Κατά παραγγελίαν δικαιοσύνη;

Όταν ακούμε τους μαφιόζους της πολιτικής να λένε: «έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη», η οποία τελικά τους ξεπλένει και τους επιτρέπει να μεταναστεύσουν για να φάνε τα κλεμμένα, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια του λαού που πεινάει, είναι γιατί  οι πολιτικοί ξέρουν πολύ καλά ποιοι δικαστικοί παίρνουν τις …προαγωγές για τις κορυφαίες θέσεις εξουσίας.

Κατά παραγγελίαν δικαιοσύνη;

Σίγμα

Πειθαρχικός έλεγχος διετάχθη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, κατά του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Νίκου Λεοντή, καθώς κατηγορείται ότι παρανόμως και δίχως να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος προήδρευε για 9 χρόνια του δευτεροβαθμίου αθλητικού δικαστηρίου. Ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεοντής -που επί των ημερών του το ποδοσφαιρικό στερέωμα κλυδωνιζόταν από το σκάνδαλο «Koriopolis» με τους στημένους αγώνες- φερόταν να ανανεώνει μονομερώς και παρανόμως την σύμβασή του με την ΕΠΟ, κάτι που αποτελούσε κοινό τους μυστικό.

Ως εκ τούτου, εντύπωση προκαλεί η εμμονή της ΕΠΟ στην διατήρηση του κ. Λεοντή στην συγκεκριμένη θέση. Ποιος ο λόγος της παράνομης διατηρήσεώς του στο συγκεκριμένο αξίωμα;

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στο Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού λόγω της ιδιότητάς του δεν γίνεται να εξετασθεί από τον Άρειο Πάγο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς γίνεται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, που είναι επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου -δηλαδή υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους- να ασκεί τα καθήκοντά του, ελέγχοντας δικαστές για πειθαρχικά παραπτώματα, τη, στιγμή που και ο ίδιος είναι ελεγχόμενος για κάτι τόσο σοβαρό.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply