Κάποτε καὶ τώρα μὲ τὸ πετρέλαιο στὰ 40 δολάρια τὸ βαρέλι…

38,68 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο… για να έχουμε μια ιδέα ώς καταναλωτές..
Όταν κάποτε είχε περίπου 40 δολάρια το βαρέλι, στα χρόνια μεταξύ 1990 και 2000, τότε το λίτρο το πληρώναμε κάπου στις 80δρχ. (περίπου δηλαδή 28λεπτά του ευρώ το λίτρο). Την βενζίνη αν θυμάμαι καλά και δεν με απατά η μνήμη μου ήταν κάπου στις 124 δρχ, το λιτρο… (35 με 40 λεπτά δηλαδή το λίτρο).

Σήμερα ενώ πάλι οι τιμές πετρελαίου έχουν φθάσει στα τότε επίπεδα και ενώ οι περισσότερες χώρες στην Ε.Ε. βιώνουν ανάπτυξη λόγω του χαμηλού κόστους ενεργείας, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση (ναι μπράβο μας.. στην πρώτη) σε κόστος ενεργείας, ενώ παράλληλα ο ΕΦΚ που είναι 85% επί των τιμών που πληρώνουμε, φθάνει περίπου 400 με 500% επάνω την τιμή του καυσίμου για όλους μας.

Και κάποιοι σκέφτονται και αύξηση σε αυτό το χαράτσι. Υπόψιν πως το καύσιμο από τα διυληστήρια ΑΝ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΣΩΣΤΑ, βγαίνει από 28 με 30 λεπτά το λίτρο. Που είναι και πάλι αυξημένο αλλά ας πούμε πώς έχει λογικό κέρδος (παραπάνω έχει άλλα τέλος πάντων) η εταιρεία διυλίσεως.

Έτσι στην σημερινή συγκυρία, που το καύσιμο είναι στα βάραθρα από πλευράς τιμής, κάποιοι ΗΛΙΘΙΟΙ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΙΤΕΣ, που πήραν πτυχίο και εγώ δεν ξέρω πώς, θέλουν να βάλουν άλλο ένα χαράτσι επάνω του. Και την στιγμή που θα αυξηθεί το μπρέντ.. διότι θα αυξηθεί σίγουρα κάποια στιγμή, τότε τι θα γίνει;…
Μήπως το 1,4 το λίτρο που δίνουμε σήμερα σε βενζίνη και 0.80 σε λίτρο πετρελαίου θα πάει σε τίποτα 2ευρα;…

Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με ηλιθίους με μηδενική γνώση της αγοράς. Η αύξηση από  το νέο έκτρωμα των τελών κυκλοφορίας επάνω στο καύσιμο θα πάει όλο επάνω στην κεφάλα μας…
Διότι αυτά πηγαίνουν αλυσίδα..
Εγώ που έχω logistics εταιρεία θα προσθέσω αυτό το κόστος στα μεταφορικά του προϊόντος.. που το προϊόν θα κοστίζει παραπάνω, διότι θα έχει και αυτό αυξημένο κόστος παραγωγής κοκ…
ΌΤΑΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΦΟΡΟ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΞΗΤΙΚΑ και γεωμετρικά κλιμακούμενα.

Ἀλέξανδρος Νίκλαν

εἰκόνα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Κάποτε καὶ τώρα μὲ τὸ πετρέλαιο στὰ 40 δολάρια τὸ βαρέλι…

  1. Ένα πρόσθετος λόγος της συνολικής απάτης είναι, ότι υποτίθεται ότι ο φόρος αυτός θα αντικαθιστούσε επί το αναλογκώτερον και δικαιώτερον την καταβολή τελών κυκλοφορίας. Είπαν ότι δεν ήταν έτοιμοι να τον εφαρμόσουν και έτσι τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 καταβάλλονται με απόφαση που βγηκε πριν 15 ημέρες.
    Ήδη όμως με τον νεώτερη αποκαλυψη θαύμα ο φόρος θα αρχίσει να καταβάλλεται από τις αρχές του 2016. Δηλαδή διπλός φόρος ή και τριπλός μαζί με τα διόδια, για το ίδιο αντικείμενο. Το απόλυτο παιχνίδι απάτης του κράτους «παπατζής»

Leave a Reply