Τὸ μεγάλο πανηγῦρι τῆς Τήνου!!!

Το πραγματικό πανηγύρι της Τήνου με Offshore, με σύζυγο Μητσοτάκη, με Χριστοφοράκο και με Siemens…

Τα οικόπεδα και οι αγοραπωλησίες της Μystras Ηolding

Η προσημείωση ακινήτου στην οποία προέβη το 2005 ο κ. Μ. Χριστοφοράκος (φωτογραφία), μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου

Η προσημείωση ακινήτου στην οποία προέβη το 2005 ο κ. Μ. Χριστοφοράκος (φωτογραφία), μετά τις επενδύσεις που έκανε τη χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου

Το εν ενεργεία στέλεχος της Siemens κ. Διον.Δενδρινός, ο οποίος κατάγεται από την Τήνο, στις 29 Ιανουαρίου 2001, από κοινού με την σύζυγό του κυρία Ελένη Δενδρινού, αγόρασε στην ακριβότερη περιοχή της Τήνου, στην θέση Άγιος Γεώργιος του χωριού Τριαντάρος, οικόπεδο στο οποίο έκτισε εξοχική κατοικία 140 τ.μ. Πωλητής ήταν ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Κ. Βαφειάδης.

Στις 4 Ιουνίου 2002 το ζεύγος Δενδρινού προβαίνει σε δεύτερη αγορά ακινήτου στην Τήνο. Στην θέση Χαλακιά- Άγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, συμμετέχουν στην αγορά αγροτεμαχίου συνολικής εκτάσεως 25 στρεμμάτων, τα οποία διαχωρίστηκαν σε πέντε άρτια και οικοδομήσιμα αγροτεμάχια. Το ένα από τα πέντε αγροτεμάχια, εκτάσεως 6,3 στρεμμάτων, περιήλθε στην κυριότητα της οικογενείας Δενδρινού, ενώ άλλα δύο αγροτεμάχια αγοράστηκαν από την εξωχώρια εταιρεία Μystras Ηolding. Στην συγκεκριμένη αγοραπωλησία συμμετείχε εκ νέου ο κ. Βαφειάδης, ενώ το πωλητήριο συμβολαίου συντάχθηκε από τον συμβολαιογράφο Αθηνών κ. Γ. Στεφανάκο .

Μόλις μία εβδομάδα νωρίτερα (στις 28 Μαΐου 2002) στην ίδια περιοχή, η τότε σύζυγος του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι , προβαίνει στην αγορά αγροτεμαχίου οκτώ στρεμμάτων, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία. Το ζεύγος Μητσοτάκη έχει γείτονες το ζεύγος Δενδρινού και τους ιδιοκτήτες της εξωχώριας εταιρείας Μystras Ηolding, βασικός μέτοχος της οποίας λέγεται ότι είναι ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος κατάγεται από την φερώνυμη ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Η offshore εταιρεία αγοράζει αγροτεμάχιο 5,2 στρεμμάτων, το οποίο είναι όμορο με το αγροτεμάχιο του ζεύγους Δενδρινού. Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα συμβόλαια επικυρώνει ο συμβολαιογράφος κ. Στεφανάκος.

Οι δεσμοί που συνέδεαν τον κ. Μητσοτάκη και την πρώην σύζυγό του με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είναι στενοί. Ο κ. Μητσοτάκης συνδέεται φιλικά με τον κ. Χριστοφοράκο, όπως και η πρώην σύζυγός του, η οποία εργάζεται στο εν Αθήναις παράρτημά της Deutsche Βank, επικεφαλής του οποίου είναι η κυρία Δενδρινού. Δύο χρόνια αργότερα, στις 7 Σεπτεμβρίου 2004, η κυρία Δενδρινού αγοράζει με δάνειο 190.000  ευρώ αγροτεμάχιο στον οικισμό Τριαντάρο (στην θέση Δάφνη). Το συμβόλαιο υπέγραψε και πάλι ο συμβολαιογράφος Αθηνών κ. Στεφανάκος.

Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στην θέση Χαλακιά Άγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία

Το συμβόλαιο αγοράς αγροτεμαχίου, από την κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι (φωτογραφία) στις 28 Μαΐου 2002, οκτώ στρεμμάτων στην θέση Χαλακιά Άγιος Πέτρος του Δήμου Εξωμβούργου, στο οποίο αργότερα οικοδομεί μια παραδοσιακή εξοχική κατοικία

Η επενδυτική παρουσία του κ. Χριστοφοράκου στην Τήνο αρχίζει στις 14 Οκτωβρίου 2003. Το πανίσχυρο στέλεχος της Siemens αγοράζει στον Τριαντάρο οικόπεδο 370 τ.μ., με κατοικία 88 τ.μ. Όπως στην περίπτωση του κ. Δενδρινού, πωλητής είναι ο αρχιτέκτονας-μηχανικός κ. Βαφειάδης. Την ίδια ημέρα ο κ. Χριστοφοράκος προβαίνει σε μία ακόμη αγορά στον Τριαντάρο. Στην κυριότητά του πέρασε οικόπεδο 200 τ.μ., με κατοικία 71 τ.μ. Πωλητής εκ νέου ο κ. Βαφειάδης.

Στις 26 Μαρτίου 2005 αγοράζει το 1/2 αγροτεμαχίου, συνολικής εκτάσεως 57 στρεμμάτων, στην θέση Χαλακιές του δημοτικού διαμερίσματος της Καρδιανής. Έναν χρόνο αργότερα, στις 10 Ιουνίου 2006, αγοράζει αγροτεμάχιο 16 στρεμμάτων στην περιοχή Άγιος Πέτρος – Χαλακιές του Δήμου Εξωμβούργου, το οποίο βρίσκεται επάνω στον αιγιαλό.

Για τις προαναφερόμενες αγορές ο κ. Χριστοφοράκος, όπως προκύπτει από το υποθηκοφυλακείο της Τήνου, έλαβε δάνειο από την Siemens ύψους 860.000 ευρώ! Αξίζει να αναφερθεί ότι το δάνειο μεταξύ Siemens και Χριστοφοράκου υπεγράφη στις 19 Δεκεμβρίου 2001, ενώ οι αγορές ακινήτων στην Τήνο άρχισαν δύο χρόνια αργότερα, το 2003. Το 2005 δε, ο κ. Χριστοφοράκος, μετά τις επενδύσεις που έκανε την χρονιά αυτή στην κτηματαγορά της Τήνου, προέβη σε προσημείωση των ακινήτων του, λόγω του δανείου!

«Η προσημείωση είναι τουλάχιστον περίεργη» υπογραμμίζεται με νόημα από νομικούς κύκλους. «Δεν μπορεί το δάνειο να δίδεται το 2001 και η αξίωση της Siemens να εκδηλώνεται τέσσερα χρόνια αργότερα. Εκτός κι αν προχρονολόγησαν το ιδιωτικό συμφωνητικό του δανείου, και προκειμένου να του δώσουν μια νομιμοφάνεια, προχώρησαν στην προσημείωση ακινήτων».

 

Ήταν, λέει, σε διάσταση όταν αγοράστηκε το οικοπεδάκι.
Τὸ μεγάλο πανηγῦρι τῆς Τήνου!!!3
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply