Οἱ Δέκα Ἐντολὲς τοῦ Μαμωνᾶ στὸν κερδοσκόπο…

Οἱ Δέκα Ἐντολὲς τοῦ Μαμωνᾶ στὸν κερδοσκόπο...Οι «αρχές» των επικυριάρχων είναι σαφώς πιο αποτελεσματικές από τις δικές μας αρχές, που οι ίδιοι μας επιβάλλουν να τηρούμε, ώστε να έχουν πάντα αυτοί κάθε πλεονέκτημα.

Τι πρόσταξε ο Μαμωνάς τον κερδοσκόπο

Όταν ο πρώτος κερδοσκόπος εμφανίστηκε στην γη, ο Μαμωνάς του έδωσε δέκα εντολές.
Για να παραμένει πάντα εντός αγοράς και να λατρεύει έτσι τον Κύριό του.
Δέκα εντολές που θα έπρεπε να τις τηρεί ευλαβικά…
Εντολή πρώτη: Παίζε με τα λεφτά των άλλων. Το πολύ πολύ να τα χάσεις, αλλά δεν θα είναι τα δικά σου λεφτά. Εντολή δεύτερα: Φόρα καλά ρούχα, κάπνιζε ακριβά πούρα, οδήγα ακριβά αυτοκίνητα. Πούλα αυτό που δεν είσαι. Μόνο έτσι θα πείσεις τους άλλους να ακολουθήσουν τις επιλογές σου. Μόνο έτσι θα τους τα πάρεις όλα.

Εντολή τρίτη: Πούλα πρώτος! Πούλα τους όλους!

Εντολή τετάρτη: Πόνταρε στα όνειρα των ανθρώπων και στις προσδοκίες τους. Τα όνειρα δεν μετρώνται, δεν κοστολογούνται και δεν εποπτεύονται.

Εντολή πέμπτη: Μην ακολουθείς το ρεύμα. Ούτε και να του εναντιώνεσαι. Οι άνθρωποι πορεύονται προς την χαρά ή την δυστυχία. Εσύ θα διαλέξεις τον τρίτο δρόμο, προς το κέρδος. Το κέρδος δεν έχει ούτε χαρά ούτε λύπη. Έχει, όμως, τις ρίζες του στον ενθουσιασμό και στην απογοήτευση των ανθρώπων.

Εντολή έκτη: Να μην ξέρει κανείς πόσα έχεις κερδίσει. Όταν οι άλλοι κερδίζουν θα λες και εσύ το ίδιο και όταν έχουν χάσει θα καταριέσαι τους αδίστακτους που οδήγησαν τον κόσμο στην καταστροφή.

Εντολή εβδόμη: Να μην πιστεύεις. Αν εσύ είσαι καλός ψεύτης, σίγουρα υπάρχει κάποιος καλλίτερος.

Εντολή ογδόη: Να μην λυπάσαι για τις ζημιές των άλλων. Την δύσκολη ώρα δεν θα λυπηθεί κάποιος για τις δικές σου απώλειες. Να είσαι σκληρός, ανελέητος και να μην αφήνεις περιθώρια στον αντίπαλό σου να σηκωθεί και πάλι στα πόδια του.

Εντολή ενάτη: Μην γυρίζεις πίσω, μην επαναλαμβάνεις σήμερα αυτά που έκανες εχθες. Κάποιοι έμαθαν από την χθεσινή σου δράση και πρέπει πάντοτε να είσαι ένα βήμα μπροστά από τους διώκτες σου.

Εντολή δεκάτη: Να τηρείς πάντοτε όλα τα παραπάνω. Κι αν αυτά δεν σε οδηγήσουν στην γη της επαγγελίας, να θυμάσαι ότι το ίδιο συνέβη και σε άλλους. Διότι οι εντολές αυτές είναι η μισή συνταγή της επιτυχίας. Η άλλη μισή βρίσκεται στα χέρια της θεάς Τύχης και όπως γνωρίζεις, η Τύχη είναι τυφλή.

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply