Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς …τοκογλύφους!!!

Η σκόπιμη υπερπροσφορά πετρελαίου από την Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, ώστε να καταρρεύσει η τιμή του βαρελιού στα 37 δολάρια, είχε συγκεκριμένη στόχευση.Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!1
Η πτώση της τιμής του πετρελαίου προκάλεσε τρομερά οικονομικά προβλήματα στην Ρωσσία, στο ΙΡΑΝ και στην Βενεζουέλα, όπως φυσικά και στην ίδια την Σαουδική Αραβία, που πρωτοστατεί στον οικονομικό αυτό πόλεμο, για λογαριασμό των τοκογλύφων.

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!2

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!3 Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!4
Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!5Ο πόλεμος αυτός αποδίδει καρπούς.

Στην Βενεζουέλα προκλήθηκε δυσαρέσκεια και αλλαγή πολιτικών ισορροπιών και στην Ρωσσία πλέον υποχρεώνονται τώρα να ξεπουλήσουν σημαντικό ποσοστό των μετοχών του Δημοσίου στην πετρελαϊκή εταιρεία ROSNEFT, για να χρηματοδοτήσουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!6

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!7

Θα πουλήσουν το 15% της ρωσσικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft για να εισπράξουν ποσό αρκετά μικρότερο από τα ετήσια καθαρά κέρδη που παρουσίασε η Rosneft το 2012.

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!8Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!10

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!9

Σημειώστε ότι οι κυρώσεις της Δύσεως εναντίον ρωσσικών συμφερόντων αφορούσαν αποκλειστικά στις εταιρείες και τις τράπεζες που ελέγχει το ρωσσικό κράτος ή φίλοι του Πούτιν κι όχι αυτές που ανήκουν στους …«περιουσίους» ολιγάρχες κι εκπροσώπους των Rothschild.
Καθόλου τυχαία οι χρηματοδοτούμενες από τον Soros FEMEN …επιτέθηκαν αποκλειστικά στην κρατική Gazprom και τον Πούτιν και σε καμμία άλλη ιδιωτική ρωσσική εταιρεία.

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!11 Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!12 Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!13 Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!14

Σίγμα

Ακολουθεί άρθρο από το ΒΗΜΑ

Ρωσσία: Εσοδα 1 τρισ. ρουβλίων προσδοκά από τις αποκρατικοποιήσεις

Ἡ πτῶσις τῆς τιμῆς τοῦ πετρελαίου φέρνει θετικὰ ἀποτελέσματα στοὺς ...τοκογλύφους!!!15

 Έσοδα ύψους 1 τρισ. ρουβλίων (13,53 δισ. δολαρίων) σκοπεύει να αντλήσει από ιδιωτικοποιήσεις την επόμενη χρονιά η Ρωσσία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα, Πέμπτη, σηματοδοτώντας σημαντική επιτάχυνση των σχεδίων για πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων.

Τα σχέδια αυτά, φιλόδοξα στην θεωρία, έχουν ουσιαστικά παγώσει τα τελευταία τρία χρόνια εν μέσω αδύναμων συνθηκών στην χρηματιστηριακή αγορά, που επιδεινώθηκαν από την πτώση των τιμών πετρελαίου και τις κυρώσεις της Δύσεως που συνδέονται με την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ωστόσο, οι ίδιες αρνητικές οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν από την άλλη στην κυβέρνηση να αναζητά οικονομικούς πόρους, γεγονός που αποτελεί κίνητρο να επισπεύσει τις ιδιωτικοποιήσεις, αντί να αυξήσει τους φόρους, να περικόψει τις δαπάνες ή να εξαντλήσει τα δημοσιονομικά της αποθέματα.

«Την επομένη χρονιά, πραγματικά θα αλλάξουμε την προσέγγισή μας στις ιδιωτικοποιήσεις», δήλωσε ο Σιλουάνοφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24. «Η ρωσσική κυβέρνηση ετοιμάζει προτάσεις για την πώληση ποσοστών σε μεγάλες εταιρείες».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι σε πρώτη φάση, το δρόμο της ιδιωτικοποιήσεως παίρνει σιγά-σιγά η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft.

Τα σχέδια για πώληση ποσοστού 19,5% στην Rosneft πρωτοανακοινώθηκαν το 2013 και εγκρίθηκαν από την κυβέρνηση ένα χρόνο αργότερα, ωστόσο έκτοτε έχει σημειωθεί ελάχιστη πρόοδος. Επί του παρόντος, το 69,5% της Rosneft ανήκει στο κράτος.

ΒΗΜΑ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply