Ἡ …σύντομη εἴδησις τῆς ἡμέρας!

MΟΣΧΑ – Η Ρωσσία έχει πληροφορίες ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εκπαιδεύονται στο Φαράγγι Pankisi της Γεωργίας κοντά στα σύνορα της Ρωσσίας, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ
Οι Ρώσσοι ξέρουν πού εκπαιδεύονται οι εχθροί τους.
Αυτό ακούγεται κάπως σαν απειλή.
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το φαράγγι Pankisi βρίσκεται εντός της Γεωργίας, δίπλα στην Τσετσενία.
PANKISI GORGE

PANKISI GORGE

Πώς άραγε θα δεχθούν οι Γεωργιανοί τυχόν κτυπήματα της ρωσσικής αεροπορίας εναντίον των τζιχαντιστών, που κρύβονται στο φαράγγι του Pankisi;
Με δεδομένη την σύγκρουση Ρωσσίας και Γεωργίας το 2008, που έληξε με νίκη των Ρώσσων, η Γεωργιανή ηγεσία μάλλον δεν θα δει με καλό μάτι οποιαδήποτε μονομερή ρωσσική επέμβαση στο έδαφός της.
Πολύ περισσότερο ίσως να μην εγκρίνει το είδος του όπλου, που θα χρησιμοποιήσουν οι Ρώσσοι μέσα στο φαράγγι, όταν με το καλό αποφασίσουν να το κτυπήσουν.
Η χρήση ενός τακτικού πυρηνικού όπλου μέσα σ’ ένα φαράγγι ίσως να έλυνε το πρόβλημα δραστικά με ένα μόνο κτύπημα.
Με στρατό και αεροπορία πάντως το πρόβλημα δεν επιλύεται εύκολα.
Η Ρωσσία δεν πρόκειται να επαναλάβει τα σφάλματα του πολέμου του Aφγανιστάν.
Θα ήθελε μία γρήγορη νίκη για παραδειγματισμό και των Τσετσένων αυτονομιστών…
Ευφάνταστη πρόβλεψη;
Aς το ελπίσουμε…
Διαβάστε όμως για καλό και για κακό τις δηλώσεις του Πούτιν στην σύνοδο της Λέσχης Valdai τον Οκτώβριο του 2015:

 

«Αν μια μάχη είναι αναπόφευκτη τότε να κτυπήσεις πρώτος…
Oι ΗΠΑ να γνωρίζουν πως δεν θα υπάρξει νικητής σε πυρηνική σύγκρουση, θα αποβεί μοιραία η αντιπυραυλική τους ασπίδα.. ….Δεν υπάρχουν «μετριοπαθείς» και «μη μετριοπαθείς» ισλαμιστές τρομοκράτες στην Συρία, κάποιες χώρες παίζουν με τις λέξεις και χωρίζουν τους τρομοκράτες σε δύο κατηγορίες, ενώ παίζουν και διπλό παιχνίδι.
Λεν ότι μάχονται την τρομοκρατία ενώ έχουν τα δικά τους συμφέροντα (πχ Τουρκία, Κατάρ, ΗΠΑ) και προσέθεσε πως κάποιοι χρησιμοποιούν και χρηματοδοτούν τους ισλαμιστές τρομοκράτες για να ανατρέπουν κυβερνήσεις»

 

Ακούστε και το βίντεο για να πιστέψετε…

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply