Εἶναι νά μή χαίρεται τό Mega μέ τίς μητσοτακικές ἐπιτυχίες;

Προ ημερών το MEGA, που είχε λάβει άδεια τηλεοπτικής εκπομπής από τον αθάνατο επίτιμο, πανηγύριζε με δημοσκόπηση που έδειχνε την ΝΔ πρώτο κόμμα, μετά την …ευλογημένη εκλογή του αυτοδημιούργητου Κυριάκου.
Κατόπιν τούτου ακολούθησε ένα μπαράζ αρνητικών ειδήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μία επιτηδευμένη δημιουργία κλίματος παρακμής, που προετοιμάζει τους θεατές για νέες εκλογές.

 

«Το τηλεοπτικό ‘89»

Εἶναι νά μήν χαίρεται τό Mega μέ τίς μητσοτακικές ἐπιτυχίες;1

Το Mega βγήκε στον αέρα στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Εικοσιένα χρόνια αργότερα η ιδιωτική τηλεόραση απειλείται με κατάρρευση, εξαιτίας των επιλογών των ιδιοκτητών και των στελεχών της. Ας δούμε όμως  με ποια αξιοπιστία μπήκαν οι βάσεις του σημερινού οικοδομήματος

Η ιδιωτική τηλεόραση ξεκινάει το 1989. Οι εκδότες πλέον έχοντας πράξει το χρέος τους, δηλαδή έχοντας καταγγείλει τον Κοσκωτά, οδηγούν με την συμφωνία και ΝΔ – και ενιαίου Συνασπισμού την χώρα σε εκλογές, με πρόσχημα την «κάθαρση». Το «δώρο» που λαμβάνουν είναι πλουσιοπάροχο. Μπορούν από εκδότες να γίνουν και ιδιοκτήτες τηλεοράσεως! Η διάταξη-δώρο είναι στο άρθρο 4 για την «άδεια μη κρατικής τηλεοράσεως» του νόμου 1866/89, όπου στην 4η παράγραφο αναφέρονται τα εξής, αρκούντως «φωτογραφικά»:

«Μεταξύ των κριτηρίων για την χορήγηση και ανανέωση της άδειας συνεκτιμώνται η πληρότητα και η ποιότητα του προγράμματος και η εμπειρία και παράδοση των μετόχων της εταιρείας στα μέσα μαζικής ενημερώσεως ως επίσης και η ιδιότητα του οργανισμού τοπικής αυτοδιοικήσεως».

Οι δήμοι ασφαλώς, με εξαίρεση αυτόν της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησε τον σημερινό χρεωμένο τηλεοπτικό σταθμό, «TV 100» και την αποτυχημένη προσπάθεια του Πειραιά, με τον «TV Plus», ασφαλώς δεν ασχολήθηκαν. Το «δώρο» ήταν αποκλειστικά για τους εκδότες. Γεννιούνται έτσι το Mega, στο οποίο συμμετέχουν οι κύριοι, Χ. Λαμπράκης, Β. Βαρδινογιάννης, Γ. Μπόμπολας, Κ. Τεγόπουλος, και Α. Αλαφούζος και λίγο αργότερα ο Antenna TV, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας του αποθανόντος εκδότου του Ελεύθερου Τύπου Άρη Βουδούρη, του Μίνωα Κυριακού, του Γιάννη Πουρνάρα εκδότη του περιοδικού «Τηλεράματος» και  της «Πρώτης» Χρήστο Καλογρίτσα.

Δέκα ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά του 1990 που ο ΑΝΤ1 βγήκε στον αέρα η Ελευθεροτυπία θα θέσει το ερώτημα:«Ο οποιοσδήποτε επίδοξος επιβήτωρ, έχει τα προσόντα να είναι επιβήτωρ;» Ακόμη προαναγγέλθηκε η έλευση της Νέας Τηλεοράσεως των Κόκκαλη -Βουδούρη (που απεχώρησε από την πρώτη κοινοπραξία) Καραγιάννη-Σαραντόπουλου (Απογευματινή) που τελικώς δεν βγήκε ποτέ στον αέρα, δίνοντας την άδεια στον ομίλο Βαρδινογιάννη για το Star Channel, σε αντίθεση με το Κανάλι 29 των αδελφών Κουρή, δημιουργώντας έτσι το συγκρότημα του Ταύρου και ο Seven X του κ. Κουλουκουντή ο οποίος προσέβλεπε στις τηλεπικοινωνίες.

Άδεια για τηλεοπτικό σταθμό παίρνει και ο πρώην γενικός γραμματέας ΥΠΕΧΩΔΕ, επί ΝΔ, Φώτης Μανούσης, φίλος, τότε του Σ. Κούβελα. Ο Φ. Μανούσης είχε εγκαταλείψει τα πολιτικά καθήκοντά του και ξεκίνησε την περιπέτεια του στην τηλεόραση με το NEW Channel. Στο ΕΣΡ της εποχής προήδρευσε επί μακρών, τις ημέρες της ΝΔ, ο δικηγόρος του Σ. Κούβελα, Π. Λαδάς .

Οι άδειες θα δοθούν τελικά στις 10.9. 1993, επι κυβερνήσεως Μητσοτάκη χορηγούνται άδειες ιδρύσεως και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στην περιοχή Αττικής» καθώς και «ειδική άδεια για τεχνική δικτύωση» προκειμένου να αποκτήσουν «εθνική εμβέλεια» στις εταιρείες: , ΑΝΤΕΝΝΑ TV Α.Ε. (ΑΝΤ-1), ΝΕΟ ΚΑΝΑΛΙ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (NEW CHANNEL), ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (ΚΑΝΑΛΙ 29), ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ, ΞΕΝΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ (SEVEN X), ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΕ (MEGA CHANNEL). Άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας στην περιοχή Θεσσαλονίκης» και «ειδική άδεια για τεχνική δικτύωση στην περιοχή κεντρικής Μακεδονίας» δίνονται στις εταιρείες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (TV 100) και ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΦΟΙ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Α.Ε. (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV). Τέλος άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας τηλεοπτικού σταθμού στην περιοχή Αττικής δίνονται στις εταιρείες CITY NEWS A.E. (TELECITY) και ΤΗΛΕΤΩΡΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΤΗΛΕΤΩΡΑ).

Μετά την πτώση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη στις 31 Δεκεμβρίου 1993, δυο μήνες μετά τις εκλογές (ο υφυπουργός Προεδρίας Ε.Βενιζέλος και ο υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών Γ.Χαραλάμπους τροποποιούν την 94841/15.9.93 απόφαση ως εξής: «Επιτρέπουμε και  στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς «ΕΡΜΗΣ -ΣΚΑΪ Ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας ΑΕ<> Ελληνική Δορυφορική Τηλεόραση ΕΔΤ» και « ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ-902 Αριστερά στα FM» να εκπέμπουν στα κανάλια που χρησιμοποιούν και εκπέμπουν» . Κατά τα λοιπά «το σύνολο των υπολοίπων συχνοτήτων (καναλιών) της ζώνης VHF και UHF» παραχωρείται «προσωρινά στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (ΕΤ)».

πηγή

Παράλληλα οι …«ανεξάρτητοι» δημοσιογράφοι του Mega φρόντισαν να διαφημίσουν τις κινητοποιήσεις των αγροτών. Το σύμπαν άρχισε να …«συνωμοτεί» κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το Ασφαλιστικό.
Μεγαλοδικηγόροι, μεγαλοκαναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι και Αγρότες απέκτησαν κοινό εχθρο.
Οι αγρότες, καθοδηγούμενοι από τα γνωστά λαμόγια, θα φροντίσουν να ζημιώσουν οικονομικά όλους τους άλλους πολίτες, αλλά όχι την εξουσία.

Μαθημένοι χρόνια να υπακούουν σαν πρόβατα τους συνδικαλιστές, δεν μπορούν να σκεφθούν κάποιο άλλο είδος κινητοποιήσεως που να στοιχίσει οικονομικά στους εξουσιαστές αποκλειστικά κι όχι στους συμπολίτες τους. Κατά έναν …περίεργο τρόπο κάθε κλάδος που θέλει να εκβιάσει μία κυβέρνηση σπεύδει να καταστρέψει επαγγελματικά και οικονομικά άλλους πολίτες.
Οι συνδικαλιστές, που τα κόμματα επιβάλλουν στα συνδικάτα, φροντίζουν με επιστημονική ακρίβεια ώστε το κόστος κάθε κινητοποιήσεως να επιβαρύνει αποκλειστικά τον λαό και ποτέ την εξουσία. Γι’ αυτό και οι συνδικαλιστές αντί να είναι μισητοί από τις κυβερνήσεις …ανταμείβονται με την Υπουργοποίησή τους. Τόσο χρήσιμοι είναι στο σύστημα και στους εξουσιαστές.

Το δελτίο του MEGA-Μπόμπολα έκλεισε με την απόγνωση των εργαζομένων στα ορυχεία ΧΡΥΣΟΥ του Μπόμπολα που τα αποκαλούν ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ σκέτο, για να μην σκεφθούμε ότι κάποιοι θα φύγουν πολύ πιο πλούσιοι από εκεί.

Εἶναι νά μήν χαίρεται τό Mega μέ τίς μητσοτακικές ἐπιτυχίες;2

Όλα τα δελτία ειδήσεων τέλος μας έπρηξαν με το Καραόκε μιας τραγουδίστριας που λέγεται ADELE ασήμαντης καλλιτεχνικής αξίας.
Mε τέτοια πλάγια διαφήμιση, όταν η Adele θα έρθει στην Ελλάδα για τουρνέ-αρπακτή, θα την ξέρουν και οι πέτρες και τα 100 ευρώ για ένα εισιτήριο θα φαντάζουν …λογικό ποσό.

Εἶναι νά μήν χαίρεται τό Mega μέ τίς μητσοτακικές ἐπιτυχίες;3

Σίγμα

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply