Τρεῖς λογαριασμοὶ twitter τοῦ ISIS «συνδέονται» μὲ τὴν βρετανικὴ κυβέρνησιν, σύμφωνα μὲ χάκερς

Τουλάχιστον τρεις λογαριασμοί κοινωνικής δικτυώσεως του Ισλαμικού Κράτους (ISA, πρώην ISIS) λειτουργούν μέσω διευθύνσεων IP, που συνδέονται με το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων (DWP) της Βρετανικής κυβερνήσεως, ισχυρίζεται μια ομάδα από χάκερ.

Γιὰ τὴν σύνταξίν τους δουλεύουν καὶ οἱ …ἀποκεφαλιστὲς τῆς ISIS!!!

Η ομάδα των έφηβων, ειδικών στους υπολογιστές, γνωστή ως “vandasec” εντόπισε τα στοιχεία διευθύνσεων (ΙP) του πρωτοκόλλου διαδικτύου, που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση σε λογαριασμούς Twitter, που χρησιμοποιούνται από τρεις τζιχαντιστές για να προσελκύουν μέσω διαδικτύου υποστηρικτές.
Οι διευθύνσεις φέρονται να έχουν την βάση τους στην Σαουδική Αραβία, αλλά μετά από περαιτέρω έρευνα, προκύπτει ότι συνδέονται με τα γραφεία του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων στο Λονδίνο, σύμφωνα με την Daily Mirror.
«Δεν νομίζετε ότι είναι παράξενο;», ρώτησε ένας από τους χάκερ την Daily Mirror.
«Εμείς εντοπίσαμε τους λογαριασμούς αυτούς πίσω στο Λονδίνο, στο σπίτι των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών», προσέθεσαν.
Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε εικασίες ότι κάποιος από το εσωτερικό της κυβερνήσεως υποστηρίζει λογαριασμούς του IS στο διαδίκτυο ή εναλλακτικά ότι οι λογαριασμοί δημιουργήθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών για να παγιδεύσουν τους δυνητικούς τρομοκράτες.
Τα στοιχεία ανάγκασαν το Γραφείο του Υπουργικού Συμβουλίου να παραδεχθεί τις πωλήσεις των διευθύνσεων IP σε δύο Σαουδαραβικές επιχειρήσεις νωρίτερα εφέτος. Με τον τρόπο αυτό ένας εμπειρογνώμονας προσπάθησε να δικαιολογήσει την σύνδεση των ΙP με την βρετανική κυβέρνηση.
Μετά την πώληση, οι διευθύνσεις IP χρησιμοποιήθηκαν από εξτρεμιστές για να διαδώσουν το μήνυμα μίσους τους μέσω των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημερώσεως.
Το Υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων αρνήθηκε ότι είναι ο ιδιοκτήτης των διευθύνσεων αυτών.
«Η κυβέρνηση κατέχει εκατομμύρια αχρησιμοποίητων διευθύνσεων IP, που πουλάμε για να πάρουν μια καλή απόδοση οι βαρειά εργαζόμενοι φορολογούμενοι», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του Πρωθυπουργού.
«Έχουμε πουλήσει μια σειρά απο διευθύνσεις σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, τόσο στην Βρετανία όσο και διεθνώς, για να μπορέσουν οι πελάτες τους να συνδεθούν στο Internet.
Εμείς σκεφτόμαστε προσεκτικά σχετικά με το σε ποιές εταιρείες πουλάμε διευθύνσεις, αλλά το πώς οι πελάτες τους χρησιμοποιούν την σύνδεσή τους στο internet είναι πέρα από τον έλεγχό μας».
Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποκαλύψει πόσα χρήματα προέκυψαν από την πώληση των διευθύνσεων IP.
ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Τελικά η αποκάλυψη επιβεβαιώθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας, αλλά ο τρόπος διαψεύσεως προκαλεί περισσότερες απορίες.
Ο ισχυρισμός διαψεύστηκε σχετικά γρήγορα, αλλά στην ουσία δεν δόθηκαν κρίσιμες απαντήσεις.
Δεν αποκαλύφθηκε πόσες διευθύνσεις διατέθηκαν τελικά και σε ποιές σαουδαραβικές επιχειρήσεις.
Είναι μόνο τρεις οι διευθύνσεις ή πολύ περισσότερες;
Στην προσπάθεια δικαιολογήσεως υποστήριξαν με αφέλεια ότι γνωρίζουν και έχουν ελέγξει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, στις οποίες πουλήθηκαν αρχικά οι διευθύνσεις.
Αλλά γιατί δεν κατονομάζουν τις εταιρείες και γιατί δεν αναφέρουν το ποσό που προέκυψε από την πώληση;
Γιατί άραγε κάποιος να αγοράζει λογαριασμούς twitter της βρετανικής κυβερνήσεως;
Tου άρεσε το όνομά τους ή απλά ήθελε να αποφύγει ενδεχόμενο δικαστικό έλεγχο για τον ιδιοκτήτη της διευθύνσως, αν βέβαια κάποια διεθνής δικαστική αρχή επιχειρούσε τον έλεγχο αναδρομικά;
Eπίσης απορία προκαλεί το ότι η βρετανική κυβέρνηση απέκλεισε αμέσως την πιθανότητα να δημιουργήθηκαν οι διευθύνσεις από μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας για τον εύκολο εντοπισμό των τρομοκρατών.
Η πιθανότητα αυτή θα ήταν πιό λογικοφανής και εύπεπτη από τους αναγνώστες της Daily Mirror.
To Yπουργείο Εργασίας και Συντάξεων διαθέτει μητρώο για όλους τους εργαζομένους στην χώρα και σε περίπτωση εντοπισμού κάποιου τζιχαντιστή θα μπορούσε να βρει άμεσα πού δουλεύει και την διεύθυνσή του.
Ενδεχομένως οι διευθύνσεις IP να επαναπροωθούσαν στοιχεία στο Υπουργείο μέσω της διαδικασίας του follower στο λογαριασμό twitter.
Mε τον τρόπο αυτό η κατασκόπευση του λογαριασμού γινόταν «εύκολα» χωρίς δικαστικό ένταλμα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Αλλά στις παραπάνω ενδεχόμενες απορίες απάντηση δεν δόθηκε από την κυβέρνηση.
Έτσι δικαιούμαστε όλοι να υποθέσουμε ότι ένα γραφείο ευρέσεως εργασίας για ενδιαφερομένους τρομοκράτες λειτουργεί επίσημα στην Σαουδική Αραβία με τεχνογνωσία και μέσω του Βρετανικού κράτους και μάλιστα από τον σχετικό τομέα του Υπουργείου Εργασίας και Συντάξεων.
Η επομένη ερώτηση που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ποιός πληρώνει τον μισθό και πού κολλούν ένσημα οι τρομοκράτες του IS.
To ότι είναι κάπου «δημόσιοι» υπάλληλοι είναι περισσότερο από προφανές και δεν χρειάζεται κάποιος να είναι χάκερ για να το διαπιστώσει…
Μήπως γι’ αυτό δεν έχει γίνει ακόμα κάποια σοβαρή τρομοκρατική επίθεση στην Βρετανία;

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply