιστα το «Forum για την υγεία και τις πολιτικές υγείας», το οποίο από τον Νοέμβριο του 2009 έως σήμερα έχει διοργανώσει 5 συναντήσεις έχοντας σαν χορηγούς μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λίνα (σ.σ. Σταυρούλα κι ὄχι Λίνα) Νικολοπούλου, απεχώρησε από την εταιρεία του ζεύγους Γριβέα – Βάτσικα, πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο με το Τ.Τ. και έφτιαξε την Mindworks Solutions ΕΠΕ, εταιρεία στην οποία εργάζεται μέχρι σήμερα και είναι γενική διευθύντρια, έχοντας στο πλευρό της ως μετόχους της εταιρείας, σύμφωνα και με το υπ. 14903 ΦΕΚ ΤΕΥΧΟΣ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ της 30ης Δεκεμβρίου του 2009 μέτοχοι της εταιρείας μετά την αγορά μεριδίων είναι η Μυρτώ και η Νεφέλη Στουρνάρα, κόρες της Λίνας (σ.σ. Σταυρούλα κι ὄχι Λίνα) Νικολοπούλου και του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

πηγὴ

Ἡ κυρία Νικολοπούλου λοιπὸν ἱδρύει τὴν ἑταιρεία Mindworks Solutions ΕΠΕ, ἡ ὁποία ἔχει νὰ ἐπιδείξῃ …ἐνδιαφέρουσα διαδρομή!!!
Μὰ καὶ ἀκόμη πιὸ ἐνδιαφέρουσες σχέσεις μὲ τὴν …δικαιοσύνη!!!
Μᾶλλον …ξέχασε νὰ καλύψῃ κάποιες ὀφειλές της πρὸς τὸ Δημόσιον καὶ ἐθεωρήθη ἔκπτωτη ἀπὸ διαγωνισμοὺς τοῦ ἑλληνικοῦ (;;;) Δημοσίου, ἀλλά, παρ΄ ὅλα αὐτά, ἐπέτυχε σὲ διεθνεῖς διαγωνισμούς!!!

Η σύζυγος του Στουρνάρα πίσω από την διαφημιστική που κατηγορεί το Τομπούλογλου για εκβιασμό;Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!7

Επιμέλεια Ρεπορτάζ: Πάνος Θ.Τζίφας

Καταβεβλημένος αλλά και με «οπλισμένος» με προκλητικές δικαιολογίες εμφανίστηκε στον ανακριτή ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπόλουγλου. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι του ανακριτή είπε στους δημοσιογράφους πως πιστεύει στον Θεό και την Δικαιοσύνη, ενώ απαντώντας για την κατηγορία της δωροδοκίας είπε «Τα λεφτά τα πήρα για δωρεά» και στην συνέχεια χαρακτήρισε την υπόθεση στημένη. Στημένη από ποιούς; Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της www.itabloid.gr, οι οποίες αναμένεται να επιβεβαιωθούν από ώρα σε ώρα, η εταιρεία που φέρεται να εκβίασε ο κ. Τομπούλογλου δεν είναι άλλη από την Business Mind Solutions, την οποία διευθύνει η σύζυγος του Υπουργού Οικονομικών κ. Νικολοπούλου. Και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, η «κυρία υπουργού» δεν έχει κάποια σχέση με τον βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο που αμέσως προσέτρεξε να ξεκαθαρίσει πως δεν έχει κάποια οικογενειακή σχέση με την σύζυγο του υπουργού που έχει «κατηγορηθεί» στο παρελθόν για «ανήθικες» και αδιαφανείς συμβάσεις της διαφημιστικής της με το… Υπουργείο Υγείας στο οποίο «ανήκει» φυσικά ο κ. Τομπούλογλου ως Πρόεδρος του Αγλαϊα Κυριακού.

Το χρονικό της δωροδοκίας
Πρίν απαναφερθούμε στο ιστορικό της κ. Νικολοπούλου (συζύγου Στουρνάρα) να τονίσουμε ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του προέδρου του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού Χάρη Τομπούλογλου για τα αδικήματα της απόπειρας εκβιάσεως και της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στις 13.00 και μέχρι τότε θα κρατείται στην ΓΑΔΑ. Ο 54χρονος Χάρης Τομπούλογλου συνελήφθη στην περιοχή του κέντρου από αστυνομικούς του τμήματος Διώξεως εκβιαστών της διευθύνσεως Ασφαλείας Αττικής μαζί με έναν 40χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο συνεργός του και εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβιάσεως κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας (η οποία όπως προείπαμε φημολογείται ότι διοικείται από την κυρία Νικολοπούλου Στουρνάρα) σύμφωνα με την οποία απαιτούσε τα χρήματα ο κ. Τομπούλογλου για να μην κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία, κάτι που θα σήμαινε αυτομάτως πως η συγκεκριμένη εταιρεία για δύο χρόνια δεν θα μπορούσε να λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό.

Οι διάλογοι που έχουν καταγραφεί

Στους διαλόγους ο Χ. Τομπούλογλου φέρεται να αποκαλεί τα χρήματα που ζητούσε ως μίζα «εισιτήρια» ενώ ακούγεται να λέει: «Αυτοί θα πάρουν 190.000 ευρώ, εγώ να μην πάρω τίποτα; μ… είμαι;»

Αρχικά ο πρόεδρος του νοσοκομείου ζητούσε 30.000 ευρώ ως μίζα αλλά τελικά δέχθηκε 25.000 ευρώ μιας και οι υπεύθυνοι της εταιρείας έκαναν «παζάρια» όπως τους είχε συμβουλεύσει η αστυνομία προκειμένου να γίνει πιο αληθοφανής η διαδικασία.Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!13

Όταν το θέμα είχε καταγγελθεί στην Βουλή

H σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου είναι γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που παίρνει δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες. Το θέμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας έφτασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα). Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγραφεί κάποια πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρεία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και την σύζυγο του υπουργού οικονομικών ώστε να δώσει κύρος στο συνέδριο. Άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Τα σκοτεινά σημεία της εταιρείας

Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr διαπιστώνεται ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.
Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας ωστόσο αποφασίζεται να μη τον κερδίσει καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ. Με λίγα λόγια η γυναικά του υπουργού Οικονομικών, που έχει βάλει τους περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους Έλληνες φορολογουμένους, δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου.

Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εκεί διότι μπορεί η κυρία Στουρνάρα να έχει «χάσει» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο. Τρεις μήνες μετά ελάμβανε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημερώσεως του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία.
Είναι απορίας άξιο πως ενώ η εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα ενώ δεν μπορούσε να πάρει μια δουλειά μερικών δεκάδων χιλιάδων, λόγω οφειλών προς το δημόσιο, μπορεσε και πήρε μια δουλειά μισού εκατομμυρίου
Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια διάρκειας 2 ετών που τελικά κέρδισε η ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε (της συζύγου του Στουρνάρα και του υιού Βαρβιτσιώτη) που κατέθεσε την συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών».
Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.

435.000 ευρώ στην εταιρεία της γυναίκας του υπουργού Οικονομικών

Η ειρωνεία είναι ότι σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηριώσεως 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.
Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε στην «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημοσίων πόρων».
Είναι προκλητικό όχι μόνο ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές συνεχώς από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κύριος Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφιβόλου αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας. Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς. Χωρίς φάρμακα για το καρκίνο δεν μπορούν και χωρίς αναισθητικά οι χειρουργοί δεν μπορούν να χειρουργήσουν. Είναι επίσης απαράδεκτο για ένα υπουργό να περιφέρεται σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως «εγγυητής» της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδηλώσεως.

πηγὴ

Λέτε, πρὸς …ἐξυπηρέτησιν Στουρνάρα, νά ἐνεργοποίησε τό μπιμπίκιον (διότι αὐτὸς ἦταν τότε ὑπουργὸς) τίς διώξεις κατά τοῦ Τομπούλογλου; Μπᾶ… Συμπτώσεις κι αὐτές…
Πάντως ἡ  κυρία Στουρνάρα ἔχει κάποιες …δοσοληψίες μὲ τὴν δικαιοσύνη, ἀσαφεῖς μέν, σαφεῖς δέ.
Παραλλήλως κάτι τὴν …«δένει» καὶ μὲ τὸ ΚΕΕΛΠΝΟ:

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ – Σήμερα το πόρισμα που «καίει» τ. υπουργό και την σύζυγό του Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!9

Έτοιμο είναι το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Υγείας Πρόνοιας για τα οικονομικά του ΚΕΕΛΠΝΟ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας το δίνει σήμερα στην δημοσιότητα. Όπως κι αν έχει το πόρισμα, δύο είναι τα δεδομένα: Πρώτον θα χάσουν κάποιοι -ακόμα και τ. υπουργοί- τον ύπνο τους, και δεύτερον, το Κέντρο αναμένεται να πάρει «ανάσα» μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου καθώς μέχρι τώρα ήταν στο πάγο οι επιχορηγήσεις του…

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σήμερα Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε ότι παραχωρεί συνέντευξη Τύπου με θέμα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) σχετικά με έλεγχο του Κέντρου Ελέγχου και Προλήψεως Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Βέβαια προηγήθηκε η παραχώρηση του «αποκλειστικού» σε δημοσιογράφο- εκδότη περιοδικού και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του υπουργείου κλήθηκαν για την σχετική ενημέρωση με σκοπό να τους ρίξουν «στάχτη στα μάτια” την ημέρα »εκδόσεως του περιοδικού…

Για το ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν ακουστεί κατά καιρούς πολλά και έχουν γίνει δίκαιες και άδικες επιθέσεις. Λίγοι, ωστόσο, καταλαβαίνουν ότι είναι ένας οργανισμός-μεγαθήριο που καλείται να συμμετάσχει σε δεκάδες προβλήματα σχεδιασμού, εποπτείας και διαφυλάξεως της Δημοσίου Υγείας και όχι μόνο…

Είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση η άσκηση ελέγχου στα οικονομικά του, αλλά δεν πρέπει την ίδια ώρα να εμποδίζεται το έργο του, ή να αμφισβητείται ο λόγος υπάρξεως τέτοιων δράσεων.

Στο πόρισμα αναφέρονται πάντως σειρά ατασθαλιών με «δοτές» διαφημίσεις και καμπάνιες, που θα μπορούσαν και να μην γίνουν… Αναφέρονται διαφημιστικές καμπάνιες, ορισμένες εκ των οποίων, οργανώθηκαν με τέτοιον τρόπο, ώστε το χρήμα να φθάσει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, όπως είναι ο τ. υπουργός Γ. Στουρνάρας και η σύζυγός του, που έχει εταιρεία διοργανώσεως συνεδρίων και συνεντεύξεων.

Σε μία από τις υποθέσεις κακοδιαχειρίσεως που περιέχει το πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν, μάλιστα, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ «βάπτισε» επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο, για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, που τελικά ανέθεσε στην εταιρική σύμπραξη AGENDA Α.Ε. – Mindwork Business Solutions, όπου εμπλέκεται η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου.

Τι αναφέρει επ’ αυτής της υποθέσεως το περιοδικό

Πρόκειται για μία σύμβαση που υπεγράφη στις 21 Ιανουαρίου του 2011. Η εταιρεία AGENDA Α.Ε. συνδέεται με τον Γεώργιο Ματσάγγο, ενώ η εταιρεία Mindwork Business Solutions με την Σταυρούλα Νικολοπούλου. Το ποσό των 1.602.652,83 ευρώ «αφορούσε στον σχεδιασμό και προσδιορισμό εναλλακτικών προτάσεων επικοινωνιακής στρατηγικής και στην εξειδίκευση και υλοποίηση του σχεδίου δράσεων επικοινωνίας δημοσιότητας και πληροφορήσεως που αφορούν στην πρόληψη μορφών καρκίνου», όπως αναφέρεται στο πόρισμα (φωτό 1)Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!10

 

Φωτογραφία 1 (Πηγή: περιοδικό HOTDOC)

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιθεωρητές θεωρούν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είχε κάποια αρμοδιότητα να χειριστεί και πολύ περισσότερο να πληρώσει αυτό το έργο, αφού η δράση του με βάση τον νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας περιορίζεται στα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα. Ο καρκίνος δεν είναι τέτοιο. Η δεύτερη διαπίστωση των επιθεωρητών είναι πως αυτά τα διαφημιστικά μηνύματα, ακόμη και αν ήταν μέσα στις αρμοδιότητες του ΚΕΕΛΠΝΟ, μπορούσαν να μεταδοθούν δωρεάν βάσει των σχετικών προβλέψεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεοράσεως (ΕΣΡ) περί κοινωνικών μηνυμάτων. Όπως αναφέρεται στο πόρισμα «Από τα χορηγηθέντα στοιχεία, δεν προκύπτει υποβολή σχετικών αιτημάτων από το ΚΕΕΛΠΝΟ προς το ΕΣΡ για την μετάδοση δωρεάν μηνυμάτων των δράσεων αυτού» (φωτογραφία 2).Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!11

Φωτογραφία 2 (Πηγή: περιοδικό HOTDOC)

Επίσης, στο ίδιο πόρισμα γίνεται λόγος για την εγκυρότητα της συμμετοχής της εταιρείας Mindwork Business Solutions της συζύγου του τέως υπουργού, Γιάννη Στουρνάρα, επειδή παίρνει το έργο, ενώ «φέρεται να έχει καταδικασθεί στο παρελθόν, για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ», δηλαδή ασφαλιστικών εισφορών, κάτι το οποίο οι ελεγκτές διαπιστώνουν ως «επαγγελματικό παράπτωμα» και «δυνητικά λόγο αποκλεισμού αυτής (σ.σ. της εταιρείας) από συμμετοχή σε διαγωνισμούς» (φωτογραφία 3).Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!12

 

Φωτογραφία 3 (Πηγή: περιοδικό HOTDOC)

Αναμένονται αντιδράσεις και αγωγές. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!

πηγὴ

Ποιοῦ περιοδικοῦ;
Δὲν ξέρω… Ἐσεῖ θὰ μοῦ πεῖτε…

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό, για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα

Επί τρία ολόκληρα χρόνια το HOT DOC γράφει για τον αμαρτωλό ρόλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, ως εργαλείο της διαφθοράς με πρόσχημα την πρόληψη για τα λοιμώδη νοσήματα. Στο τεύχος 90, το περιοδικό δημοσιεύει το περιεχόμενο του πορίσματος των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ για το ΚΕΕΛΠΝΟ που έρχεται να επιβεβαιώσει όλα αυτά τα δημοσιεύματα. Χρυσοπληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες, κάποιες αχρείαστες, κάποιες παράνομες, οργανώνονταν με τρόπους τέτοιους ώστε το δημόσιο χρήμα να φτάνει εκεί που… έπρεπε.

Σε μία από τις υποθέσεις κακοδιαχειρίσεως που περιέχει το πόρισμα, οι επιθεωρητές διαπιστώνουν πως το ΚΕΕΛΠΝΟ «βάφτισε» επιδημικό λοιμώδες νόσημα τον καρκίνο για να φτιάξει μια αντικαρκινική καμπάνια προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ που τελικά ανέθεσε στην εταιρεία Mindwork Business Solutions, της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλας Νικολοπούλου. 

Η περίπτωση της Mindwork είναι μία μόνο από αυτές που βρίσκονταν μέσα στην λίστα που παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στην ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Πάνος Καμμένος με ονόματα δημοσιογράφων και εταιρειών ΜΜΕ που είχαν λάβει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για ανάλογες καμπάνιες. Παρά την τότε διάψευση του προέδρου του και πρώην βουλευτή της ΝΔ, Θανάση Γιαννόπουλου και της μη αξιοποιήσεώς του από την ΕΣΗΕΑ, το πόρισμα των ελεγκτών του ΣΕΥΥΠ ουσιαστικά επιβεβαιώνει την γνησιότητά του.Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!8

κουτὶ Πανδώρας

Ὅμως… Ἄς μὴν τὰ ἰσοπεδώνουμε ὅλα.
Πράγματι κάτι τρέχει μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα…Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!4

Καὶ κατὰ πῶς φαίνεται ξεκίνησαν καὶ οἱ συλλήψεις…

Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!3133 ἑκατομμύρια; 133;;; Και ὁ τίτλος ἀφῳροῦσε σέ …βοσκό γιά νά ἀποσιωπηθῇ τό ὄνομα τῆς κυρίας Νικολοπούλου;
Μήπως κάποιος μᾶς ἐπεξεργάζεται;

Λαφαζάνης για Στουρνάρα: Έχει κάνει «εγκλήματα» – Ευθύνες για την χρεωκοπία του Τ.Τ και την «διάσωση» της EurobankΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!21

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η επίθεση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θανάση Πετράκο να αφήνουν αιχμές για τους χειρισμούς του στα θέματα της ΑΤΕ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

«Έκανε το Τ.Τ σε μια νύκτα μη βιώσιμο και σε ένα βράδυ έχασε το ελληνικό δημόσιο 13 δισ. ευρώ από τις διαδικασίες διασώσεως της Eurobank», τόνισε χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που προειδοποίησε τον διοικητή της ΤτΕ ότι θα διερευνηθεί πλήρως για πολιτικές και ποινικές ευθύνες.

Επίσης, μιλώντας για το σκάνδαλο της ΑΤΕ το χαρακτήρισε ως «μέγα σκάνδαλο της μεταπολιτεύσεως», και τόνισε πως «Θα εξιχνιασθούν όλα τα εγκλήματα και θα αποδοθούν ευθύνες στο έγκλημα της ΑΤΕ. Ο μέγας, ο ανεξάρτητος διοικητής σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδος, ως υπουργός Οικονομικών συμμετείχε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτεύσεως».

Επιμένοντας στην υπόθεση της «διασώσεως» της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος, σημείωσε πως «Έκρινε σε μια νύκτα μη βιώσιμη την ΑΤΕ. Τον είχαμε ρωτήσει τότε με ποια στοιχεία. Δεν τα έφερε στην Βουλή ποτέ. Εμείς καταγγείλαμε τότε τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για το έγκλημα αυτό, αλλά αυτός αγέρωχος στην άθλια αυτή κατάσταση, δεν απήντησε»», τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Στο θέμα της ΑΤΕ ανεφέρθη και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκροτήσεως και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα ότι «είναι συνυπεύθυνος στην διάλυση της ΑΤΕ», η οποία «θα μπορούσε να παραμείνει στο δημόσιο».

Επικαλέστηκε παράλληλα, την απάντηση του Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος εμφανίστηκε θετικός, όπως είπε ο κ. Πετράκος, στο σχέδιο ανακεφαλαιώσεως της ΑΤΕ με 4,9 δισ. ευρώ, αλλά «η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε την διάσπασή της και την πώλησή της».

«Κάναμε τότε ερώτηση. Ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή να απαντήσει. Δεν έχει λοιπόν παρελθόν ο κ. Στουρνάρας; Δεν εφήρμοσε πολιτικές διαλύσεως της χώρας;» σημείωσε ο κ. Πετράκος και συμπλήρωσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε καταθέσει, στις 18 Ιουλίου του 2013, ερώτηση προς τον κ. Στουρνάρα -και ο Π. Λαφαζάνης και η Νάντια Βαλαβάνη-, για την έκθετη και υπόλογη απόφαση της τότε κυβερνήσεως να διασπάσει την ΑΤΕ. Ποτέ δεν πήραμε απάντηση».

πηγὴ

Τό ἀκαταδίωκτον λοιπόν γιά τόν κύριο Στουρνάρα;
Τόσο …σημαντικός εἶναι γιά νά ὁλοκληρωθῇ τό πλιάτσικο καί ἡ δουλοποίησίς μας;
Μᾶλλον… Διότι ἀπὸ τότε ἔως σήμερα φθάσαμε στὸ νὰ σύν-τρώγουν παρεούλα τὰ πιντιά…

Τὸ ἐνδιαφέρον τῆς ὑποθέσεως ὅμως δὲν εἶναι μόνον στὸ πῶς τὴν παρουσιάζουν οἱ …φιλαλήθεις δημοσιοκάφροι, ἀλλὰ καὶ στὸ πῶς τὴν παρουσιάζουν οἱ πέριξ αὐτῶν.
Κάπου λοιπὸν διάβασα πὼς ἡ κυβέρνησις θέλει νὰ ἀπαλλαγῇ ἀπὸ τὴν …«παλαιὰ φρουρά» καὶ πρὸς τοῦτο ἡ νέα ἐπίθεσις κατὰ Στουρνάρα.
Μᾶλλον, οἱ σχολιαστές, ἀγνοοῦν τὸ βιογραφικὸ Στουρνάρα.

Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!18
Μᾶλλον δὲν μποροῦν νὰ συνειδητοποιήσουν πὼς εἶτε Στουρνάρας εἶτε Τσακαλῶτος εἶτε Δραγασάκης εἶτε Λαπαβίτσας, συζητᾶμε πάντα γιὰ μία γραμμή, μία …«ἰδεολογία» καὶ ἕνα …ἀφεντικό!!!Τὸ ὁποῖον …ἀφεντικὸ προστατεύει τὰ τσιράκια του γιὰ ὅσο τὰ χρειάζεται καὶ τὸν ἐξυπηρετοῦν!!!Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!19

Προφανῶς δὲν  θέλουν νὰ θυμοῦνται πὼς ΚΑΙ ἐπὶ κυβερνήσεως «πρώτη φορὰ ἀριστερά», μὰ καὶ «δευτέρα φορὰ ἀριστερά», ὁ Στουρνάρας ὄχι μόνον δὲν ἐνοχλήθηκε στὴν θέσιν ποὺ κατέλαβε στὴν βιτρίνα τῶν τοκογλύφων «Τράπεζα Ἑλλάδος», ἀλλὰ ἔχει καὶ στενὲς συνεργασίες μὲ τὶς κυβερνήσεις Τσίπρα, λόγῳ τοῦ κοινοῦ παρελθόντος τους.

ΒΓΠ: Μπορεί να ξύπνησε στον Στουρνάρα ο παλαιο-κουμμουνισμός του γιατί ο Μπρουτόν, δηλαδή ο Πέτρος Ιωσήφ Μπρουτόν, έλεγε ότι «η ιδιοκτησία είναι κλοπή!». Και τους άκουσα με διάφορες περιφράσεις, να λένε ότι όποιος έχτισε, όποιος απέκτησε, είναι κατά τεκμήριον –δεν ξέρω αν το λένε και το εννοούν αμάχητο- φοροκλέφτης και φοροφυγάς! Αυτό έγινε.

Τράγκας: Ναι κύριε Υπουργέ αλλά πώς γίνεται; Ο κος Στουρνάρας ήταν και τραπεζίτης ταυτόχρονα. Τραπεζίτης και τροτσκιστής ή κομμουνιστής; Ήταν τραπεζίτης και ήταν μάλιστα σε χώρα ελεύθερης οικονομίας τραπεζίτης! Ήταν στην Εμπορική Τράπεζα. Και την βούλιαξε…

ΒΓΠ: Παρακολουθώντας το πνεύμα σας, όχι μόνον των λόγων σας αλλά και του ύφους σας, σας λέω: τί περιμένουμε προκοπή, από μια «κομψομόλα» κι έναν «κνίτη»;

συνέντευξις Βύρωνος Πολύδωρα στὸν Γιῶργο Τράγκα
ὅλη ἡ συνέντευξις ἐδῶ (pdf) κι ἐδῶ.

Ἐπίσης οἱ σχολιαστὲς ἀγνοοῦν, ἤ θέλουν νὰ ἀγνοοῦν, τὸ …«ἀριστερό» παρελθὸν Στουρνάρα:

Οἱ πρώην ΚΝίτες Τσακαλῶτος καὶ Στουρνάρας.

Μὰ αὐτὰ δὲν ἀναφέρονται…
Εἶναι …ἐπικίνδυνα!!!Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!19

Γιατί ὁ Τσακαλῶτος ἀπέκρυψε ἀπό τό βιογραφικό του τό LSE;

Πίσω ἀπὸ τὰ ὑπουργεῖα οἰκονομικῶν ΚΑΙ τῆς …«ἑλληνικῆς» κυβερνήσεως τὸ LSE!!!

Οἱ ἐπενδύσεις στὴν Σύρο εἶναι οἰκονομικές, συμφέρουσες καὶ κυρίως …«καθαρές»!!!

Ἑννοεῖται πὼς ἦταν …εὐκαιρία!
Μόνον ποὺ αὐτὲς οἱ εὐκαιρίες δὲν εἶναι γιὰ τοὺς πολλούς!!!

Ἐὰν λοιπὸν συζητᾶμε γιὰ τὴν κυρία Στουρνάρα, τότε ἔχουμε ἀπόκρυψιν 133 ἑκατομμυρίων, ἐπισήμως.
Θά μάθουμε ἄρα γέ ποτέ ἤ θά τό πάρη κι αὐτό ἡ …τό ποτάμι;

Φιλονόη

Η σύζυγος Στουρνάρα έχει τον τρόπο της (UPD)

Είναι γυναίκα υπουργού αλλά προφανώς είναι και πολύ καλή στην δουλειά της γιατί ο σύζυγος που έχει βαλθεί να φέρει σε πέρας το δύσκολο έργο της σωτηρίας της χώρας είναι μεγάλος υπέρμαχος της διαφάνειας και άρα τα έργα με τον ΕΟΦ, και το Υπουργείο Παιδείας είναι αξιοκρατικά ανατεθειμένα.

Περίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!7

Της Βασιλικής Σιούτη
Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχαμε τον πρωθυπουργικό αδερφό Αντρίκο, να κάνει τα αμφιλεγόμενης χρησιμότητας «πράσινα» συνέδρια και να χρηματοδοτείται από ΔΕΚΟ και δημοσίους οργανισμούς με πλήρη αδιαφάνεια. Στην κυβέρνηση Καραμανλή είχαμε (μεταξύ άλλων) την σύζυγο Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη,  που έκανε  χρυσές δουλειές. Και στην κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» έχουμε  την σύζυγο του υπουργού Οικονομικών, Γ. Σουρνάρα, κ. Σταυρούλα Νικολοπούλου της MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS να διεκδικεί και να παίρνει δουλειές από το δημόσιο.
Όπως αυτή για την «εκστρατεία ενημερώσεως» του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)  τμηματικής αξίας  76.011,66 ευρώ (συνολικό έργο αξίας 435.666 ευρώ – βλέπε το UPDATE παρακάτω) που ανατέθηκε σε δύο εταιρείες: στην δική της και στην V+O (του υιού Βαρβιτσιώτη που είναι συνεταίρος με πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Ανοίξεως).  Για την κάθε μία εγκρίθηκε τον Μάιο το ποσό των 38.005,83 €.
Δεν εξετάζουμε το θέμα της νομιμότητας, θεωρούμε εκ των προτέρων ότι οι αναθέσεις είναι νόμιμες. Απλά θα αναρωτηθούμε -αφελώς- για άλλη μια φορά, κατά πόσο είναι και ηθικό:  Την ώρα που ο Γ. Στουρνάρας μειώνει τα εισοδήματα εργαζομένων και συνταξιούχων σε τέτοιο βαθμό ώστε πολλοί να δυσκολεύονται να επιβιώσουν, η σύζυγός του  να εξασφαλίζει το «παντεσπάνι» τους  μέσω του δημοσίου.
Δεν δε θα κρίνουμε ούτε το έργο,  για το οποίο η σύζυγος Στουρνάρα   πήρε την δουλειά. Αν ήταν δηλαδή απαραίτητο ή απλώς ο ΕΟΦ πέταξε τα λεφτά του. Δε μπορούμε να μην παρατηρήσουμε όμως,  ότι από τις δεκάδες εταιρείες που κάνουν αυτή τηνδουλειά, επιλέχτηκαν δύο συγκεκριμένες: της συζύγου του υπουργού Οικονομικών και του αδελφού του υπουργού Ναυτιλίας (και υιού βαρόνου της Ν.Δ βεβαίως).

Το μόνο που εντυπωσιάζει είναι ότι σε μια τόσο σκληρή περίοδο, τουλάχιστον για τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας, δεν τηρούνται ούτε καν τα προσχήματα. Τα ίδια και τα ίδια ξανά κι ας μας έχει πέσει ο ουρανός στο κεφάλι. 

UPDATE – Είναι πολλά τα λεφτά 

Η δημοσίευση του ρεπορτάζ για τις σχέσεις της συζύγου του υπουργού οικονομίας, Γιάννη Στουρνάρα, προκάλεσε αίσθηση και μεγάλο ενδιαφέρον από καλούς συναδέλφους που επίσης εξετάζουν το ζήτημα και από άλλες σκοπιές. Παλαιότερα είχαν δημοσιευθεί κάποιες υποθέσεις της κυρίας Νικολοπούλου σχετικά με ένα έργο του Υπουργείου Παιδείας που της ανετέθη αρχικά πριν εμφανισθεί κώλυμα εξαιτίας κάποιας καταδίκης.

Σήμερα δημοσιεύσαμε την απόφασης πληρωμής τμήματος του συμβουλευτικού έργου του ΕΟΦ αξίας περίπου € 76.000 και στόχος μας ήταν η συνέχιση του ρεπορτάζ για το ίδιο το έργο και τις εφαρμογές τους. Ωστόσο αφού το ενδιαφέρον είναι τόσο μεγάλο δημοσιεύουμε ακόμα και την απόφαση εγκρίσεως του έργου από το οποίο αποκαλύπτεται το πλήρες μέγεθος της υποθέσεως.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη στις 13/09/2012 και δημοσιεύτηκε 4 ημέρες αργότερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το έργο «Εκστρατεία ενημερώσεως του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων για την πρόληψη της πολυφαρμακίας» κοστίζει € 435.666 συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Στο έγγραφο που δημοσιεύεται παρακάτω αναφέρεται ότι αυτή η κατατεθημένη προσφορά ήταν η συμφερότερη. Και σίγουρα θα ήταν.

πηγὴ

Η γυναίκα του Στουρνάρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεταιΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!14

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν φτάνει να είναι τίμια πρέπει και να φαίνεται, όπως άλλωστε και η γυναίκα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, Σταυρούλα Νικολοπούλου.

Πρόκειται για την γενική διευθύντρια της εταιρείας MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS που παίρνει δουλειές από το δημόσιο για την διοργάνωση συνεδρίων αλλά και διαφημιστικές εκστρατείες.

Το θέμα της δραστηριότητας της συγκεκριμένης εταιρείας έφθασε έως την Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Βασίλη Καπερνάρου, ο οποίος αναζητούσε απαντήσεις για το κόστος αλλά και για την διαγωνιστική διαδικασία, τόσο από τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όσο και από τον πρώην υπουργό υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο σχετικά με το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Υγείας και την διοργάνωση του από την εταιρεία Mindwork Business Solutions (συζύγου Στουρνάρα).

Η απάντηση ήρθε μόνο από τον υπουργό Yγείας και ανέφερε ότι δεν έχει καταγράφει κάποια πίστωση για την πληρωμή δαπανών του συγκεκριμένου συνεδρίου. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συνέδριο η διοργανώτρια εταιρεία θεώρησε σωστό να καλέσει ως βασικό ομιλητή και την σύζυγο του υπουργού οικονομικών ώστε να του δώσει κύρος στο συνέδριο.
Άλλωστε η πλειονότητα των συνεδρίων είναι αμφιβόλου χρησιμότητας.

Τα σκοτεινά σημεία της εταιρείας

Μετά από δημοσιογραφική έρευνα του koutipandoras.gr διαπιστώνεται ότι η διαδρομή της συγκεκριμένης εταιρείας έχει αρκετά σκοτεινά σημεία.

Στις 13-6-2012 λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμό για να διεκδικήσει την διοργάνωση ημερίδων του υπουργείου Παιδείας ωστόσο αποφασίζεται να μην τον κερδίσει καθώς εντοπίζεται από την επιτροπή ελέγχου ότι η εταιρεία έχει καταδίκη για μη έγκαιρη καταβολή εισφορών ΤΑΕ. Με λίγα λόγια η γυναίκα του υπουργού Οικονομικών που έχει βάλει του περισσότερους φόρους από οποιονδήποτε άλλον υπουργό στους Έλληνες φορολογουμένους δεν είχε πληρώσει τις εισφορές της στο δημόσιο. Ήταν οφειλέτης του δημοσίου.

Η γυναίκα του Στουρνάρα, οφειλέτης του δημοσίουΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!15

 

Η διαδρομή όμως δεν τελειώνει εκεί διότι μπορεί η κυρία Στουρνάρα να έχει «χάσει» μια μάχη, αλλά δεν έχει χάσει τον πόλεμο. Τρεις μήνες μετά ελάμβανε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό για την εκστρατεία ενημερώσεως του ΕΟΦ για την πολυφαρμακία.

Είναι απορίας άξιο πως ενώ η εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα ενώ δεν μπορούσε να πάρει μια δουλειά μερικών δεκάδων χιλιάδων, λόγω οφειλών προς το δημόσιο, μπόρεσε και πήρε μια δουλειά μισού εκατομμυρίου.

Πρόκειται για μια διαφημιστική καμπάνια διάρκειας 2 ετών που τελικά κέρδισε η ένωση εταιρειών MIND WORK BUSINESS SOLUTIONS ΕΠΕ και ΒΙ ΕΝΤ Ο ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε (της συζύγου του Στουρνάρα και του υιού Βαρβιτσιώτη) που κατέθεσε την συμφερότερη προσφορά με το ποσό των 435.666 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, σύμφωνα και με το σχετικό πρακτικό της Ετήσιας Επιτροπής διενέργειας διαγωνισμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο έργο ήταν να κοστολογηθεί από τον τότε επικεφαλής του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα γύρω στο 1 εκατ. ευρώ ωστόσο μετά από διαφωνία που ξέσπασε μεταξύ του προέδρου και της τότε υπεύθυνης δημοσίων σχέσεων τελικά το ποσό έπεσε στα 435.666 ευρώ. Όπως αναφέρουν πηγές του koutipandoras.gr μέσα από τον ΕΟΦ το κόστος παρέμενε υψηλό, ενώ παράλληλα η καμπάνια δεν ήταν πρώτης προτεραιότητας για τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς η οικονομική κατάσταση δεν επέτρεπε όχι μόνο την πολυφαρμακία αλλά ούτε την αγορά των απολύτως αναγκαίων φαρμάκων.

435.000 ευρώ στην εταιρία της γυναίκας του υπουργού ΟικονομικώνΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!16

 

Η ειρωνεία είναι ότι σε συνέδριο του ΣΦΕΕ (Επιτροπή Τεκμηριώσεως 2010-2011) τόσο ο Γιάννης Τούντας, όσο και ο Γ. Στουρνάρας, εκπροσωπώντας τον ΙΟΒΕ, είχαν καταθέσει μελέτες.

Η μελέτη που έκανε τότε ο πρόεδρος του ΕΟΦ Γ. Τούντας με φορέα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής αφορούσε στην «οικονομική λειτουργία του Συστήματος Υγείας για τον εντοπισμό των προβλημάτων και την εξάλειψη της απώλειας δημοσίων πόρων».

Είναι προκλητικό όχι μόνο ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών παίρνει δουλειές συνεχώς από το δημόσιο αλλά τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί σε καιρούς λιτότητας που επιβάλλει ο κύριος Στουρνάρας να εμφανίζονται να διοργανώνουν συνεδρία και εκδηλώσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αμφιβόλου αναγκαιότητας για να μην πούμε και χρησιμότητας. Χωρίς την εκστρατεία για την πολυφαρμακία του ενός εκατομμυρίου μπορεί να ζήσουν οι ασθενείς χωρίς φάρμακα για το καρκίνο δεν μπορούν και χωρίς αναισθητικά οι χειρουργοί δεν μπορούν να χειρουργήσουν. Είναι επίσης απαράδεκτο για ένα υπουργό να περιφέρεται σε εκδηλώσεις για τις οποίες πληρώνεται η σύζυγος του ως «εγγυητής» της σοβαρότητα και της επιτυχίας της εκδηλώσεως.

Tα εταιρικά μερίδια της οικογένειας ΣτουρνάραΠερίεργες ...«συμπτώσεις» ἑκατομμυρίων μὲ τὴν οἰκογένεια Στουρνάρα!!!17

 

κουτὶ Πανδώρας

Ἀρχικὴ ἔρευνα τοῦ Σίγμα ποὺ ἐπεκτάθη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply