Κατάργησις μετρητῶν σημαίνει παράδοσίς μας, ἄνευ ὅρων, στὶς ὀρέξεις τῶν τοκογλύφων!!!

Παραδίδουν την κρατική και ιδιωτική οικονομία στους τοκογλύφους και …χαίρονται!!!
Δηλαδή παραδίδουν την όποια ελευθερία μας, μαζί με το δικαίωμα επιβιώσεώς μας, στα χέρια της πιο χυδαίας και αδίστακτης οικονομικής μαφίας, για την οποία φυσικά δουλεύουν όλοι τους ασταμάτητα.
Από τους πολιτικούς μέχρι τους κάφρους της Δημοσιογραφίας…

Κατάργησις μετρητῶν σημαίνει παράδοσίς μας, ἄνευ ὅρων, στὶς ὀρέξεις τῶν τοκογλύφων!!!1

Όλοι στο κόλπο εκτός από εμάς φυσικά, που θα πληρώσουμε, πάλι, με τό αίμα μας, όχι μόνον το …μάρμαρο αλλά και τα δεσμά για την ίδια την …δουλεία μας, που τόσο επιμελώς  και μεθοδευμένα μας επέβαλαν, παρουσιάζοντάς την ως …θείο δώρο!!!

Κατάργησις μετρητῶν σημαίνει παράδοσίς μας, ἄνευ ὅρων, στὶς ὀρέξεις τῶν τοκογλύφων!!!2

Σίγμα

Σε απάτη, που στοίχισε στο γερμανικό Δημόσιο περίπου 10 δισ. ευρώ, κατηγορούνται ότι συμμετείχαν περισσότερες από 100 τράπεζες και επενδυτικά ταμεία, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung.

Χρησιμοποιώντας λογιστικά τεχνάσματα, οι τράπεζες και τα επενδυτικά ταμεία που έχουν μπει στο στόχαστρο των γερμανικών αρχών, προχωρούσαν σε μαζικές αγοραπωλησίες μετοχών με μοναδικό στόχο να τους επιστραφεί πολλές φορές ο φόρος επί της αποδόσεως κεφαλαίου. Εννοείται ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση είχαν καταβάλει τον αναλογούντα φόρο μόνο μία φορά. Πλέον, μετά την αποκάλυψη της υποθέσεως, κατηγορούνται για φοροδιαφυγή. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, σήμερα πολλές γερμανικές τράπεζες θα υποστούν έφοδο των αστυνομικών διώξεως οικονομικού εγκλήματος αν δεν προχωρήσουν σε αυτοκαταγγελία. Ο υπουργός Οικονομικών του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόργιανς κάλεσε τις τράπεζες που εμπλέκονται στην υπόθεση να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Εν τω μεταξύ οι γερμανικές τράπεζες, για την ακρίβεια οι μικρότερες εξ αυτών, έχουν ακόμη ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσουν. Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή σκοπεύει να δημοσιεύσει μέχρι το τέλος του έτους κατάλογο με την αμοιβή που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη όλων των τραπεζών, και όχι μόνο των μεγάλων, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνουν οι κανονιστικές αρχές μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, ώστε να ενισχύσουν την διαφάνεια στον τραπεζικό τομέα και να αλλάξουν τη νοοτροπία αναλήψεως υπερβολικού ρίσκου με στόχο υψηλότερες αμοιβές που είχαν τα τραπεζικά στελέχη πριν από το 2008. Ωστόσο, οι «μικρές γερμανικές τράπεζες αντιστέκονται, καθώς δεν είναι συνηθισμένες σε ελέγχους», σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Η Ένωση Γερμανικών Αποταμιευτικών Τραπεζών θεωρεί ότι ο ισχύων ευρωπαϊκός κανονισμός αφορά μόνο στις μεγάλες τράπεζες. Παράλληλα, ορισμένες από τις μικρές γερμανικές τράπεζες θεωρούν ότι εξαιρούνται με βάση την γερμανική νομοθεσία. Ωστόσο η ΕΒΑ αυξάνει την πίεση προς όλες τις τράπεζες ώστε να αποκαλύψουν την αμοιβή που λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη τους, σύμφωνα με επιστολή του επικεφαλής της ΕΒΑ Αντρέα Ένρια προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εχθές εκπρόσωπος Τύπου της ΕΒΑ εξήγησε ότι δεν μπορεί να δεχθεί εξαιρέσεις από τον κανόνα χωρίς να έχει προηγουμένως αλλάξει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, κάτι που είναι απίθανο να συμβεί νωρίτερα από τις αρχές του 2017. Στις αρχές της επομένης εβδομάδας η ΕΒΑ θα εκδώσει νομική γνωμοδότηση και θα παραπέμψει το όλο ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία έχει την εξουσία να προτείνει αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία αν το κρίνει απαραίτητο.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply