Τὸ …«κουλό» χέρι τοῦ Ποῦτιν!!!

Τὸ ...«κουλό» χέρι τοῦ Ποῦτιν!!!

Το μυστήριο ετών με το «κουλό» χέρι του Πούτιν λύθηκε!
Πρόκειται για το «περίεργο βάδισμα» του προέδρου της Ρωσσίας, ο οποίος περπατάει χωρίς να κουνάει σχεδόν καθόλου το δεξί του χέρι.

Τέσσερις Ευρωπαίοι νευρολόγοι (καθηγητές! όχι αστεία) έκατσαν κάτω, μελέτησαν το θέμα και αποφάνθηκαν ότι ο Πούτιν δεν πάσχει από κάτι! Ούτε εγκεφαλικό έχει υποστεί, ούτε πάρκινσον έχει, ούτε μόνιμο τραυματισμό στον ώμο του… όπως λένε οι διάφορες φήμες και θεωρίες.

Στην αρχή οι ερευνητές υπέθεσαν ότι ο Πούτιν έχει πρόβλημα στον ώμο. Ναι, αλλά για πόσο; Οι ερευνητές διεπίστωσαν ότι η «κουλαμάρα» στο χέρι είναι χρόνια. Όταν δε, μελέτησαν αυτό το βίντεο που βλέπετε (επισυνάπτεται μάλιστα στην έρευνα, και έχει και… ελληνικό ενδιαφέρον) απέκλεισαν και κάθε άλλη παθολογική αιτία.

Η εξήγηση ήρθε όταν οι ερευνητές ανεκάλυψαν ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο της KGB. «Κυριολεκτικά λέει: όταν περπατάς, μη κουνάς το δεξί χέρι, αλλά κράτα το κοντά στην θήκη και παράμεινε έτοιμος να τραβήξεις πιστόλι» λέει ο Δρ Μπλόεμ, ένας εκ των ερευνητών, στο LiveScience.com. (δες εδώ.)
Που σημαίνει ότι η ακινησία του δεξιού του χεριού οφείλεται στην εκπαίδευσή του ως πράκτορα της KGB. Με άλλα λόγια ο Πούτιν έχει μάθει να κρατά το δεξί χέρι (είναι δεξιόχειρας) όσο γίνεται πιο ΚΟΝΤΑ στην θήκη του πιστολιού του, ανέφεραν στην μελέτη τους η οποία δημοσιεύθηκε εχθές υπό τον τίτλο «Το περπάτημα του πιστολέρο» (δες εδώ.)

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα της έρευνας είναι και ότι άλλοι τέσσερις αξιωματούχοι περπατούν με το δεξί τους χέρι σχεδόν ακίνητο. Ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην υπουργόw Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, ο προσωπάρχης της κυβερνήσεως Σεργκέι Ιβανόφ και ο στρατιωτικός Ανατόλι Σιντάροφ.
Ο Ιβανόφ είχε υπηρετήσει στην KGB, αλλά και οι άλλοι δύο αξιωματούχοι είχαν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση, κατά την οποία είχαν πιθανώς διδαχθεί το κόλπο της KGB, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Όμως ο Μεντβέντεφ δεν έχει εκπαιδευθεί ούτε στην KGB ούτε στον στρατό. Η περίπτωσή του είναι ιδιαίτερη, εκτιμούν οι νευρολόγοι. Και όπως φαίνεται ακόμα πιο απλή: “It is nothing new in Russia to imitate the boss”. («Δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ρωσσία να μιμείσαι το αφεντικό»). Και προσθέτουν: «Πράγματι κάποιοι υψηλόβαθμοι γραφειοκράτες και μέλη του κόμματος «Ενωμένη Ρωσσία» έχουν αποκτήσει την συνήθεια να φορούν το ρολόι τους στο δεξί χέρι, όπως κάνει και ο Πούτιν, ως ένδειξη υποταγής σε αυτόν».

Έχει τεράστιο ενδιαφέρον αυτή η χώρα, όπως και κάθε χώρα που φέρει έντονο άρωμα από το παρελθόν της.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply