Ἑτοιμαζόμαστε γιά νέες …«παραβιάσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων» μέ τό «σύμφωνο συμβιώσεως»;

Απαγορεύουν …δήθεν την υιοθεσία παιδιών από ομοφυλοφίλους με έναν διάτρητο νόμο, ενώ εχούν στρώσει οι ίδιοι το χαλί κι έχουν προετοιμάσει το νομικό τοπίο, ώστε η Ελλάδα να χάσει την επομένη προσφυγή κάποιου πράκτορα του Soros στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ἑτοιμαζόμαστε γιά νέες ...«παραβιάσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων» μέ τό «σύμφωνο συμβιώσεως»; 1
Με αυτόν τον τρόπο εξαπατούν τους ψηφοφόρους ότι …δήθεν αγωνίστηκαν αλλά …έχασαν την μάχη στα Δικαστήρια.

Όπου δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα την κοινή γνώμη, να κατασκευάσουν δηλαδή την συναίνεση, αφήνουν την υπόθεση να φθάσει στα Δικαστήρια κι εκεί η Ελλάδα ως κράτος εξευτελίζεται για δήθεν ….παραβιάσεις βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων…

Ἑτοιμαζόμαστε γιά νέες ...«παραβιάσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων» μέ τό «σύμφωνο συμβιώσεως»; 2

Το κόλπο είναι γνωστό και καθιερωμένο.

Σίγμα

Διαβεβαιώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι ρητά θα απαγορεύεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια

Ἑτοιμαζόμαστε γιά νέες ...«παραβιάσεις ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων» μέ τό «σύμφωνο συμβιώσεως»; 3

Με την ρητή διαβεβαίωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, ότι θα προχωρήσει αν χρειαστεί, σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές, ώστε να αποσαφηνιστεί πλήρως η απαγόρευση υιοθεσίας σε ομόφυλα ζευγάρια, ολοκληρώθηκε η πρώτη συζήτηση επί της αρχής, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβιώσεως.
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιρρήσεις και προβληματισμοί τόσο από βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, όσο και από τους ΑΝΕΛ, που ζήτησαν να ξεκαθαριστεί πλήρως το σχετικό άρθρο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας.

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει νόμους τίμια. Αν ήθελε την τεκνοθεσία ή υιοθεσία θα το έκανε ρητά.
Είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και η κυβέρνηση δεν θα το περνούσε αορίστως ή κρυμμένο σε μια διάταξη ενός νομοσχεδίου. Είναι σαφές ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν προβλέπει την υιοθεσία και αν νομίζετε ότι υπάρχει ανάγκη διευκρινίσεως θα το κάνω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Το Σύμφωνο Συμβιώσεως, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, καθώς και η Ένωση Κεντρώων.

Θετικοί εμφανίστηκαν καταρχήν, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για τις διατάξεις που αφορούν στα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ εξέφρασαν σοβαρές επιφυλάξεις για άλλα άρθρα ζητώντας αλλαγές, ενώ ΚΚΕ και ΧΑ δήλωσαν την πλήρη αντίθεση τους επί του νομοσχεδίου.

Τις έντονες διαφωνίες τους εξέφρασαν τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως, κυρίως για τις διατάξεις που αφορούν, τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, την απαλλαγή των κατηγορουμένων για παρακώλυση συγκοινωνιών εφόσον αυτή γίνεται για το κοινωνικό συμφέρον, καθώς και για την αρμοδιότητα που δίνεται στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου να ελέγχει πειθαρχικά δικαστές και εισαγγελείς.

«Για μεγάλη ημέρα», μίλησε η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, τονίζοντας ότι, «με το Σύμφωνο Συμβιώσεως που θεσμοθετούμε γίνεται άρση των διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».
«Αναγνωρίζονται στα ομόφυλα ζευγάρια όλα τα δικαιώματα, οικογενειακά, κληρονομικά ασφαλιστικά που έχουν και τα ετερόφυλα.

Είναι πολύ ώριμο στην κοινωνία το δικαίωμα να απολαμβάνουν την οικογενειακή ζωή τα ομόφυλα ζευγάρια. Δεν ενδιαφέρει ό,τι γίνεται στο κρεβάτι τους, δεν μιλάμε για «Κάμα Σούτρα», αλλά για τα δικαιώματά τους.
Το να είσαι γκέι ή λεσβία είναι σεξουαλικός προσανατολισμός. Δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, να είσαι αόρατος περιθωριοποιημένος και να μην μπορείς να ασφαλίσεις τον σύντροφό σου, να πάρετε μαζί άδεια και να απολαύσετε το καλοκαίρι ή τα οικογενειακά υπάρχοντα. Το νομοσχέδιο αυτό δίνει ανάσα ελπίδας σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας», υπογράμμισε η Βασιλική Κατριβάνου.
«Η στάση μας δεν μπορεί να κριθεί από την θέση μας για ένα άρθρο του νομοσχεδίου. Υπό προϋποθέσεις θα συμφωνήσουμε στο Σύμφωνο Συμβιώσεως, αλλά η στάση μας εν συνόλω, θα εξαρτηθεί και από άλλα ζητήματα, αλλά και από την διάθεση του υπουργού στο αν θα επιμένει σε άρθρα που εμείς θεωρούμε πολύ προβληματικά», υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου.

«Με το Σύμφωνο Συμβιώσεως καθίσταται στην ουσία ο πολιτικός γάμος. Η ΝΔ θα συμφωνούσε στην επέκταση του Συμφώνου Συμβιώσεως στα ομόφυλα ζευγάρια αν διευκρινιστούν ορισμένα θέματα», τόνισε ο Χαράλαμπος Αθανασίου και προσέθεσε.
«Επιφυλασσόμαστε να δούμε τις βελτιώσεις στα άρθρα που είναι προβληματικά και σε άλλα που ζητούμε να αποσυρθούν. Το κρισιμότερο για εμάς, που θα επηρεάσει την θέση μας αφορά στο άρθρο 12. Η διάταξη είναι ατυχώς διατυπωμένη. Πρέπει να τροποποιηθεί και να ξεκαθαριστεί αν η κυβέρνηση σκοπεύει στο να τεκνοθετούν τα ομόφυλα ζευγάρια».

Ο εισηγητής της ΝΔ, συμφώνησε στην διάταξη που αφορά στις «μωρομάνες», ενώ χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, προβληματικά τα άρθρα που αφορούν στην απαλλαγή κατηγοριών για παρακώλυση συγκοινωνιών και εξέφρασε, σοβαρές επιφυλάξεις για το άρθρο που αφορά σε χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών σε κρατουμένους φοιτητές, αλλά και για τις αρμοδιότητες της προέδρου του Αρείου Πάγου για πειθαρχικό έλεγχο σε δικαστές και εισαγγελείς.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαρατάξεως Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, υποστήριξε ότι το Σύμφωνο Συμβιώσεως είναι μια θετική διάταξη, που δεν χρειάζεται ωστόσο, όπως είπε, «να πανηγυρίζουμε υπό την έννοια ότι σε διεθνές επίπεδο αυτή η νομική κατάσταση είναι κοινός τόπος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε προβληματικές τις διατάξεις που αφορούν στην χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενους φοιτητές, την ατιμωρησία πράξεων παρακωλύσεως της κυκλοφορίας, εφ’ όσον γίνεται για την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος, και το δικαίωμα ασκήσεως πειθαρχικής διώξεως από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου σε δικαστικούς και εισαγγελείς.
«Δεν θεωρούμε ότι ο ομόφυλος σεξουαλικός προσανατολισμός, γεννά και δικαιώματα που ανάγονται στην οικογένεια ή στην προστασία των παιδιών. Οποιαδήποτε μορφή συμβιώσεως, από μόνη της, δεν δημιουργεί και δικαιώματα. Εσείς μια ιδιωτική υπόθεση την αναγορεύετε σε οικογενειακή.
Ανοίγετε το δρόμο πολιτικά και νομικά για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια», υποστήριξε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Γιάννης Γκιόκας δηλώνοντας ότι το κόμμα του καταψηφίζει.
«Είναι δεδομένη η στήριξή μας για το Σύμφωνο Συμβιώσεως, πρέπει όμως, να γίνουν βελτιώσεις», τόνισε από το Ποτάμι, ο εισηγητής του Ιάσων Φωτήλας και συμπλήρωσε ότι είναι ένα πρώτο θετικό βήμα, αλλά άτολμο.
Παράλληλα, χαρακτήρισε «κόκκινο πανί», το άρθρο που επεκτείνει την ηλεκτρονική επιτήρηση και σε άλλες κατηγορίες κρατουμένων, αλλά και την διάταξη που αφορά σε πειθαρχικούς ελέγχουν σε δικαστές και εισαγγελείς από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
«Πρέπει η διάταξη για το Σύμφωνο Συμβίωσης να απαγορεύει ρητά στα ομόφυλα ζευγάρια, την υιοθεσία. Επιφυλασσόμαστε. Όχι απλά ανοίγει ο δρόμος, αλλά ευθέως δύναται με την σύναψη του Συμφώνου, να προχωρήσουν παραπάνω από ένας στην υιοθεσία. Η υιοθεσία παρεμβαίνει σε βάρος τρίτου που εν προκειμένων είναι το παιδί. Το να παρεμβαίνουμε σε ένα τέκνο είναι αντισυνταγματικό και κόντρα στην ευρωπαϊκή σύμβαση για την υιοθεσία», ήταν η θέση του εκπροσώπου των ΑΝΕΛ Βασίλη Κόκκαλη.
«Συμφωνούμε επί της αρχής», δήλωσε ο εισηγητής της Ενώσεως Κεντρώων Γιώργος Καρράς, επισημαίνοντας ωστόσο ότι, «υπάρχει ο κίνδυνος, να έχουμε μεταξύ δύο ομοφυλοφίλων και με οποιοδήποτε τρόπο με την τεχνολογία, τεκνοποίηση».

«Θα πρέπει να συμπληρωθούν οι διατάξεις, διότι δια της πλαγίας οδού μπορεί να οδηγεί με έμμεσο τρόπο στην υιοθεσία ομοφυλοφίλων, μεταξύ δύο θηλέων», προσέθεσε ο Γιώργος Καρράς.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα συνεχιστεί αύριο το μεσημέρι, με την ακρόαση φορέων.

ΤΑ ΝΕΑ

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply